Zin in gezelligheid, gokautomaten en gastronomisch genieten? Mooi, want in deze blog duik ik samen met TheGreatOne en onze reisgenoten het Grand Casino van Oostende in, letterlijk om de hoek van ons hotel, maar qua beleving een wereld op zich.
Van een VIP-ontvangst en een spectaculaire tour met marketingheldin Ellen, tot aan luxe kreeft en de lekkerste Pornstar Martini in tijden… Dit was een avondje uit om in te lijsten. En oh ja, we vierden natuurlijk ook weer een wereldrecord-mijlpaal van Armijn. Ready? Let’s go!
Na even heerlijk even de voetjes omhoog, een opfrismomentje en een outfitwissel, was het tijd om koers te zetten richting het Grand Casino van Oostende. Een prachtig landbased casino aan de Belgische kust! Gelukkig lag het letterlijk om de hoek, dus ik durfde het aan: hakken aan en gaan!
Buiten was het inmiddels gaan schemeren, maar de avondlucht voelde nog lekker warm aan. Zo’n perfecte zomeravond waarbij alles klopt… alleen gingen wij ‘m niet buiten vieren, maar binnen, tussen de knipperende lampjes, de spanning en de gokkasten!
Voor we naar binnen gingen, moest er natuurlijk eerst even een fotosessie plaatsvinden bij de nette entree. En daarna was het zover: tijd om dit casino aan een échte Onetime-inspectie te onderwerpen.
De ontvangsthal van Grand Casino Oostende maakte direct indruk. De witte, glanzende vloertegels blonken je tegemoet en stonden prachtig in contrast met de moderne LED-wanden waar casino-acties en sfeervolle visuals voorbij flitsten. De medewerkers aan de balie waren vriendelijk en efficiënt, we waren zó binnen, helemaal omdat we in Dinant al een mooie spelerskaart hadden geregeld.
We namen de lift omhoog en kwamen terecht in een verrassend ruim en verzorgd landingsgedeelte. Alles zag er strak en luxe uit. Het rook er ook erg lekker. Dit casino voelde meteen als een klasse apart, en eerlijk? Dat verwachtten we ook wel, na die imposante eerste indruk toen we de dag ervoor de stad binnenreden en het gebouw statig aan het einde van de straat zagen schitteren.
We liepen via een brede gang, omringd door flitsende gokautomaten, richting de bar met de veelbelovende naam: Brassi Bar. En wauw… die stelde niet teleur. Deze bar had zó uit Las Vegas kunnen komen. De flessen stonden keurig uitgestald op een strak verlichte witte bar, en het geheel straalde pure klasse uit. Ik had hier zó willen neerploffen met een luxe cocktail in de hand. Maar goed, we waren op een missie, die cocktail kwam later wel!
Want hier in Oostende zouden we niemand minder dan Ellen van marketing ontmoeten. Jep, de dame die deze hele VIP-behandeling mogelijk had gemaakt. Terwijl we op haar wachtten, besloten we alvast een klein rondje te lopen door het stijlvolle speelgedeelte.
Naast de Brassi Bar ontdekten we ook een handige selfservice bar, waar je zelf een sapje, frisdrank, koffie of thee kon pakken. Ideaal voor wie tussendoor even snel wat wil drinken zonder de speelflow te onderbreken.
Wat ook meteen opviel: de keuze aan spellen was hier véél uitgebreider dan in Dinant. Wat ook niet gek was, aangezien dit casino een stuk groter is. Natuurlijk waren er de nodige gokautomaten, maar ook genoeg live tafelspellen zoals roulette en blackjack. Dat gaf de hele zaal meteen een levendiger gevoel.
Het publiek was hier ook een tikkeltje gemengder: nog steeds vaste gasten, maar ook duidelijk veel toeristen die zin hadden in een snelle dosis spanning.
Ondertussen had Ellen ons tussen de gokautomaten gespot, en na een officieel handenschudmomentje stelde ze meteen voor om ons een rondleiding te geven. Ze werkt al jarenlang met veel plezier in het casino, vertelde ze, en dat was duidelijk te merken. Haar warme klik met de vaste gasten straalde ervan af, je voelde gewoon dat ze hier helemaal op haar plek is.
Voordat we echt op pad gingen, stelde Ellen ons eerst voor aan Rami, de nieuwe Director Live Games. Net als ik heeft hij een JVH-achtergrond, en hij is nu verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met de klassieke tafelspellen in casino Oostende.
Een mooie kans om meteen even iets belangrijks te vragen: of Armijn dit casino officieel mocht toevoegen aan zijn wereldrecordpoging. Gelukkig was dat geen enkel probleem! Rami zou later alles regelen, inclusief een tafel én een croupier. Topservice.
Daarna vervolgden we de tour. Ellen nam ons mee naar de andere grote speelzaal aan de andere kant van het casino. Daar keken we echt even onze ogen uit: een enorme ruimte met een hoog plafond en indrukwekkende, lichtgevende bollen die als zwevende kunstwerken boven de zaal hingen. Een echte eye-catcher.
Achterin stond ook een ruim podium, bedoeld voor prijsuitreikingen en liveoptredens. Je zag meteen: dit casino is gebouwd voor méér dan alleen gokken, hier draait het ook om beleving, sfeer en show.
Wat dit bezoek extra bijzonder maakte, was dat we ook nog een exclusief kijkje achter de schermen kregen. We liepen een trap op naar boven, en vanaf daar hadden we een prachtig overzicht over de hele spelerszaal. Echt zo’n uniek perspectief dat je als gewone bezoeker nooit te zien krijgt. Natuurlijk greep ik meteen mijn kans om een paar mooie foto’s te maken voor de blog, wanneer krijg je anders zo’n uitzicht cadeau?
Na deze mooie en uitgebreide tour met Ellen begon onze maag toch echt te knorren. Tijd voor een hapje! In het casino van Oostende zit een uitstekend restaurant, en dat weet ik niet zomaar, ze hebben namelijk een prijs gewonnen voor de beste garnalenkroketjes. En geloof me, als je ooit in België bent geweest, dan weet je: garnalenkroketjes zijn hier heilig. Deze titel win je niet zomaar!
Brassi Casino, het restaurant van het casino in Oostende, ligt midden in het gebouw, lekker centraal en makkelijk te vinden. Een sfeervol plekje, weg van de drukte van de speelzaal. Ideaal om even te ontsnappen aan het gokgeweld en in alle rust heerlijk te dineren.
We werden welkom geheten door onze gastheer van de avond: Christophe. Een sympathieke man met duidelijk veel ervaring en passie voor zijn vak. Hij zorgde er de hele avond voor dat we niets tekortkwamen. Wat een topservice!
We trapten natuurlijk af met een cocktail, onze favoriet: de Pornstar Martini. En oh my… deze was perfect bereid. Fris, romig, en tropisch. Zonder twijfel de lekkerste Pornstar die ik in tijden heb gehad. Het diner begon meteen met een knal.
Voor het voorgerecht gingen we uiteraard voor de beroemde garnalenkroketjes, je weet wel, die prijswinnende. Maar omdat we niet konden kiezen, bestelden we stiekem óók de steak tartaar, om het verschil te proeven met die uit Dinant. En eerlijk? Ik kon echt niet zeggen welke beter was. Allebei zó smaakvol!
Overigens is het voorgerecht sowieso mijn favoriete gang. Kunnen ze dit soort gerechtjes niet gewoon in XL-formaat serveren? 😄
Het hoofdgerecht was pure luxe. Verse kreeft, rechtstreeks uit de tank in het restaurant, op vier verschillende manieren bereid. Vincent had nog nooit kreeft op deze manier gegeten, dus kon dat mooi van zijn bucketlist afstrepen. Maar toen hij een enorm stuk vlees op een loeihete grillplaat voorbij zag komen, zag ik aan z’n blik meteen: deze man is toch écht een vleeseter. Toch genoten we allemaal van deze culinaire verrassing uit de keuken van Brassie Casino. Alles klopte gewoon. Wat een traktatie!
Na het diner was het natuurlijk tijd om weer aan het wereldrecord van Armijn te werken. Helaas zat er deze keer geen winnende Blackjack-hand in… maar hé, wél weer een nieuw casino op zijn indrukwekkende lijstje! En dat moest gevierd worden. We doken de speelzaal in en waagden een gokje aan de mooie selectie automaten die Grand Casino Oostende te bieden heeft.
Onze favoriet van de avond? De populaire Huff ‘n Puff. Dankzij een lekkere bonusronde sloten we de avond zelfs met winst af, altijd lekker! Voldaan en een tikkie rozig van de hele beleving wandelden we terug naar het hotel. Snel naar bed, want de wekker stond vroeg. Het was tijd voor het laatste, misschien wel meest epische deel van deze magische midweek: Engeland!
Benieuwd hoe ons bezoek aan het mysterieuze Stonehenge verliep en welke verrassing Londen voor ons in petto had? Je leest het in mijn allerlaatste blog van deze onvergetelijke reis! ✨