Laatste Bitcoin En Ander Crypto Nieuws

Van Bitvavo tot NFT's: Een update over het laatste crypto nieuws

Dit nieuwsartikel biedt een overzicht van recente ontwikkelingen in de wereld van crypto, van Bitvavo's herstel na moeilijke tijden tot de opkomst van nieuwkomer Finst. Ook worden grappen en grollen van 1 april besproken, evenals NFT-nieuws en de lancering van het nieuwe Nederlandse social media platform SocialBlox. 

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 7 april 2023
laatste update: 7 april 2023
Laatste Bitcoin En Ander Crypto Nieuws

Bitvavo kende moeilijke tijden

Bitvavo heeft moeilijke tijden gekend nadat bekend werd dat ze mogelijk honderden miljoenen aan uitgeleend geld aan DCG zouden kwijtraken. Inmiddels is er een akkoord bereikt en krijgt Bitvavo 80 tot 100% van het uitgeleende geld terug.

Ook beleggers lijken weer vertrouwen te krijgen in Nederlands grootste exchange. Op Twitter is de rust teruggekeerd. Bitvavo pakt de draad weer op en heeft afgelopen week een nieuwe functie uitgerold, waardoor het voor gebruikers nog makkelijker is om ERC20 tokens op te nemen naar een externe wallet.

Daarnaast heeft Bitvavo diverse cryptomunten toegevoegd aan het platform. Zo werd BLUR, de native token van 's werelds grootste NFT marktplaats, gelist en zagen we Aptos toegevoegd worden. Aptos' missie is om Web3 adoptie te bespoedigen.

Finst Ad In Almere
Finst advertentie langs de weg

Nieuwkomer Finst

Onetime vernam daarnaast diverse berichten over nieuwkomer Finst. Deze nieuwe exchange, gevestigd in Amsterdam, timmert hard aan de weg. Inmiddels kun je via Finst al meer dan 40 cryptovaluta verhandelen en gaan er geruchten over de lancering van een nieuwe revolutionaire functie.

Wat dat precies is, zal in de komende dagen bekend worden. Deze week haalde Finst €4 miljoen aan groeigeld op door een partnership aan te gaan met Deribit, een van 's werelds toonaangevende crypto-derivatenbeurzen.

Mogelijk speelt Deribit een rol bij de uitrol van de nieuwste functie. Los van deze aankondiging is al langer bekend dat Finst binnenkort staking gaat aanbieden, waarmee gebruikers vergoedingen krijgen door cryptogeld vast te houden. Deze vergoeding kan oplopen tot wel 12%.

Binance in zwaar weer

Binance, 's werelds grootste exchange, heeft het juist zwaar te verduren. De bekende exchange kreeg een aantal tegenslagen te verwerken. Zo is de exchange verwikkeld geraakt in een rechtszaak met de Commodities Futures Trading Commission (CFTC) en is het zero fee beleid voor bepaalde handelsparen beëindigd.

Ook moest Binance zijn vergunning in Australië inleveren omdat het niet voldeed aan de vereisten voor het aanbieden van derivatenproducten in Australië. Binance zag het marktaandeel krimpen.

Binance heeft tot op heden geen vergunning voor het mogen aanbieden van diensten aan Nederlandse consumenten. Wel is bekend dat ze bezig zijn om een registratie te krijgen bij De Nederlandsche Bank.

Satoshi
Satoshi

1 April?

Op 1 april werden er ook in de wereld van crypto grappen en grollen uitgehaald. Terwijl Binance een waarschuwing plaatste op haar website over mogelijke 1 april scams waarvoor je moest oppassen, verschenen er op Twitter verschillende grappen.

Er werden verschillende tweets geplaatst waarin een zogenaamd forumbericht op BitcoinTalk van Satoshi Nakamoto, de anonieme uitvinder van Bitcoin, werd gebruikt om zijn mogelijke terugkeer aan te kondigen. Niet als ontwikkelaar van Bitcoin, maar als ontwikkelaar van 's werelds bekendste memecoin, Dogecoin. Dit is natuurlijk zeer onwaarschijnlijk.

Elon Musk, eigenaar van onder andere Twitter, leek ook nog een late 1 april grap te maken. Hij veranderde het Twitter-logo naar het Dogecoin-logo. Of dit wel of geen verlate 1 april grap was, is nog niet bekend. Mogelijk heeft de rechtszaak die tegen hem is aangespannen door zogenaamde gedupeerde Dogecoin-eigenaren hier iets mee te maken. Zij beweren dat Elon de koers van Dogecoin heeft laten kelderen tijdens zijn live optreden in comedyshow ‘Saturday Night Live’.

Elon lijkt middels het vervangen van het logo zijn middelvinger op te steken naar de Dogecoin-community. De koers van Dogecoin reageerde hierop met flinke stijgingen. Inmiddels is het oude, bekende Twitter-logo weer teruggekeerd.

NFT nieuws

Voormalig Amerikaans president Donald Trump lanceerde in december vorig jaar zijn eigen NFT-collectie. De zogenoemde bodemprijs van zijn NFT's steeg afgelopen week nadat bekend werd dat hij werd vastgehouden in de rechtbank van New York. Zijn Trump Digital Trading Card steeg met meer dan 400%.

Steeds meer bedrijven en personen zoeken naar manieren om extra geld te verdienen of om NFT's in te zetten voor toegang tot feestjes en evenementen. Het bekende ticketplatform Ticketmaster heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee artiesten NFT-bezitters toegang kunnen geven tot evenementen.

Deze manier van toegang verlenen lijkt op wat het Nederlandse Get Protocol doet met een ticketsysteem op de blockchain. Het grote voordeel van toegang verlenen met een ticket op blockchain of door middel van een NFT is dat het is vastgelegd dat jij de eigenaar bent van het ticket. Tickets kunnen met behulp van blockchain-technologie niet worden nagemaakt of tegen woekerprijzen worden doorverkocht.

SocialBlox is live

Op 14 juni 2021 meldde forumlid 'Gember' van Onetime over het social media platform SocialBlox. Nu, ruim twee jaar later, is SocialBlox live in Nederland!

Op SocialBlox kunnen gebruikers foto's, video's en berichten delen en in contact blijven met vrienden en volgers. Het grote verschil met andere sociale media is dat SocialBlox standaard advertentievrij is en dat gebruikers elkaar kunnen uitdagen om uitdagingen te voltooien. Deze uitdagingen kunnen variëren van bungeejumpen tot het bezoeken van een festival en de gemeenschap bepaalt of de opdracht goed is uitgevoerd.

Het verdienmodel van SocialBlox is dat gebruikers SocialBlox-tokens ontvangen voor het voltooien van uitdagingen, die vervolgens door de gemeenschap gekocht moeten worden. Bedrijven kunnen op het platform advertenties plaatsen die alleen getoond worden aan mensen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn. Een deel van de reclame-inkomsten wordt in tokens uitbetaald aan de gebruikers die ervoor kiezen de specifieke advertenties te zien.

Het platform is bedacht door Michiel Ipenburg, die vijf jaar geleden het idee kreeg tijdens een wereldreis met zijn gezin.

Geinteresseerd in crypto?

Volg het laatste populaire crypto nieuws via Onetime of via het allerleukste crypto forum van Nederland! Zien we jou daar?

on air