Verkoop

Mijn ervaring met Herbalife en MLM

In de jaren negentig kwam ik in aanraking met Multi Level Marketing en mijn eerste ervaring was met Herbalife. Ik herinner me nog goed hoe ik samen met een vriend in een zaaltje belandde waar enthousiast werd geklapt en gejuicht. Mijn vriend was meteen overtuigd en ging vol voor Herbalife.

Een jaar later bevond ik me in het prachtige Kurhaus en moest ik waterfilters verkopen en vooral nieuwe verkopers werven zodat ik schathemeltje rijk zou worden. Het waren bijzondere tijden en ik neem jullie graag mee op mijn avontuur in de wereld van MLM.

Armijn geplaatst in Over knaken door Armijn Meijer
op 8 mei 2023
laatste update: 11 mei 2023
Verkoop

Wat is MLM?

MLM staat voor Multi-Level Marketing, ook wel bekend als netwerkmarketing. Het is een verkoopmodel waarbij producten direct worden verkocht aan consumenten door een netwerk van distributeurs of verkopers, die op hun beurt weer nieuwe distributeurs werven.

Hierdoor ontstaat een hiërarchie van verkopers die elkaar ondersteunen en motiveren om meer producten te verkopen en nieuwe distributeurs te werven.

In MLM verdient men niet alleen aan de directe verkoop van producten, maar ook aan commissies en bonussen die worden uitgekeerd op basis van de verkoopprestaties van de gehele organisatie.

Is MLM een piramidespel?

Niet alle MLM-bedrijven zijn piramidespelen, maar sommige MLM-bedrijven hebben elementen van een piramidespel en zijn daarom illegaal.

Het grote verschil tussen een legitiem MLM-bedrijf en een piramidespel is dat in een legitiem MLM-bedrijf de inkomsten voornamelijk afkomstig zijn van de verkoop van producten aan consumenten. Terwijl bij een piramidespel de inkomsten voornamelijk afkomstig zijn van het werven van nieuwe deelnemers die geld inleggen.

Bij een piramidespel wordt er geen waarde gecreëerd en verdienen alleen degenen aan de top van de piramide.

Auto Huur Las Vegas Edited
Geen Herbalife auto

Herbalife: het kansloze avontuur van mijn vriend in MLM

Mijn vriend was helemaal in de ban van Herbalife en kocht voor maar liefst 13.000 gulden aan producten, zodat hij meteen in de hoogste kortingsklasse terechtkwam en het hoogst mogelijke percentage verdiende als hij anderen zou overhalen om ook deze producten te verkopen. Maar het werd al snel duidelijk dat dit verhaal kansloos was.

Ik moest het natuurlijk ook testen, maar ik wilde helemaal niet afvallen, liever nog 10 kilo aankomen! Het probleem met dit soort producten is dat je altijd bij je eigen vrienden en familie aanklopt om de rommel te verkopen. Je moet echt een netwerk-koning(in) zijn om hier geld mee te verdienen.

Jarenlang hebben mijn vriendin en ik gelachen als we een auto voorbij zagen rijden met een Herbalife-sticker erop. Het waren altijd oude auto's en dan zeiden we in koor: "Die verdient er goed aan!"

De producten zijn ontzettend duur voor de consument en de overheadkosten zijn extreem laag. Het grootste deel van de opbrengst gaat naar de mensen die ooit weer iemand anders hebben aangebracht, en daarom zijn de producten zo duur! Niet omdat de ingrediënten zo kostbaar zijn.

Maanden later zat mijn vriend nog steeds met dozen vol repen en shakes, en het was triest om vanaf de zijlijn te zien hoe mensen door mooie praatjes worden misleid. Het is dan ook niet zo gek dat mijn vriend zijn investering nooit meer heeft teruggezien en er uiteindelijk alleen maar een berg onverkoopbare spullen overbleef.

Werken In Valkenburg Edited
Aan het werk

Snel geld verdienen? Hard werken is de sleutel tot succes!

In onze zoektocht naar rijkdom en succes, zijn we soms zo verblind door mooie praatjes dat we vergeten dat er geen shortcuts zijn naar het verdienen van geld. Of het nu gaat om investeren in crypto's, het kopen van timeshare appartementen, of het deelnemen aan MLM-programma's, er is geen gegarandeerde manier om snel rijk te worden.

We zijn vatbaar voor gladde verkopers en hun verleidelijke beloften, maar uiteindelijk is hard werken en doorzettingsvermogen nog steeds de beste manier om succes te bereiken.

We hebben allemaal de verhalen gehoord van mensen die in een keer enorm rijk zijn geworden, maar laten we eerlijk zijn, de kans dat dit ons overkomt is klein.

Laten we daarom onze energie steken in het opbouwen van een solide carrière en een stabiele financiële toekomst, in plaats van op zoek te gaan naar de zogenaamde 'snel geld' oplossingen. Want, zoals het gezegde luidt: "If it sounds too good to be true, it probably is."

Informatie over geld

Wat zijn jouw geld flaters geweest?

on air