Goud

10 geweldige TV shows voor geldliefhebbers en avonturiers

Welkom bij Onetime, dé plek waar geld centraal staat. Als een van de oprichters ben ik gepassioneerd over alles wat met geld te maken heeft. Als een zelfverklaarde tv-junkie ben ik bekend met alle series die de spanning van geld en avontuur combineren.

In dit artikel neem ik jullie mee op een avontuurlijke reis door 10 actuele tv-shows die je absoluut moet zien als je net zo gek bent op geld en avontuur als ik.

Armijn geplaatst in Over knaken door Armijn Meijer
op 15 juni 2023
laatste update: 15 juni 2023
Goud
Golden Nugget Altantic City Goud Klomp Edited
Goud

Gold Rush - Een meeslepend avontuur in de goudindustrie

Ben je op zoek naar een opwindende tv-show vol avontuur en de jacht op schatten? Dan is Gold Rush een absolute must watch voor jou! In deze populaire serie wordt de wereld van de goudindustrie op unieke wijze verkend, waardoor kijkers worden meegesleept in een adrenalineverhogende zoektocht naar goud.

Gold Rush volgt verschillende teams van gedreven goudzoekers terwijl ze de wildernis doorkruisen en afgelegen gebieden verkennen, op zoek naar kostbare goudklompjes. Met hun zware machines, zoals graafmachines en bulldozers, graven ze diep in de grond, terwijl ze onvoorspelbare weersomstandigheden, technische uitdagingen en financiële druk het hoofd bieden.

Wat Gold Rush zo boeiend maakt, is de mix van spanning, competitie en teamwork. Elk team heeft zijn eigen unieke persoonlijkheden en dynamiek, wat leidt tot interessante conflicten, verrassende wendingen en onverwachte successen of mislukkingen. Je zult geboeid worden door de vastberadenheid van deze goudzoekers om hun dromen waar te maken en fortuinen te vergaren.

Bovendien biedt Gold Rush een fascinerende kijk op het harde werk en de uitdagingen achter het winnen van goud. Je zult getuige zijn van de fysieke inspanning, technische knowhow en ondernemersvaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn in deze veeleisende industrie. Het is een realistische weergave van de risico's en beloningen die gepaard gaan met het najagen van rijkdom.

Of je nu geïnteresseerd bent in de goudindustrie, avontuurlijke reizen of gewoonweg geniet van meeslepende reality-tv, Gold Rush biedt voor elk wat wils. Bereid je voor op een boeiende kijkervaring terwijl je wordt ondergedompeld in de opwinding, emoties en uitdagingen van het goudzoeken.

Outback Opal Hunters

Ben je klaar voor een opwindende en intrigerende duik in de wereld van opaaljacht? Dan mag je de TV-show "Outback Opal Hunters" absoluut niet missen! In deze boeiende serie word je meegenomen op een avontuurlijke reis door de onherbergzame Outback van Australië, waar moedige opaaljagers hun leven wagen om deze kostbare edelstenen te vinden.

"Outback Opal Hunters" volgt verschillende teams van gepassioneerde en vastberaden opaaljagers terwijl ze diep in de aarde graven op zoek naar de schitterende opalen. Deze edelstenen, bekend om hun unieke kleuren en patronen, worden gevonden in de afgelegen en gevaarlijke mijnen van de Australische wildernis.

Wat deze show zo meeslepend maakt, is de mix van spanning, competitie en het onvoorspelbare karakter van de opaaljacht. De opaaljagers moeten niet alleen de fysieke ontberingen van het werken in de hete, droge woestijn trotseren, maar ook de uitdagingen van de onvoorspelbare opaaladers diep onder de grond.

Elk team heeft zijn eigen unieke persoonlijkheden en strategieën, wat leidt tot intense rivaliteit, verrassende ontdekkingen en dramatische momenten. Je zult ademloos toekijken hoe deze moedige jagers zich in gevaarlijke situaties begeven, in de hoop de ultieme opaalschat te vinden en hun fortuin veilig te stellen.

Bovendien biedt "Outback Opal Hunters" een fascinerend inzicht in de geheimen en mysteries van de opaalindustrie. Je zult leren over de complexiteit van mijnbouwtechnieken, het slijpen en polijsten van opalen, en de wereldwijde markt voor deze zeldzame edelstenen. Het is een kans om te leren over een niche-industrie die doordrenkt is van geschiedenis, tradities en verhalen.

Pawn Shop Las Vegas
Pawn Shop in Las Vegas

Pawn Stars

Ben je gefascineerd door geschiedenis, unieke voorwerpen en de kunst van het onderhandelen? Dan is "Pawn Stars" een absolute aanrader! In deze boeiende serie krijg je een kijkje achter de schermen van een pandjeshuis in Las Vegas, waar allerlei interessante en waardevolle items worden aangeboden.

"Pawn Stars" volgt de dagelijkse activiteiten van de familie Harrison, eigenaren van de Gold & Silver Pawn Shop. Samen met hun deskundige medewerkers beoordelen ze de authenticiteit, waarde en achtergrond van een breed scala aan objecten, variërend van historische memorabilia tot zeldzame verzamelobjecten en antiek.

Wat deze show zo meeslepend maakt, is de mix van geschiedenis, onderhandelingen en de unieke verhalen achter de objecten die worden aangeboden. Elk item dat de deur van de winkel binnenkomt, heeft een eigen verhaal, en je zult getuige zijn van de fascinerende gesprekken tussen de eigenaren en de verkopers terwijl ze de waarde en authenticiteit van de objecten bepalen.

Naast de intrigerende items en de onderhandelingen, biedt "Pawn Stars" ook een educatieve kant. Tijdens het kijken leer je over verschillende historische gebeurtenissen, personages en cultuur, omdat veel van de items die worden aangeboden een interessante achtergrond hebben. Het is een kans om je kennis uit te breiden en een glimp op te vangen van de geschiedenis via unieke objecten.

Daarnaast zijn de eigenaren en medewerkers van de winkel kleurrijke persoonlijkheden die zorgen voor een goede dosis humor en entertainment. Hun expertise, humor en unieke dynamiek dragen bij aan de aantrekkingskracht van de show en maken het kijken naar "Pawn Stars" een plezierige ervaring.

Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, verzamelobjecten of gewoonweg geniet van boeiende reality-tv, "Pawn Stars" heeft voor elk wat wils. Bereid je voor op een vermakelijke en leerzame reis terwijl je getuige bent van de wereld van pandjeshuizen en de schatten die erin verborgen kunnen liggen.

Dus neem plaats voor je televisie, laat je verrassen door de verhalen en verken de verborgen schatten in de opwindende tv-show "Pawn Stars". Je zult versteld staan van de fascinerende wereld die zich afspeelt in dit pandjeshuis!

Storage Wars

Ben je geïnteresseerd in schattenjacht en het onverwachte? Dan moet je absoluut de tv-show "Storage Wars" zien! In deze opwindende serie krijg je een kijkje in de wereld van opslagveilingen, waar professionele koopjesjagers bieden op verlaten opslagunits in de hoop verborgen schatten te ontdekken.

"Storage Wars" volgt verschillende teams van ervaren bieders terwijl ze zich wagen aan opslagveilingen door het hele land. Wanneer huurders van opslagunits hun rekeningen niet betalen, worden deze eenheden openbaar geveild. Gewapend met hun kennis, intuïtie en onderhandelingsvaardigheden bieden de deelnemers op de inhoud van deze mysterieuze units, zonder te weten wat erin zit.

Wat deze show zo boeiend maakt, is de mix van spanning, concurrentie en het verrassingselement. Elk team moet snel beslissen welke unit ze willen kopen, puur op basis van een snelle blik op de spullen die van buitenaf zichtbaar zijn.

Zodra de aankoop is gedaan, begint het avontuur. De teams duiken in de opslagunit en proberen te ontdekken welke schatten er verborgen liggen tussen de alledaagse spullen.

Naast de jacht op verborgen schatten, biedt "Storage Wars" ook inzicht in de dynamiek van de bieders. Elk team heeft zijn eigen persoonlijkheid en strategieën, wat leidt tot rivaliteit, strategische zetten en verrassende ontdekkingen. Je zult meeleven met de deelnemers terwijl ze hopen op grote winsten en teleurstellingen proberen te vermijden.

Bovendien krijg je een glimp van verschillende soorten verzamelobjecten, antiek en andere interessante items die kunnen worden gevonden in verlaten opslagunits. Het is een kans om je verbazingwekkende vondsten voor te stellen en te leren over de waarde en geschiedenis van verschillende objecten.

Het bieden op en ontdekken van de opslagunits lijkt wat dat betreft veel op de kofferveilingen zoals we ze bij Onetime met enige regelmaat doen!

Krab (1)
Krab in Vegas

Deadliest Catch - Een adembenemend avontuur op de Beringzee

Ben je op zoek naar een spannende en meeslepende tv-show vol avontuur op de open zee? Dan is "Deadliest Catch" een absolute must see! In deze ongelofelijke serie word je meegenomen op een gevaarlijke reis naar de Beringzee, waar vissers in barre omstandigheden jagen op de meest waardevolle en gevaarlijke vangst: de krab.

"Deadliest Catch" volgt verschillende vissersschepen en hun bemanningen terwijl ze de strijd aangaan met de genadeloze natuurkrachten van de Beringzee. Met ruige wateren, extreme weersomstandigheden en levensbedreigende situaties is elke dag op zee een gevecht om te overleven en een succesvolle vangst binnen te halen.

Wat deze show zo meeslepend maakt, is de combinatie van adembenemende actie, intense emoties en het gevaarlijke karakter van de visserij op krab. Je zult worden ondergedompeld in de harde realiteit van het vissen op de Beringzee, waar elke stap op het dek van het schip een kwestie van leven en dood kan zijn.

Daarnaast biedt "Deadliest Catch" een kijkje in het leven van de vissers en de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd, zowel op zee als in hun persoonlijke leven. Je zult getuige zijn van de onderlinge dynamiek tussen de bemanningsleden, de spanningen die kunnen ontstaan en de banden die worden gesmeed in de meest extreme omstandigheden.

Bovendien geeft "Deadliest Catch" je een diepgaand inzicht in de visserij-industrie en de impact ervan op de vissersgemeenschappen. Je zult leren over de technieken, de risico's en de economische realiteit van deze gevaarlijke beroepsgroep. Het is een kans om meer te weten te komen over een wereld die ver van ons dagelijks leven af staat, maar van vitaal belang is voor de voedselvoorziening.

Bering Sea Gold

Ken je Gold Rush en Deadliest Catch en houd je van dit soort series? De tv-show "Bering Sea Gold" combineert deze twee perfect! In deze opwindende serie word je meegenomen naar de Beringzee, waar avontuurlijke goudzoekers zich in barre omstandigheden wagen aan het winnen van kostbaar goud uit de oceaanbodem.

"Bering Sea Gold" volgt verschillende teams van gedurfde goudzoekers terwijl ze met behulp van speciale drijvende machines, bekend als dredges, op zoek gaan naar goud op de bodem van de Beringzee. Deze unieke vorm van goudwinning brengt immense uitdagingen met zich mee, zoals de ruwe zee, diepe wateren en de constante strijd tegen de elementen.

Wat deze show zo fascinerend maakt, is de combinatie van avontuur, competitie en de onvoorspelbare aard van het goudzoeken. Je zult versteld staan van de moed en vastberadenheid van de goudzoekers terwijl ze duiken in de ijzige wateren en hun leven riskeren in de hoop grote hoeveelheden goud te vinden.

Naast de spannende zoektocht naar goud, biedt "Bering Sea Gold" ook inzicht in de technieken en strategieën van de goudzoekers. Je zult leren over het gebruik van speciale apparatuur, het identificeren van rijke goudafzettingen en het proces van het winnen van goud uit de zeebodem. Het is een kans om meer te weten te komen over deze unieke vorm van mijnbouw en de uitdagingen waarmee de goudzoekers worden geconfronteerd.

Bovendien geeft "Bering Sea Gold" je een glimp van de goudzoekersgemeenschap en de persoonlijke verhalen van de deelnemers. Je zult de onderlinge rivaliteit en vriendschappen zien ontstaan, evenals de triomfen en teleurstellingen die gepaard gaan met het goudzoeken. Het is een kans om de menselijke kant van deze buitengewone beroepsgroep te ontdekken.

Lot Met Koffers
Koffer veiling

Auction Hunters - Een opwindende duik in de wereld van veilingen

Ben je gefascineerd door veilingen, verborgen schatten en de opwinding van het onbekende? Dan is de TV-show "Auction Hunters" een absolute aanrader! In deze boeiende serie word je meegenomen naar verschillende veilingen in heel Amerika, waar twee vrienden op zoek gaan naar waardevolle schatten tussen verlaten opslagunits.

"Auction Hunters" volgt het dynamische duo Allen Haff en Ton Jones terwijl ze meedoen aan veilingen van opslagunits en bieden op de inhoud zonder te weten wat erin zit. Gewapend met hun expertise, nieuwsgierigheid en een scherp oog voor waardevolle items, gaan ze de uitdaging aan om verborgen schatten te ontdekken en winst te maken.

Wat deze show zo meeslepend maakt, is de mix van avontuur, competitie en het verrassingselement. Elk team moet snel beslissen welke eenheid ze willen kopen, met alleen een snelle blik op de zichtbare spullen. Zodra de aankoop is gedaan, begint de echte spanning. Allen en Ton duiken in de opslagunit en onthullen stuk voor stuk de verborgen schatten en waardevolle items.

Naast de schattenjacht biedt "Auction Hunters" ook inzicht in de wereld van veilingen en de kunst van het onderhandelen. Je zult getuige zijn van de strategieën en tactieken die worden toegepast bij het bieden, evenals de competitie tussen verschillende kopers. Het is een kans om te leren over de dynamiek van veilingen en hoe waardevolle items worden ontdekt en verhandeld.

 

American Pickers

Ben je gefascineerd door antiek, geschiedenis en de opwinding van het ontdekken van verborgen schatten? Dan is de tv-show "American Pickers" een absolute must see! In deze boeiende serie worden twee experts op het gebied van antiek, Mike Wolfe en Frank Fritz, gevolgd terwijl ze door heel Amerika reizen op zoek naar unieke en waardevolle items.

"American Pickers" neemt je mee op een avontuurlijke reis door schuren, zolders, garages en achtertuinen, waar Mike en Frank op zoek gaan naar vergeten schatten die de tand des tijds hebben doorstaan. Ze zijn altijd op zoek naar zeldzaam antiek, vintage collectibles en unieke curiosa die een verhaal vertellen over het rijke erfgoed van Amerika.

Wat deze show zo fascinerend maakt, is de combinatie van avontuur, geschiedenis en de menselijke verhalen achter de gevonden voorwerpen. Je zult versteld staan van de verrassende plekken waar deze schatten worden ontdekt en de unieke persoonlijke verhalen die erbij horen. Elk item dat wordt gevonden, vertelt een stukje geschiedenis en brengt het verleden tot leven.

Daarnaast biedt "American Pickers" inzicht in het proces van het beoordelen van de waarde van antiek en het onderhandelen met verkopers. Mike en Frank zijn experts in het herkennen van verborgen juweeltjes en het maken van eerlijke deals. Je leert meer over de verschillende factoren die de waarde van een item bepalen en hoe een schijnbaar onbelangrijk stukje oudheid een kostbare vondst kan blijken te zijn.

Bovendien krijg je een glimp van de diversiteit aan Amerikaanse culturen en de rijkdom van het land aan historische artefacten. Elk gevonden item onthult een stukje van het verleden en biedt een kijkje in de verschillende aspecten van de Amerikaanse geschiedenis. Het is een kans om meer te weten te komen over de culturele diversiteit en de erfenis van het land.

Bargain Hunt

Ben je dol op koopjesjagen, antiek en het vinden van verborgen schatten? Dan is de tv-show "Bargain Hunt" een absolute aanrader! In deze spannende serie worden teams van deelnemers uitgedaagd om op verschillende locaties in het Verenigd Koninkrijk de beste deals te vinden en winst te maken door antiek en curiosa te kopen en te verkopen.

"Bargain Hunt" neemt je mee op een opwindende jacht naar koopjes op veilingen, markten en antiekwinkels. Elke aflevering wordt een team van twee deelnemers uitgerust met een budget en de taak om waardevolle items te vinden en te onderhandelen voor de beste prijs. Het doel is om deze items te verkopen en winst te maken tijdens de uiteindelijke veiling.

Wat deze show zo boeiend maakt, is de combinatie van competitie, strategie en het ontdekken van waardevolle stukken. Je zult zien hoe de teams speuren naar verborgen schatten, experts raadplegen om de authenticiteit en waarde van items te bepalen, en slim onderhandelen om de beste deals te sluiten. Het is een spannende race tegen de klok om winstgevende aankopen te doen.

Daarnaast biedt "Bargain Hunt" inzicht in de wereld van antiek en verzamelobjecten. Je zult leren over verschillende stijlen, tijdperken en makers, en hoe je waardevolle items kunt herkennen. Het is een kans om je eigen kennis van antiek uit te breiden en te ontdekken welke items de moeite waard zijn om naar te zoeken.

Bovendien krijg je een glimp van de veilingwereld en het proces van het verkopen van antiek. Je zult zien hoe de items die de teams hebben gekocht, worden geveild en wat voor prijzen ze opleveren. Het is een fascinerende inkijk in de dynamiek van veilingen en de marktwaarde van antiek en curiosa.

Team Onetime geld
Inspiratie

Ontdek de opwindende wereld van geld verdienen en avontuur

Met een breed scala aan spannende tv-shows die draaien om geld verdienen en avontuur, is er voor ieder wat wils. Van het meeslepende avontuur van goudzoeken in "Gold Rush" tot het opwindende leven van veilingjagers in "Auction Hunters", deze 10 geweldige tv-shows nemen je mee op een reis vol opwinding, ontdekkingen en de mogelijkheid om verborgen schatten te vinden.

Persoonlijk kan ik met trots zeggen dat mijn all-time favoriete tv-show in deze categorie "Gold Rush" is. Er is iets onweerstaanbaars aan het volgen van de goudzoekers terwijl ze de wildernis trotseren en de uitdagingen van de mijnbouw aangaan. Het is een show die me altijd op het puntje van mijn stoel houdt en me laat dromen van het avontuurlijke leven van goudzoekers.

Maar ondanks mijn liefde voor "Gold Rush" ben ik altijd enthousiast voor een nieuw seizoen van de bovenstaande 10 top tv-shows. Elk heeft zijn eigen unieke charme en biedt een kijkje in verschillende aspecten van de wereld van geld verdienen en avontuur.

Of het nu gaat om het duiken naar opalen in de Australische wildernis in "Outback Opal Hunters" of het speuren naar verborgen schatten in verlaten opslagunits in "Storage Wars", er is altijd iets nieuws en opwindends te ontdekken.

on air