Transferstress

Transferstress

Het voetbalseizoen ligt stil. De zomerstop is voorbij en de meeste clubs zijn weer begonnen met de voorbereiding. Dit betekent dat ook de transferperiode is aangebroken. Welke spelers komen er en welke spelers vertrekken er?

Het is zeker voor de topclubs in Nederland heel belangrijk om de selectie sterker te maken dan vorig seizoen. Het is een mooie tijd, maar voor mij persoonlijk ook een periode van stress en frustratie.

Luuk geplaatst in Over knaken door Luuk Wouda
op 20 juli 2023
laatste update: 20 juli 2023
Transferstress
Het Derde Shirt Van Ajax Leverde De Club Ettelijke Miljoenen Aan Merchandise Omzet Op

Topclub of tobclub?

Laat ik maar met de deur in huis vallen. Ik ben al mijn hele leven een fervent supporter van Ajax, de voetbalclub uit onze mooie hoofdstad. Zoals elke voetbalvolger weet, hebben wij (ja, ik mag "wij" zeggen) een dramatisch seizoen achter de rug waarbij we slecht inkochten, een niet zo sterke trainer aantrokken, Europees faalden en op een derde plek in de competitie eindigden.

En dat laatste is misschien wel het ergste, want dit betekent geen Champions League en dus missen we vele miljoenen die nodig zijn voor versterkingen en salarissen. Wie kunnen we nog betalen? Maar genoeg over het afgelopen seizoen. We gaan vooruitkijken.

Aanvoerder vertrekt

Zoals ik al zei, de transferperiode bezorgt mij stress. Ik zit constant de voetbalwebsites te checken of er nieuws is en volg op Twitter de mensen die vaak het nieuws al eerder weten. Elke keer hoop ik op een bericht van een topspeler die is gekocht of een oude strijder die huiswaarts keert (Ziyech, Donny, Veltman), maar tot heden nog niets.

Wel hebben we al afscheid kunnen nemen van Timber (verwacht) en denken we ook dat Kudus en Alvarez zullen vertrekken. Maar toen kwam plotseling vorige week het bericht dat onze captain Dusan Tadic zijn contract ging ontbinden om naar Turkije te vertrekken. Een man die altijd aangaf Ajacied te zijn en het gezicht van de ploeg was, zag het niet meer zitten. En Ajax gaf snel toe en liet hem gaan.

Voor mij een absolute schok, zowel van Tadic als van Ajax. Alhoewel ik hem afgelopen seizoen flink heb lopen vervloeken, is hij wel een aanjager en iemand die de spelers op de rails houdt.

Een groot gemis ben ik bang!

Wie vertrekt er nog meer onverwacht?

En nu Tadic zijn ongenoegen heeft geuit, wat betekent dat voor andere echte Ajacieden, zoals bijvoorbeeld Davy Klaassen? Misschien zegt hij ook wel, ik zie er niets meer in. Er wordt niet gekocht, we verliezen de beste spelers, we doen nergens meer voor mee. De liefde voor Ajax zit bij dit soort jongens (gelukkig) diep, maar er is natuurlijk een grens.

En wie weet wie er nog meer opeens weggaat? Ik heb het uiteraard niet over de spelers die op het derde plan zaten, maar de spelers die in het eerste elftal horen te voetballen. Ik durf soms bijna het voetbalnieuws niet meer te checken, veel te bang dat er nog een sterkhouder zijn biezen pakt.

Rennie Tabletten

Stress

En dit alles maakt mij gestrest. Ik zie nog geen aankopen, ik zie onvrede en ik zie een club die in Nederland torenhoog boven alles uitstak opeens weer middelmaat worden. Ik ben een typische Ajacied, trots en vind dat we altijd de beste zijn, maar kan ook een hele wedstrijd lopen zeuren en schelden als ze niet goed spelen. Sterker nog, als ze verliezen, kan dat mijn weekend verpesten.

Maar vorig seizoen was het zo slecht dat er iets ergers gebeurde. Ik was niet langer kwaad, ik werd onverschillig. Het deed me niets meer en daar schrok ik van; dit is toch de club die jarenlang mijn nummer 1 liefde was. Nu ik getrouwd ben en een kind heb, heeft de club een stapje terug moeten zetten.

Het is overigens niet zo dat ik er niet van slaap of mijn werk niet kan doen. Maar het houdt me bezig. En waar deze periode voorheen een tijd van positieve verrassingen was, krijg ik er nu een beetje een zuur gevoel van.

Nog even volhouden

31 augustus sluit de transfermarkt. Dan weet ik zeker welke spelers er zijn vertrokken en welke erbij zijn gekomen. En wie weet valt het allemaal heel erg mee en is de selectie prima in orde en gaan we hoge ogen gooien dit seizoen.

Ik heb dit artikel nu geschreven vanuit het oogpunt van een Ajax-supporter, maar er zijn natuurlijk vele voetbalfans van andere clubs die met hetzelfde gevoel zitten deze periode.

Tot hen wil ik zeggen: houd vol! Het grote geld in de andere competities zal uiteindelijk altijd winnen, en clubliefde is niet iets wat nog bestaat bij spelers. We moeten het er mee doen, en nog even dan kunnen we weer elk weekend genieten van onze clubjes!

Wedden op Ajax

Normaal gesproken zou een prima weddenschap voor het seizoen zijn: Ajax kampioen. 9 van de 10 keer win je die wel zo'n beetje ;-) (kom er maar in, haters). Maar dit seizoen zou ik mijn geld er niet op inzetten. (Doe ik sowieso niet, iets met jinxen.)

Wil jij wel een weddenschap op Ajax, Feyenoord of PSV plaatsen, doe dit dan bij een legale bookmaker. We hebben er meerdere in Nederland. Wij raden overigens een van onderstaande bookmakers aan!

Leovegas Review

LeoVegas

100% FREE BET tot max. €50!
Logo Jacks.nl

Jack's.nl

€60 aan Free Bets
Circus

Circus Casino

Tot €250,- aan Free Bets
Logo Unibet

Unibet

€50 in Free Bets
Logo Bet365

Bet365

Zet €10 in & ontvang €50 aan wedtegoed
Logo Livescorebet

LiveScore Bet

Free combi bet van €5,-
on air