Huobi

Huobi: onze uitleg over deze exchange

Huobi is een van de grootste Chinese exchanges. Het zit gevestigd in Beijing, China. Het handelsplatform werd in 2013 opgericht door Leon Li. De focus ligt op de Chinese markt. Wij leggen in dit artikel uit hoe je aan de slag kunt gaan bij Huobi.

Huobi
Huobi Registreren
Huobi regisreren

Huobi: registreren

Voordat je bij Huobi aan de slag kunt gaan, is het noodzakelijk jezelf te registreren.

Registreren is zo gedaan. Je start met het invullen van enkele gegevens, zoals je e-mailadres. Tijdens dit proces, dien je tussendoor een code te genereren, welke naar je e-mail wordt verstuurd. Deze code vul je tijdens de aanmelding in.

Nadat je alle gegevens hebt ingevuld, kun je inloggen. Ook krijg je een e-mail waarin wordt aangegeven dat 2FA verificatie wordt aanbevolen. Dit is een extra maatregel om je account nog beter te beveiligen.

Huobi 2FA Opzetten
Huobi 2FA opzetten

Veiligheidsmaatregel: 2FA

Na de registratie, krijg je al snel een e-mail waarin wordt aangegeven dat 2FA wordt aanbevolen. Dit dien je binnen het account te regelen. Nadat je bent ingelogd, druk je middels het pijltje naar beneden op ‘account & security'.

Hier aangekomen, krijg je twee opties voor het beveiligen van je account. Wij kiezen voor ‘google authenticator', aangezien deze optie ook het inlogproces beveiligd. Deze optie zet je aan door op ‘add' te drukken.

Het opzetten van 2FA (2 Factor Authentication) is heel eenvoudig. Je volgt hiervoor de stappen zoals aangegeven.

Stappenplan voor het opzetten van 2FA bij Huobi:

 • Download ‘google authenticator' via de google store of appstore'
 • Scan de code en schrijf het nummer op wat je ziet. Deze code heb je nodig indien jouw telefoon kwijtraakt.
 • Druk op sent om een verificatiecode naar de e-mail te sturen. Deze code vul je in.

Vervolgens krijg je een vinkje achter ‘2FA' via ‘google authenticator' te zien. De optie is nu ingeschakeld. Voortaan dien je deze extra procedure te volgen tijdens het inloggen.

Ook heb je je ‘google authenticator' app nodig bij uitbetalingen, veranderen van security instellingen en bij het wijzigen van het wachtwoord. Dit geeft een veilig gevoel.

Is huobi betrouwbaar?

Huobi heeft al eens te maken gehad met een hack, waarbij overigens geen cryptovaluta zijn gestolen. Zodoende is men er nu des te meer op gefocust nooit meer een aanval te willen meemaken. Er wordt dan ook veel geïnvesteerd in de beveiliging van deze exchange en Huobi heeft veel testen weten te doorstaan. Meer dan 98% van de activa wordt opgeslagen in zogenaamde cold wallets en deze worden 24/7 in de gaten gehouden.

BTC Storten Bij Huobi
BTC storten bij Huobi

Storten om te beginnen met handelen

Voordat je kunt starten met handelen, is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van één van de volgende cryptovaluta: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) of Tether (USDT). Stel dat je in dit geval Bitcoin wilt inzetten om te starten met handelen? Je volgt hiervoor de volgende stappen:

 • Koop Bitcoin via Bitvavo (indien je nog geen Bitcoin hebt).
 • Geef het adres op waar je je Bitcoin(s) naar wilt versturen. In dit geval is dit naar je eigen wallet op Huobi. Dit kun je achterhalen door te navigeren naar: balances > deposit/withdraw
 • Op deze pagina zoek je Bitcoin (BTC) op en klik je rechts van Bitcoin (BTC) op deposit (storten).
 • Het adres wat daar staat heb je nodig om Bitcoins te sturen naar Huobi. Stel dat je vanuit Bitvavo BTC verzend, voer je daar dit adres in.
 • Het is belangrijk dat je de minimum vereiste hoeveelheid BTC stort (min. 0.001 BTC)

Nadat alle stappen zijn doorgenomen, dien je even te wachten totdat de gestorte hoeveelheid BTC in het account verschijnt.

OMG Aankopen Via Huobi
OMG aankopen via Huobi

Handelen bij Huobi: stappen die je moet nemen

Eenmaal in het bezit van een van de basis cryptocurrencies, kan er gestart worden met de aankoop van een andere cryptomunt.

Stel dat je een cryptomunt op het oog hebt, kun je dit via de volgende stappen aankopen:

 • Ga naar exchange
 • Stel dat je wilt handelen in bijvoorbeeld OmiseGo, zoek je eerst de afkorting van ‘OmiseGo'. In dit geval is dat OMG.
 • Daarna kies je voor het juiste handelspaar (bv BTC)
 • Huobi werkt met afkortingen, dus je typt in het zoekvenster (rechts bovenin) de afkorting OMG in
 • Vervolgens zie je alle gegevens voor wat betreft ‘OmiseGo'. Hier kun je zien wat de laatste prijs is, procentuele toename/afname en het handelsvolume, alsmede de grafiek
 • Om OmiseGo aan te kopen, moet je onder de grafiek kijken bij ‘buy'. Standaard staat hij ingesteld op de optie limiet (Limit Order). Het bedrag dat je wilt spenderen aan OmiseGO moet je ingeven in BTC waarde.
 • Nadat je deze stappen hebt uitgevoerd, is het afwachten tot de limiet wordt behaald. Zolang er geen verkoper is, zal de order blijven staan bij ‘open orders', onder de optie buy.

In het geval de order is verwerkt, komt de aankoop bij balances te staan. Na het ingeven van de prijs, kies je voor het aantal OMG dat je wilt aankopen.

Uitbetalen

Stel dat je jouw (in ons geval OmiseGo) wilt verzilveren, is het noodzakelijk dit om te zetten in Bitcoin. Dit is gemakkelijk, aangezien Bitcoin de cryptomunt is, welke uiteindelijk kan worden omgezet worden in euro's. OmiseGo moet in dit geval worden omgezet in Bitcoin en hiervoor dien je weer naar de exchange te gaan. Wat je doet is het omgekeerde van de aankoop (buy). In dit geval klik je op ‘sell', waarna je de gewenste hoeveelheid OMG kan verkopen, tegen een bepaalde BTC prijs.

BTC Uitbetalen Bij Huobi
BTC uitbetalen bij Huobi

Bitcoins versturen

Als je vervolgens BTC wilt laten uitbetalen in geld, is het noodzakelijk om een BTC wallet te hebben of ze te versturen naar je account bij bijvoorbeeld Bitvavo (dit laatste heeft onze voorkeur). Dit werkt exact hetzelfde als tijdens je oorspronkelijke storting.

Stel je hebt een wallet en je wilt je Bitcoins hierheen versturen. Volg deze stappen:

 • Om Bitcoins te versturen, heb je het adres van jouw (litebit) wallet nodig.
 • Vervolgens ga je naar ‘balances' en klik je op ‘deposit witdraw'.
 • Achter bitcoin (BTC) klik je op ‘witdrawal'. Hier geef je de hoeveelheid op, alsmede het adres (van je wallet).
 • Eenmaal verzonden, is het afwachten op de ontvangst in jouw (litebit) wallet.
 • Vanuit jouw wallet verkoop je je bitcoin naar fiatgeld (euro).

Conclusie

Huobi is een van de grotere Aziatische exchanges. Hierdoor wordt er veel gehandeld, waardoor eventuele aankopen of verkopen niet snel op zich laten wachten. Het orderboek is over het algemeen flink gevuld. De exchange geeft 24/7 telefonische ondersteuning wat erg prettig is.

Qua kosten hanteren ze vergelijkbare tarieven als concurrerende exchanges.

Wel zijn er in het verleden verhalen geweest rondom deze exchange waarin wordt gesuggereerd dat ze bij Huobi de handelsvolumes manipuleerden.

on air