Kevinpexer Paper Notebook Wallet For Bitcoins And Cryptocurrenc E53d3b76 7825 4D59 954C 22459839D530

Hoe maak ik een paper wallet aan voor Bitcoins

Een paper wallet is niet de meest gebruiksvriendelijke manier om Bitcoins in op te slaan. Het is wel, samen met de hardware wallet, de veiligste manier om te doen.
Om een paper wallet aan te maken kan je naar de website https://walletgenerator.net gaan. Hier staat een stappenplan. Ons advies is om dit plan zeer nauwkeurig te volgen.

Je kunt hier voor veel verschillende cryptocurrencies een paper wallet aanmaken. Om een andere cryptocurrency dan Bitcoin te kiezen kijk je rechtsonder, waar je ziet staan ‘ondersteunde munten’.

Onthoud goed dat elke cryptocurrency zijn eigen wallet heeft. Je kan dan ook nooit Bitcoins overmaken naar bijvoorbeeld een Ethereum adres. Doe je dit toch per ongeluk dan zijn al je gestuurde Bitcoins weg, en het terughalen hiervan is onmogelijk!

Mr Money (1) geplaatst in Crypto door Mr.Money
op 8 augustus 2022
Kevinpexer Paper Notebook Wallet For Bitcoins And Cryptocurrenc E53d3b76 7825 4D59 954C 22459839D530
Ledger Op Computer
Ledger op computer

Paper wallet aanmaken

Bij stap 0 staat dat je de website moet downloaden vanaf Github. Dit is zodat je de wallet generator ook offline kan gebruiken, op deze manier weet je zeker dat er niemand met je mee kan kijken! Een extra veiligheid ingebouwd dus!

Nadat je de website hebt gedownload verbreek je je internet verbinding. Vervolgens start je de website op die je zojuist gedownload hebt.
Probeer vooral niet te gehaast te zijn, lees heel goed wat er staat. Je kan dit proces eindeloos herhalen dus wees niet bang dat je iets fout doet.

Als je nu je muis over het beeldscherm beweegt zie je allerlei cijfers bewegen, doe dit tot de balk rechtsboven vol is. Wanneer deze vol is verschijnt er een publiek adres en een privésleutel met daarbij twee QR-codes.
Deze privésleutel is alleen voor jou bestemd, deel dit dus nooit met iemand! Je publieke adres kan je wel aan mensen geven, dit is zeg maar je bankrekeningnummer. Dit is vergelijkbaar met je IBAN rekeningnummer.

Het wachtwoord van je IBAN rekening of je pincode deel je ook nooit met andere mensen, doe dit dan ook niet met je privésleutel.

Praat mee over crypto

Bitcoin On Mobile Phone
Bitcoin op mobiel

Welke paper wallet moet ik kiezen?

Bovenin zie je meerdere opties staan:

  • enkelvoudige wallet,
  • papieren wallet,
  • brein wallet,
  • etc.

Het meest handige is de papieren wallet, klik hier dan ook op. Je ziet bovenin staan ‘BIP38 Encrypt’ en daarnaast ‘Wachtwoord’. Het is ten zeerste aan te raden om hier een wachtwoord in te vullen. Dit wachtwoord heb je nodig wanneer je bij je Bitcoins wilt. Zorg er dan ook voor dat je dit wachtwoord op een veilige plek bewaard. Doe dit niet op een computer, maar schrijf het op.

Het is nu van belang dat je de papieren wallet print, druk hiervoor rechtsboven op ‘print'. Zorg dat je dit papiertje veilig opbergt, maak er een kopie van en berg het op verschillende locaties op. Dit doe je om te voorkomen dat je de toegang tot je Bitcoins niet verliest bij bijvoorbeeld brand waarbij het papiertje wordt vernietigd.

Wanneer je nu Bitcoins of andere cryptocurrencies wilt kopen heb je je publieke adres nodig. Als je wilt weten hoe je Bitcoins koopt klik dan hier.

on air