Toto Voetbal Onetime

Voetbalweddenschappen uitleg bij de aanbieder TOTO

In Nederland is op dit moment de enige legale aanbieder van voetbalweddenschappen de voetbal TOTO. Met dit gokspel kan er ingezet worden op officiële voetbalwedstrijden in Nederland en het buitenland. Voor het organiseren van de TOTO is aan de Lotto BV een vergunning verleend door de KansspelAutoriteit.
Tegenwoordig kun je buiten het voetbal ook inzetten op bijvoorbeeld Tennis, Honkbal, Motorsport en Rugby. Ik werd afgelopen periode getriggerd hierover een artikel te schrijven, omdat ik via de radio erg veel reclame hoor over de voetbaltoto. Uiteraard heeft dit allemaal te maken met het EK Voetbal 2021.

Armijn geplaatst in Sport door Armijn Meijer
op 30 mei 2022
Toto Voetbal Onetime

Inzetten bij voetbalweddenschappen

Je kunt tegenwoordig gewoon online weddenschappen inzetten of zelfs een fysiek formulier invullen bij bijvoorbeeld de Primera. Het invullen van een uitslag van een bepaalde wedstrijd is redelijk eenvoudig en je vult een 1 in als je denkt dat de thuisploeg wint. Je vult een 2 in als je gokt dat de uitploeg wint en een X als je denkt dat het een gelijkspel zal worden.

Tegenwoordig kan je ook inzetten op een bepaalde eindscore of zelfs met een handicap. Bij de Toto zijn er meerdere spelopties zoals:

  • Goal / No Goal,
  • Under / Over,
  • Oneven / Even,
  • Eerste doelpunt,
  • aantal doelpunten,
  • draw no bet / home no bet / away no bet,
  • laatste doelpunt,
  • winst na achterstand,
  • scoort thuis / uit in beide helften

Bij onze zuiderburen kan je ook legaal de voetbaltoto spelen sinds 2013 en daar doen ze het onder de naam SCOOORE.

DSC00995 2
OneTime Girl voetbal

Verschillen in aanbieders en quoteringen

Nu spelen hele volksstammen bij de Toto, omdat dit de enige legale aanbieder is voor Nederlandse spelers. De Facebook pagina van de TotoNL heeft ook al ruim 81.000 leden.

Voetbalweddenschappen zijn steeds populairder aan het worden in Nederland. Er wordt op dit moment meer gegokt op sportweddenschappen dan in het Live Casino, poker en online bingo bij elkaar.

De Toto voelt de hete adem al van de partijen die volgend jaar legaal de Nederlandse markt op gaan en ook sportweddenschappen mogen aanbieden aan de Nederlandse spelers.

Je kan dan denken aan partijen zoals Bet365Unibet en Pokerstars. Op dit moment zijn er al honderdduizenden spelers die dit doen en dit komt doordat de quotes bij dit soort partijen vele malen beter zijn dan bij de TOTO. Tegenwoordig heeft de TOTO wel een grote slag geslagen met voetbalweddenschappen en zijn ze klaar om de concurrentie in 2021 aan te gaan met de grot buitenlandse partijen.

Een korte uitleg toto, stel je wilt als speler inzetten op de wedstrijd Frankrijk-IJsland en je denkt dat Frankrijk wint. Je wilt hier 10€ op inzetten en je krijgt hiervoor bij de TOTO een quotering van 1.40 voor elke ingezette euro.

Een leuke website is ook: https://www.voetbal.bet

Als je dit bij een andere (en illegale), maar wel betrouwbare aanbieder zou doen en je 1.65 krijgt dan ben je natuurlijk een dief van je eigen portemonnee om hier niet in te zetten. Het voordeel voor de spelers wordt dan ook vele malen groter als de gokmarkt in Nederland opengaat en wordt geliberaliseerd.

Toto systeemweddenschap

Met een systeemweddenschap kun je meerdere voorspellingen combineren in een meervoudige weddenschap. Dit is anders dan bij een standaard gecombineerde weddenschap en hier hoef je niet alle wedstrijden goed te hebben om toch te kunnen winnen.

Het systeem maakt dan namelijk combinaties van al je gekozen voetbalweddenschappen. Je wint dan als een van deze combinaties juist voorspeld is. Zo kan je binnen dit systeemspelen ook een 'banker' zetten die in al je combinaties zit. Zo betaal je een stuk minder voor je totale inzet maar dan moet deze wedstrijd wel juist voorspeld zijn anders win je sowieso niks.

Dit is vergelijkbaar met het wedden op paarden, zoals we doen met onze V75 weddenschappen.

DSC00838
Balletje hoog houden

Uitleg Toto 13

De Toto 13 is het spel waarbij je in totaal 13 door de Toto geselecteerde voetbalwedstrijden moet voorspellen. De jackpot start op 10.000€ en loopt elke week op als de juiste 13 voorspelling niet geraden zijn door een speler(s). Bij 11 of 12 juist voorspelde wedstrijden win je ook een geldprijs. Die hangt af van de totale inzet en hoeveel spelers het ook juist voorspeld hebben.

Dynamische markt van het voetbalweddenschappen

Op Onetime hebben we een groot gedeelte ingeruimd voor Sportsbetting in de ruimste zin van het woord. De verwachting is ook dat als de online gokmarkt opengaat in 2017 veel mensen op recreationele basis zullen inzetten op sportweddenschappen.

Je kunt dan maar beter goed beslagen ten ijs komen aangezien het toch een behendigheidsspel is. Tegenwoordig kun je op het forum al de voorbeschouwingen van lezen over interessante wedstrijden. Er staan mooie onderbouwingen waar soms pareltjes van inzetten bij zitten.
Via onze whatsapp groepen, chat, forum en artikelen proberen we je beter te wapenen van alle mogelijkheden die het wedden en gokken op sport in zich heeft.

Veelgestelde vragen over voetbalwedden

Moet ik kansspelbelasting betalen over mijn winsten?

Op dit moment moet je over bedragen vanaf €449,00 kansspelbelasting betalen. Dit wordt dan over het hele gewonnen bedrag in rekening gebracht en is nu 30,1%. Let op de inleg mag je niet aftrekken van je winst!

Kan ik kansspelbelasting omzeilen met voetbalweddenschappen?

Dit is zeker mogelijk als je meerdere spelformulieren invult voor één en dezelfde wedstrijd. Zorg ervoor dat je win bedrag nooit boven de €449,00 uitkomt. Vanaf 2021 is de online gokmarkt gereguleerd en zal dit komen te vervallen en betalen de aanbieders dit vanuit hun bruto winst.

Tips & Tricks voor bij voetbalweddenschappen

Op ons zeer actieve forum en community kan je tips vragen, delen en krijgen.

Is de TOTO een goede aanbieder?

De TOTO is op dit moment de enige en legale aanbieder. Ze maken zich klaar om de strijd aan te gaan met de buitenlandse aanbieders die legaal naar Nederland komen in 2021. De TOTO is een betrouwbare partij en worden steeds beter in het aanbieden van o.a. voetbalweddenschappen.

on air