Get Protocol

GET Protocol: De oplossing voor de problemen in de ticketindustrie

GET Protocol is een blockchainbedrijf dat de ticketindustrie wil verbeteren door middel van een transparant ecosysteem. Het platform maakt gebruik van slimme contracten om fraude en woekerprijzen te voorkomen, terwijl het ook kan helpen bij het drukken van kosten voor organisatoren van evenementen. GET Protocol heeft al honderdduizenden tickets verkocht via partners zoals GUTS Tickets en ITix, en werkt samen met andere blockchainbedrijven om de interoperabiliteit van het protocol te verbeteren. Lees verder om meer te weten te komen over hoe GET Protocol werkt en waar je GET-tokens kunt kopen.

Transpareng BG TG door Frank Kruit
op 24 juli 2019 - laatste update: 5 december 2023
Get Protocol
Onze review

3,9/5

GET Protocol

Koop nu GET-tokens en krijg gegarandeerde toegang tot evenementen zonder zorgen over fraude of woekerprijzen.

Koop nu GET-tokens en krijg gegarandeerde toegang tot evenementen zonder zorgen over fraude of woekerprijzen.

Handelen in crypto?

Via één van onderstaande exchanges, kun je eenvoudig en veilig crypto kopen:

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's

Wat is GET Protocol?

GET Protocol heeft als doel de ticketindustrie te verbeteren door een transparant ecosysteem aan te bieden, waardoor de doorverkoop van tickets met extreme prijzen als gevolg, alsook ticketfraude, tot het verleden behoren.

Concertkaarten worden massaal doorverkocht. In Nederland, maar ook in het buitenland, is de woekerhandel rondom concertkaartjes een groot probleem. Tickethandelaren boeren er goed bij, zij kopen in grote aantallen tickets op en verkopen ze duur door.

De consument is hier de dupe van, tickets zijn enkel weggelegd voor mensen die iets meer te besteden hebben. In de meeste landen is er geen duidelijke wet die iets zegt over de maximale doorverkoopprijs van een ticket. In Nederland werd er een initiatiefwet geopperd door het CDA en de SP: de maximale doorverkoopprijs mocht maximaal 120% bedragen. De wet kwam niet door de Eerste Kamer. Voorlopig zal de huidige situatie zo blijven.

Doel van GET Protocol

GET Protocol wil de problemen rondom tickets aanpakken en gebruikt hiervoor de Ethereum blockchain en het GET-protocol. De token die gebruikt wordt, is de GET Token (Guaranteed Entrance Token). Het is een ERC-20 token die je via diverse exchanges kunt kopen en die je gegarandeerde toegang geeft tot een evenement.

GET-tokens fungeren als brandstof voor de distributie van tickets en maken veranderingen mogelijk, zoals een wijziging van eigenaar bij doorverkoop. GUTS is het eerste ticketingsysteem dat het GET-protocol gebruikt. GUTS bestaat sinds 2016 en heeft al honderdduizenden tickets verkocht. Naast GUTS wordt het GET-protocol ook gebruikt door een andere ticketingservice genaamd ITIX.

Voorkomen van ticketfraude

Het frauderen met tickets blijkt erg makkelijk te zijn, en was tot op heden een groot probleem zonder oplossing. GET Protocol maakt het onmogelijk om kaartjes met frauduleuze barcodes te verkopen.

Het GET-protocol zorgt ervoor dat alleen originele tickets kunnen worden verzonden, omdat de tickets worden overgedragen aan de blockchain en gekoppeld zijn aan de smartphones van gebruikers.

Kosten worden gedrukt

GET Protocol kan op verschillende manieren helpen bij het drukken van kosten voor organisatoren van evenementen. Hier zijn enkele voorbeelden:

  1. Het elimineren van tussenpersonen: Met GET Protocol kunnen organisatoren direct tickets verkopen aan hun publiek zonder tussenkomst van tussenpersonen zoals ticketingbedrijven. Dit kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen doordat organisatoren niet langer commissies hoeven te betalen aan deze tussenpersonen.
  2. Automatisering: GET Protocol maakt gebruik van slimme contracten om de verkoop en distributie van tickets te automatiseren. Dit elimineert de noodzaak van handmatige processen en vermindert de kosten die gepaard gaan met handmatige arbeid.
  3. Fraudepreventie: GET Protocol maakt gebruik van blockchain-technologie om fraude te voorkomen en de authenticiteit van tickets te waarborgen. Dit kan organisatoren helpen om kosten te besparen die gepaard gaan met het opsporen en terugvorderen van frauduleuze tickets.
  4. Geen kosten voor printen en verzenden van tickets: GET Protocol biedt volledig digitale tickets aan, waardoor organisatoren geen kosten hoeven te maken voor het printen en verzenden van tickets naar klanten.

Al deze factoren kunnen helpen om de kosten te drukken voor organisatoren van evenementen die GET Protocol gebruiken.

Team
Team

Vastgelegde doorverkoop-prijzen

Get Protocol maakt gebruik van een gedecentraliseerd ticketsysteem op de blockchain om fraude en woekerprijzen te voorkomen.

Door het gebruik van smart contracts wordt elk ticket uniek gecodeerd en kan alleen worden overgedragen aan de hand van bepaalde regels. Zo kunnen bijvoorbeeld tickets niet worden doorverkocht voor een hogere prijs dan de oorspronkelijke verkoopprijs.

Daarnaast kan de organisator van het evenement bepaalde regels instellen, zoals een maximum aantal tickets per persoon of een maximale verkoopprijs. Deze regels worden vastgelegd in de smart contract en kunnen niet worden gewijzigd.

Op deze manier kan Get Protocol fraude en woekerprijzen voorkomen en zorgen voor een eerlijke en transparante verkoop van tickets.

Team en samenwerkingen

Get Protocol is een Nederlands blockchainbedrijf dat zich richt op de ticketingindustrie. Het bedrijf heeft een protocol ontwikkeld dat de ticketverkoop op een transparante en veilige manier afhandelt. Het team van Get Protocol bestaat uit ervaren professionals op het gebied van blockchain, softwareontwikkeling en ticketing.

Het bedrijf werkt samen met verschillende partners om het protocol verder te ontwikkelen en te implementeren. Zo heeft Get Protocol samengewerkt met artiesten zoals Martin Garrix en Don Diablo om hun evenementen te voorzien van het blockchain-ticketingsysteem. Daarnaast heeft het bedrijf samengewerkt met ticketingbedrijven zoals GUTS Tickets en ITix om het protocol te integreren in hun systemen.

Samenwerkingen met andere blockchainbedrijven

Get Protocol werkt ook samen met verschillende blockchainbedrijven, waaronder Chainlink en Polkadot, om de interoperabiliteit van het protocol te verbeteren. Dit stelt het bedrijf in staat om het protocol uit te breiden naar andere blockchain-netwerken en om meer functionaliteit toe te voegen aan het protocol.

Het team van Get Protocol is gepassioneerd over het transformeren van de ticketingindustrie en werkt hard aan het realiseren van deze visie. Door samen te werken met verschillende partners en blockchainbedrijven, blijft het bedrijf innoveren en evolueren om aan de behoeften van de markt te voldoen.

Ticket Kopen
Ticket kopen

GET Protocol is volledig operationeel

GUTS Tickets is volledig operationeel en het eerste bedrijf dat het GET-protocol gebruikt om op die manier een eerlijke ticketservice te garanderen. Het is het bedrijf achter GET en sinds 2016 actief bij en betrokken bij de ontwikkeling van het protocol.

Het kopen van tickets is heel eenvoudig, je hebt als consument geen kennis van blockchain-technologie nodig. Voor het kopen van tickets ga je naar de website van GUTS en maak je een account aan, en wel als volgt:

Ga naar https://events.guts.tickets/account; Voer je mobiele nummer in en ontvang een SMS; Voer de code in; Vul daarna de rest van je gegevens in; Vanaf dat moment kun je een evenement zoeken en een ticket kopen via iDEAL of creditcard.

De tickets kun je vervolgens openen via de GUTS app of via de browser. Consumenten die niet over een mobiele telefoon beschikken, kunnen zich melden bij de balie van het desbetreffende evenement.

Als je onverwacht niet naar een evenement kunt, is het mogelijk om het ticket te verkopen binnen de app van GUTS of via de website. Na de verkoop kan het tot drie dagen duren voordat het geld op je rekening staat.

Waar kun je GET tokens kopen?

Naast gedecentraliseerde beurzen zoals Uniswap, zijn GET Protocol tokens ook te koop op sommige gecentraliseerde exchanges zoals Bittrex. Dit betekent dat u GET tokens kunt kopen met behulp van traditionele valuta's zoals USD of EUR, in plaats van alleen cryptocurrency zoals Ethereum.

Om GET tokens te kopen op Bittrex, moet u eerst een account aanmaken en uw account verifiëren. Vervolgens kunt u fiatgeld of cryptocurrency storten op uw account en deze omzetten in GET tokens door ze te verhandelen op de beurs.

Het is belangrijk op te merken dat de beschikbaarheid van GET tokens op een specifieke gecentraliseerde beurs kan variëren en dat de prijs van de tokens op verschillende beurzen kan verschillen. Daarom is het altijd verstandig om onderzoek te doen en verschillende beurzen te vergelijken voordat u beslist waar u GET tokens wilt kopen.

Conclusie GET Protocol

Het platform biedt vele voordelen om de huidige problemen in de ticketindustrie aan te pakken. Het grootste voordeel is dat het al een bestaand product betreft en er reeds honderdduizenden kaarten zijn verkocht. Het team heeft zelf geen ervaring binnen de wereld van ticketverkoop, maar dit wordt ondervangen door een paar adviseurs van enkele grote bedrijven in de muziekindustrie.

Vooralsnog heeft GET voornamelijk de Nederlandse markt bediend, maar we zien zeker mogelijkheden op internationaal gebied. Dit is ook het streven van het team achter GET protocol. Als een Nederlandse internationale ster zoals Martin Garrix GET weet te omarmen, kan het snel gaan. En gezien een van de adviseurs nauwe banden heeft met onze Nederlandse trots, ligt dit misschien wel binnen handbereik.

on air