Wanchain (WAN) is opgericht door Jack Lu. Deze oprichter is tevens de man die de cryptomunt Factom het levenslicht liet zien. We gaan in dit artikel meer informatie delen over Wanchain.
Wat is Wanchain?
Crytocurrencies zijn niet meer weg te denken tegenwoordig. Dit is overduidelijk en dit weten ze bij Wanchain maar al te goed. Met de komst van nieuwe tokens, blockchains en digitale munten, is het op dit moment lastig waarde uit te wisselen. Wanchain moet de oplossing worden om alle blockchains met elkaar te kunnen laten communiceren. Hiermee is Wanchain niet de eerste met dit doel, maar Wanchain gaat verder dan haar concurrenten
Wanchain wil naast het verbinden van blockchains, een eigen decentrale exchange ontwikkelen en tevens consumenten de mogelijkheid bieden om cryptovaluta op te kunnen slaan in een universele wallet van Wanchain
Ook wil Wanchain het mogelijk maken om via hun netwerk ico's te lanceren.
Daarnaast komt Wanchain met een eigen versie van smart contracts: anonieme smart contracts.
Wanchain moet dé verbindende factor worden van alle blockchains. Uiteindelijk zal dit project er onder andere voor moeten zorgen dat de schaalbaarheid omhoog gaat. Tot nu toe is dit een groot probleem bij veel cryptovaluta, bijvoorbeeld wanneer er cryptovaluta moeten worden omgezet.
Wanchain kan de toekomst worden van digitale betalingen, door de verbindingen die worden gemaakt met andere blockchains en het makkelijk omzetten van cryptovaluta binnen de eigen universele portemonnee.
Blockchains met elkaar laten communiceren
Wanchain wil het mogelijk maken alle blockchains met elkaar te laten communiceren. Het principe van de blockchain is dat er niks of niemand nodig is om bepaalde transacties te verifiëren. Toch mist er nog een belangrijke schakel en dat is de mogelijkheid van het kunnen communiceren tussen verschillende blockchains.
Het is nu bijvoorbeeld niet mogelijk om een smart contract (Ethereum) uit te laten voeren op een NEO blockchain. Op dit moment zijn meerdere projecten bezig met soortgelijke probleemoplossingen, zoals Ark en ICON. Wanchain gaat een stapje verder en zal ook anonieme blockchains deel uit laten maken van hun netwerk.
Anoniem smart contract
Zoals aangegeven is Wanchain bezig met het opnemen van anonieme cryptovaluta in de blockchain. Door deze anonieme cryptovaluta op te nemen in de blockchain, is het straks mogelijk om als gebruiker anonieme transacties uit te voeren. Het fraaie is dat je deze optie in – en uit kan schakelen. Hierdoor kun je als gebruiker kiezen om een transactie anoniem of publiekelijk te laten uitvoeren.
Anonimiteit blijkt een zeer belangrijke eigenschap te zijn, dit is te zien aan de hype rondom anonieme cryptovaluta als Monero en Verge. De anonimiteit beperkt zich niet tot enkel transacties. Het is tevens de bedoeling smart contracts volledig anoniem te laten zijn.
Op die manier kunnen andere gebruikers geen inzage krijgen in afspraken die zijn vastgelegd in het smart contract. Dit laatste zou voor bedrijven een perfecte oplossing zijn, om bepaalde bedrijfsgeheimen anoniem op te kunnen slaan.
Wanchain universele wallet
Wanchain komt met een eigen universele wallet, waardoor het mogelijk is om straks honnderden cryptovaluta in op te slaan. Dit zal er uiteindelijk voor moeten gaan zorgen dat cryptogeld nog toegankelijker wordt gemaakt en massaal gebruikt kan worden.
Krachten bundelen: samenwerking
Wanchain lijkt met zijn project erg op ICON en Aion. Ze hebben dan ook hetzelfde doel: het verbinden van blockchains. Om dit doel te kunnen bespoedigen heeft men besloten een zogenaamde alliance te vormen, waardoor resultaten sneller kunnen worden behaald.
Samen doen ze onderzoek naar de mogelijkheden en zijn ze van plan eenzelfde architectuur te bouwen met de technologie waardoor blockchains met elkaar kunnen worden verbonden. Door samen te werken, kunnen ze de concurrentie voorblijven. Ark is zo'n concurrent.
Exchanges die Wanchain aanbieden:
Conclusie
Wanchain heeft als doel de financiële sector te decentraliseren. Door de technologie van Wanchain te gebruiken moet het onder andere mogelijk worden gemaakt om als bedrijf blockchain applicaties te maken voor allerhande financiële diensten zoals: het uitlenen van geld, betalingen, investeringen en financieringen.
Het project is ambities en zal niet zonder slag en stoot verlopen. Toch is er vertrouwen, ook omdat de grondlegger al eerder heeft laten zien dat hij goed is in wat hij doet.
Wanneer het project zijn doelstellingen waar kan maken, kan het een mooie toekomst tegemoet gaan. Er is immers veel vraag naar een verbindende factor tussen alle blockchain oplossingen. Het is dan ook goed dat Wanchain een aantal partijen in de arm heeft genomen, om samen sterker te staan.
Toch is het niet enkel lof, aangezien Wanchain een fork is van Ethereum. Het nadeel van Ethereum is zijn schaalbaarheid. Als hier niets in veranderd, heeft ook Wanchain hier onder te lijden. Wel is Ethereum duidelijk over de toekomst en zegt men de schaalbaarheid flink te gaan upgraden.