Cryptonieuws Week 48

Cryptonieuws uitgelicht: Bitvavo & staking, FTX betaalt en meer!

Het cryptonieuws van week 48 staat weer vol nieuwtjes. Hoe staat het ervoor bij de Nederlandse beurzen? Wat is er aan de hand met FTX en welke grote partij mengt zich in de race om een Bitcoin ETF? Ik neem je mee in het laatste nieuws.

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 1 december 2023
laatste update: 1 december 2023
Cryptonieuws Week 48
welke crypto kopen bullrun

2024, een jaar met nieuwe alltime highs?

Het is vandaag de dag dat de genomineerden voor het beste casino van Nederland (2023) bekendgemaakt zijn. Het einde van het jaar nadert en dat betekent ook dat we voorzichtig uitkijken naar 2024, een veelbelovend jaar voor crypto, als we de experts mogen geloven.

Uiteraard begrijpen we het wel, met de aankomende bullrun in het verschiet. Om jou alvast voor te bereiden op wat komen gaat in het nieuwe jaar, hebben we een artikel voor je gemaakt. Daarin doen we enkele voorspellingen voor het komende jaar. Laat de bulls het verdere werk maar doen!

Finst verlengd actie: €10 gratis

Een van Nederlands betere crypto exchanges, en nieuwkomer, Finst, heeft haar welkomstaanbod verlengd. Ook in de maand december kunnen nieuwe cryptobeleggers profiteren van een aantrekkelijk welkomstaanbod.

Er verschijnt €10 cash in je account, zodra er voor €500 aan crypto is verhandeld. Een mooie bijvangst voor snel rendement. Daarnaast verwachten we dat Finst in de maand december met groot nieuws komt: crypto staking zit in de pijplijn.

Finst (1)

Finst

€10 cash bonus

Bitvavo past staking aan

Regelmatig past Bitvavo haar staking- en lending-rewards aan. Dat is niets nieuws. Deze week kwam er echter ander nieuws naar buiten. Vanaf 5 december is het namelijk mogelijk om staking per asset afzonderlijk in- en uit te schakelen.

Hierdoor heb je meer controle over staking en de mogelijke risico's die hieraan kleven. Let op: op 5 december schakelt Bitvavo staking uit voor alle assets. Klanten wordt gevraagd om de gewenste assets voor staking afzonderlijk in te schakelen.

Profiteer dan ook direct van een nieuwe munt die wordt genoteerd aan de exchange. Per 4 december zal Casper (CSPR) gelist worden. Schakel je staking in voor Casper, dan verdien je vanaf 5 december jaarlijks 5% rente.

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Ftx Ceo Sam

FTX klaar om schuldeisers terug te betalen na ineenstorting in 2022

2023, een jaar van herstel voor FTX? Het lijkt erop dat de failliete crypto-exchange FTX, die in november 2022 implodeerde, nu eindelijk een deel van haar schuldeisers kan gaan aflossen. Dit nieuws komt als een lichtpuntje in de donkere periode die de cryptowereld het afgelopen jaar heeft doorgemaakt. De schuldeisers, die lang in onzekerheid hebben gezeten, kunnen binnenkort uitkijken naar betalingen uit verschillende fondsen.

De fondsen die uitbetaald worden omvatten onder andere de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) en Ethereum Trusts, evenals het Bitwise Crypto Index Fund. Deze fondsen bevatten aanzienlijke aandelen die FTX in bezit had. Met de huidige marktwaarde van deze assets, is het mogelijk dat FTX een substantieel bedrag kan terugbetalen aan haar schuldeisers.

Interessant is dat deze stap wellicht enige invloed kan hebben op de prijs van bepaalde assets. De verkoop van grote hoeveelheden aandelen kan immers leiden tot prijsschommelingen in de markt.

Pando Asset

Nieuwe speler in de Bitcoin ETF race

In de afgelopen weken is de cryptowereld in de ban geweest van de mogelijke goedkeuring van Bitcoin ETF's door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De spanning stijgt nu Pando Asset, als 13e partij, zich mengt in de strijd om het felbegeerde beleggingsproduct op de Amerikaanse markt te lanceren.

Het Zwitserse Pando Asset heeft onlangs, enigszins aan de late kant, hun aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF ingediend. Deze aanvraag, gericht op het volgen van de koers van Bitcoin met Coinbase als beheerder van de in het fonds opgenomen Bitcoin, maakt Pando een nieuwe speler in de reeds drukbezette race.

Blackrock wijzigt aanvraag

Tegelijkertijd heeft BlackRock, een van de grootste namen in de financiële wereld, een kleine wijziging in hun aanvraag doorgevoerd. Dit naar aanleiding van feedback van de SEC. Met deze aanpassing lijkt BlackRock een stap dichterbij de goedkeuring van hun Spot Bitcoin ETF te zijn gekomen.

De cryptowereld kijkt met spanning uit naar 10 januari volgend jaar. Deze datum vormt een soort D-day voor de cryptosector: het is het ultimatum voor de SEC om te beslissen over de goedkeuring van mogelijk de eerste Bitcoin ETF's op de Amerikaanse markt.

Praat mee over crypto

Nu crypto weer in de lift zit, is het goed om verder te kijken. Bijvoorbeeld door ons forum te volgen voor het laatste cryptonieuws. Heb je een waardevolle toevoeging? Meng je dan in de gesprekken.

on air