Top 7 cryptografisch geld – met meeste munten in omloop
Het cryptografische geld wat er vandaag de dag verkrijgbaar is verschilt nogal, als het gaat om het aantal stuks dat er in omloop is. Er zijn cryptografische munten waarvan er slechts enkele miljoenen van in omloop zijn, tegenover virtuele munten met meer dan een biljoen stuks in omloop.
In dit artikel bekijken we een aantal cryptomunten, waarvan er het meeste in omloop zijn.
Cryptografisch geld: 7 munten waarvan er de meeste in omloop zijn
Onderstaande crytografische munten hebben er een flink aantal in omloop en dit zie je dan ook aan de prijs. Deze munten kun je over het algemeen voor ‘een prikkie' kopen.
1. PACcoin
PACcoin bestaat sinds 2013 en ging toen schuil onder een andere naam. Vandaag de dag staat de naam PACcoin voor (People's Alternative Choice).
Wij kunnen je vertellen: onze keuze zou het niet zijn. De website van PACcoin geeft niets aan informatie, dus dat betekent weinig goeds. Het wordt dan ook wel aangemerkt als een ‘shitcoin' en in dit geval met een shitload aan muntjes in omloop: 2,530,107,809,636.
2. Sprouts
Dit cryptografische geld is vrij onbekend en er lijkt helemaal niets te gebeuren rondom deze munt. De enkele verhalen die rondgaan, gaan over de uitvinder ervan, maar daar blijft het dan ook bij. Oke, de website laat wel iets los en omschrijft het als een groene, veilige en snelle virtuele munt, mét een eigen virtuele wallet.
Ik hoop dat er genoeg plek beschikbaar is in deze wallet, want je kunt er voor heel weinig, heel veel van kopen. Er circuleren vandaag de dag maar liefst 1,910,898,564,548 van deze groene muntjes rond.
3. Kin
Kin lijkt van een heel andere categorie te zijn. Dit cryptografische geld lijkt een mooie toekomst tegemoet te gaan. Kin is het cryptografische geld dat gebruikt gaat worden voor de al bestaand Kik app. Deze messenger app heeft miljoenen gebruikers.
Kin kan worden ingezet om gebruikers te belonen: onder andere door het maken van content, of door het kijken van advertenties. Dit wordt uitgekeerd in de vorm van Kin. Bovendien kun je kin in de toekomst gebruiken voor het aanschaffen van spullen.
Kin staat op het moment van schrijven in de top 100, op basis van marketcap en er zijn er 756,097,560,976 van in omloop. De totale supply is vast gelegd op 10 biljoen.
4. Dimecoin
Dimecoin heeft een website, waar alle specificaties staan vermeld en daar blijft het dan ook bij. De gehele website heeft niet eens een ‘about' page, dus er is nergens te vinden wat het doel is van deze munt.
Wat we wel weten is dat de oorspronkelijke ontwikkelaars het project hebben verlaten en het hebben overgegeven aan de community. Als we het in een paar woorden moeten omschrijven: een shitcoin die je kunt minen op basis van CPU! Er zijn op dit moment 539,096,740,560 van in omloop.
5. Fedoracoin
Fedoracoin (TIPS) kan het beste worden omschreven als een mix tussen Dogecoin en Litecoin. Het is een munt die kan worden ingezet om transacties anoniem en snel te laten verlopen en heeft een eigen wallet.
Bovendien kun je dit cryptografische geld gebruiken binnen community's om andere leden van een tip te voorzien. Vandaar waarschijnlijk de afkorting TIPS. Van deze virtuele munt dwalen er maar liefst 443,168,182,458 rond!
6. Dentacoin
Dentacoin is cryptografisch geld gericht op tandartsklinieken en wordt gebruikt om kosten te verlagen. Op dit moment zit er tussen een cliënt en de kliniek vaak een verzekeringskantoor. Door het inzetten van deze Dentacoin, kan de tussenpersoon worden weggenomen.
Daarnaast kun je Dentacoins verdienen door onder andere reviews te schrijven over een tandartsenkliniek. Deze reviews worden opgeslagen op de blockchain en kunnen daarom niet worden gewijzigd. Zo krijg je een eerlijk beeld van een bepaalde kliniek.
Dentacoin wordt al gebruikt bij een tandartsenkliniek in Australië. Dentacoin is groots qua aantallen munten in omloop: er zijn er maar liefst 325,190,215,376 van en op ten duur zullen er maximaal 1,9 biljoen van worden gemaakt.
7. Mooncoin
De Mooncoin: in eerste instantie dachten we gelijk aan het begrip: 'to the moon', maar de gedachte achter deze naam blijkt toch anders te zijn. Moon refereert aan de totale gemiddelde afstand tussen de aarde en maan, uitgedrukt in de gelimiteerde uitgifte van deze munt. Deze munt is uiterst geschikt voor het maken van micro betalingen en er kunnen projecten worden gelanceerd op het ecosysteem van de mooncoin.
Investeren in dit cryptografische geld?
Om in het bezit te komen van een van één van deze cryptocurrencies hebben we een stappenplan gemaakt, zodat jij vervolgens jouw favoriete cryptografische munt kunt aankopen en verkopen, via één van de exchanges.
Uiteraard hoop jij op een koers die nog verder omhoog schiet, maar het kan ook anders! Je kunt ook inspelen op een daling van de koers van bijvoorbeeld de Bitcoin. Je kunt hiervoor de volgende brokers gebruiken om via CFD's in te kunnen spelen op de koers:
“CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.”
We wensen deze cryptografische munten een fijne toekomst!