SI201909210218 News 752X504 (1)

5,5x je inzet terug als Verstappen al in Singapore wereldkampioen wordt!

Het is niet de vraag of, maar wanneer Max Verstappen zijn tweede wereldtitel Formule 1 officieel binnen haalt. De Nederlandse titelverdediger staat meer dan honderd punten voor op naaste belager Charles Leclerc. Verstappen zou theoretisch tijdens de aanstaande Grand Prix van Singapore al kampioen kunnen worden.

Mocht dat het geval zijn en je hebt ingezet op de weddenschap Verstappen wordt in Singapore kampioen bij BetCity.nl, dan betaalt de bookmaker je maar liefst 5,5 keer je inzet terug uit. Elk tientje dat je inzet vermenigvuldigt tot € 55. 

Dit is overigens geen alles of niets weddenschap. Als je denkt dat Verstappen in Singapore (nog) geen wereldkampioen wordt, kun je daar ook op inzetten. De odds zijn niet zo lucratief als op de andere optie, maar met 1.12 verdien je nog altijd geld op je inzet. 

Transparent Bg1@72X geplaatst in Sport door Hans van Brunschot
op 1 oktober 2022
SI201909210218 News 752X504 (1)

De scenario's waarbij Max Verstappen in Singapore wereldkampioen wordt

Na de Grand Prix van Singapore staan er nog vijf Grand Prix op de kalender. In die races zijn nog maximaal 138 punten te verdienen (vijf overwinningen (25 punten), vijf keer één punt voor de snelste ronde en acht punten voor winst in de sprintrace in de Grand Prix van Brazilië).

Het is dus zaak dat Verstappen om in Singapore wereldkampioen te worden na de race een voorsprong van minimaal 138 punten heeft. In dat geval kan concurrent Leclerc theoretisch op gelijke hoogte komen, maar omdat Verstappen dan meer races gewonnen heeft gaat de titel naar de Nederlander.

Op dit moment staat Verstappen 116 voor op Charles Leclerc van het team van Ferrari en 125 punten op zijn teamgenoot Sergio Perez.

SI202209110373 News 1024X683
Als Max Verstappen in Singapore 13 punten meer scoort dan teamgenoot Perez, is de Mexicaan kansloos voor de wereldtitel. // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202209110373 // Usage for editorial use only //

Om tot een voorsprong van 138 punten of hoger te komen zijn er een tweetal scenario's:

  1. Verstappen wint, rijdt de snelste ronde en Leclerc finisht niet hoger dan achtste.
    Max scoort 26 punten in dit scenario en vergroot zijn voorsprong op Leclerc tot 142 punten. Als Leclerc maximaal achtste wordt en daarmee vier punten scoort is het gat precies de benodigde 138 punten. Finisht Leclerc lager dan achtste is Verstappen bij winst uit het zicht verdwenen.
  2. Verstappen wint met of zonder snelste ronde en Perez finisht niet op het podium.
    Max scoort 26 punten in het geval hij de snelste ronde rijdt en vergroot zijn voorsprong op Perez tot 151 punten. Als Perez maximaal vierde wordt en daarmee maximaal 12 punten scoort, is het gat groter dan de maximaal resterende 138 punten. Rijdt Verstappen de snelste ronde niet en wordt Perez vierde, dan is het verschil precies 138 punten en kan de champagne open omdat Verstappen ook veel meer races gewonnen heeft dan Perez, die dit seizoen pas één race op zijn naam schreef.

Grand Prix van Singapore

Het is dus zeker mogelijk dat Verstappen wereldkampioen wordt in Singapore, maar heel waarschijnlijk is het niet, al gebeuren er soms bij het team van Ferrari rare dingen.

Je hoeft overigens niet heel vroeg je bed uit om Verstappen en zijn 21 collegae in actie te zien. Omdat de race in Singapore een avondrace is, is vanwege het tijdsverschil de race in Nederland op zondagmiddag. Om 14.00u Nederlandse tijd gaan de lampen uit.

on air