Ark is een project dat is opgestart in Frankrijk en zich richt op de hedendaagse blockchain technologie. De start van het project, begon met een ICO, maar die was wat minder geslaagd. De ICO behaalde niet zijn beoogde doelstellingen. De oprichters kozen ervoor, om het alsnog voort te zetten – en met succes!
Wat is Ark
Een aantal oprichters achter het project van Ark, waren eerder betrokken bij de ontwikkeling van Lisk. Het is Ark zijn missie om een brug te slaan tussen verschillende blockchain projecten.
Op dit moment zijn er honderden projecten die allemaal los van elkaar werken. Ark wil een ecosysteem creëren waarbij alle blockchain projecten, zowel afzonderlijk als met elkaar kunnen samenwerken. Je zou Ark daarom wel kunnen vergelijken met Ripple.
Ripple verbindt banken met elkaar. Deze banken werken op dit moment allemaal afzonderlijk van elkaar en kunnen moeilijk communiceren, doordat er verschillende systemen worden gebruikt.
SmartBridge
De oplossing hiervoor noemt men bij Ark: Smartbridge. SmartBridge zou ervoor moeten zorgen dat er tussen verschillende cryptomunten kan worden gecommuniceerd, om op die wijze verschillende cryptomunten elkaar te laten versterken.
Daarvoor is het noodzakelijk dat deze cryptomunten aangesloten zijn bij Ark's SmartBridge. Om vervolgens een brug te slaan tussen meerdere op SmartBridge aangesloten munten, heb je Ark nodig. Dit is als het ware de olie tussen deze cryptomunten!
Snelheid van transacties
Om dit alles mogelijk te maken en fijn te laten verlopen, is het van belang dat Ark transacties snel kunnen worden uitgevoerd. En dit is het geval bij Ark. Transacties kunnen, naar eigen zeggen, worden verwerkt binnen een bloktijd van 8 seconden. Dit is snel kunnen we je vertellen. Belangrijk hierbij is dat men dit weet vast te houden in de toekomst. Daar komt een stuk schaalbaarheid bij kijken.
Ark zou de transactiesnelheden moeten kunnen waarborgen, door niet belangrijke functies, door middel van SmartBridges, over te dragen aan één van de vele side chains. Ark maakt namelijk niet gebruik van enkel één blockchain, maar is onderverdeeld. Dit zorgt dat er niet enkel één blockchain wordt belast, wat bij Ethereum wel het geval is.
Ark wallets
Ark heeft een aantal verschillende soorten wallets beschikbaar gesteld:
- desktop wallet;
- paper wallet
- web lite wallet
De meest veilige uit dit rijtje is toch wel de paper wallet. Wat je hiermee eigenlijk doet, is het creëren van een code op een stuk papier. Deze kun je bewaren in bijvoorbeeld een kluis. Voordeel is dat het buiten een computer om bewaard wordt en hierdoor erg veilig is.
Mocht je niet voor een paper wallet willen gaan om Ark te bewaren, kunnen we je de desktop versie aanbevelen. Hiervoor download je de software en moet je een aantal woorden noteren (en bewaren). Een aantal van deze woorden moet je intypen, waarna je eigen wallet wordt ingesteld.
Team achter Ark
Het team bestaat momenteel uit een redelijk groot team van werknemers, waarvan er 11 de titel co-founder dragen. We hebben een aantal van de werknemers onder de loep genomen en we kwamen zelfs een Nederlander tegen.
Lars Rensing: Lars is Co-founder/CFO en heeft een opleiding gevolgd aan de Avans Hogeschool Tilburg. Hij volgde een studie: bouwtechnische bedrijfskunde. Gedurende zijn loopbaan heeft diverse banen gehad als calculator.
Francois-Xavier Thoorens: Francois is Co-founder/CTO en heeft een master in de telecommunicatie. Hij heeft als ontwikkelaar gewerkt bij Lisk.
Mike Doty: Mike is Co-Founder/Managing director en heeft jarenlange ervaring binnen de blockchain technologie. Hij is mede-oprichter van Bitseed en stond aan het roer van de voorganger van Lisk: Crypti.
Speculeren op een koersstijging of koersdaling
Op dit moment kun je niet speculeren op een koersstijging of koersdaling van dit muntje. Vooralsnog kun je enkel speculeren via CFD's op de wat grotere altcoins zoals Ethereum, Dash & Ripple. Wij hebben een aantal brokers geselecteerd waarbij je terecht kunt en zonder enige kennis kunt speculeren op de koers. Hiervoor kun je storten en uitbetalen via Ideal, Paypal of een ander gewenste methode:
“CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.”
Exchanges die Ark aanbieden:
Conclusie
Investeren in deze munt, is investeren in de toekomst van blockchain technologie. Ark heeft namelijk andere partners nodig om te kunnen overleven. De techniek erachter is uitstekend, alsmede het team en de sterke community. Mochten andere cryptovaluta de toekomst worden, dan verwachten we dat Ark hierop mee kan liften, om uiteindelijk te fungeren als de olie tussen deze verschillende projecten.