EOS is erg vaak in het nieuws, omdat deze cryptomunt vaak wordt vergeleken met het welbekende Ethereum. Hoewel een vergelijking is misschien niet het juiste woord. EOS wordt al gezien als het nieuwe Ethereum. Maar waarom is dit, en wie zit achter dit project?
EOS, dé betere variant van Ehereum?
Een veelgehoorde term binnen de cryptocurrency wereld is schaalbaarheid. Bitcoin en Ethereum zijn veruit de grootste munten en dit brengt tevens problemen met zich mee. Door het grote aantal gebruikers, wordt het steeds lastiger om transacties snel uit te voeren. Ethereum is nog altijd sneller dan Bitcoin, maar nog steeds erg langzaam. Zeker als je bedenkt dat bijvoorbeeld Visa enkele duizenden transacties per seconde kan verwerken.
EOS leunt op dit moment nog op het Ethereum netwerk, maar is voornemens een eigen netwerk aan te leggen. Door enkele aanpassingen te maken, moet deze munt ervoor zorgen dat de schaalbaarheid omhoog gaat. Een sleutelwoord bij EOS is de gebruiksvriendelijkheid. Daar waar je bij Ethereum lessen nodig hebt, om de programmeertaal te leren kennen, is dit bij deze cryptomunt niet nodig.
Oprichter van EOS brengt al zijn ideeën samen
Dan Larimer is de grote naam achter dit project en heeft in de loop der jaren een aantal technologieën ontwikkeld.
Bitshares
Dan is oprichter van twee bekende projecten: Bitshares en Steem. Bitshares was destijds een revolutionaire exchange. Buiten dat deze exchange een decentraal karakter had, was er nog iets anders aan de hand. Dan introduceerde horizontale schaalbaarheid, waardoor er miljoenen transacties per seconde kunnen worden gedaan.
Precies dat is wat EOS o.a. nodig heeft om zijn grote rivaal Ethereum te kunnen verslaan. Bithares werd later opgeheven en Dan wierp zich op een nieuw project.
Steem
Daarnaast was hij de man achter Steem. Steem was revolutionair met de introductie van een social media platform gebouwd op een blockchain. Daarnaast kan de community achter Steem geld verdienen in de vorm van Steem Dollars. Door dit te implementeren, tackelde hij de transactiekosten. Immers, gebruikers kunnen met elkaar overleggen, zonder te hoeven betalen. Steem liet hij achter zich om zich te richten op EOS.
Best of both worlds
De ervaringen die hij heeft opgedaan met deze projecten wil Dan samenbrengen in deze cryptomunt. Deze munt moet gebruikers in staat stellen om op een eenvoudige manier decentrale apps te bouwen op het EOS netwerk.
Door het vergroten van schaalbaarheid, hoeven er geen andere maatregelen te worden genomen, zoals de zogenaamde hard forks bij o.a. Bitcoin. Ook hoeven er geen transactiekosten te worden betaald, wanneer er gebruik wordt gemaakt van dit netwerk.
Het moet een netwerk worden voor iedereen, zonder het te hoeven hebben van technische kennis. Naast de schaalbaarheid en het elimineren van transactie-kosten wil Dan een andere technologie toepassen. De door hem zelf geïntroduceerde ‘delegated proof of stake (DPOS)'. Met dit systeem worden bepaalde mensen aangewezen door middel van stemmen.
Hoe meer EOS tokens iemand bezit, des te meer stemkracht. De mensen die worden aangewezen, kunnen beslissingen maken ten aanzien van van het netwerk. Indien een persoon verkeerd werk aflevert, kan hij uit zijn positie worden verstoten.
Bekijk ook uitleg over deze cryptovaluta:
EOS is er nog niet
De beloftes klinken menig cryptogek als muziek in de oren. Als EOS zijn beloftes waar kan maken, nog voordat Ehereum een aantal toepassingen inzet, kon het weleens groot gaan worden. Tot die tijd is het afwachten, want EOS is nog lang niet zo ver. Bovendien is oprichter Dan niet zo trouw aan het afmaken van projecten. Wellicht waren die projecten nodig voor zijn master piece, EOS: de tijd zal het leren.
Speculeren op een koersstijging of koersdaling
Er zijn verschillende mogelijkheden om te kunnen profiteren van cryptovaluta. Een van de methodes is via CFD's. Hiervoor kun je storten en uitbetalen via Ideal, Paypal of een ander gewenste methode. Wil jij inspelen op koersstijgingen of koersdalingen als het om crypto gaat, dan raden we je de volgende brokers aan:
Kopen van EOS
Je kunt deze cryptocurrency kopen met bijvoorbeeld Bitcoin/Ethereum/Litecoin. Deze cryptomunt kan via verschillende exchanges verkregen worden zoals:
Verstandig is om vervolgens de gekochte EOS te bewaren in een speciale digitale wallet (MetaMask & MyEtherWallet).
Conclusie
Het ligt er allemaal aan of dit project gaat slagen, wil het de kans hebben om flink te stijgen. Oprichter Dan is een kopstuk in dit project en we moeten hem geloven op zijn woord. Daarnaast is het belangrijk dat het niet al te lang gaat duren. EOS moet de eerste zijn met een betrouwbaar en snel netwerk, beter dan het Ethereum netwerk.