Fcgroningenlogo

Wedden op FC Groningen: zo pak je dit aan!

FC Groningen is een voetbalclub met een vrij beperkte historie die wordt gekenmerkt door hoge pieken en diepe dalen. De laatste jaren presteert de club wisselend in de Nederlandse Eredivisie wat het lastig maakt om te wedden op FC Groningen.

 

Placeholder Gold door Onetime
op 24 februari 2023 - laatste update: 31 juli 2023
Fcgroningenlogo

Wedden op landskampioenschap van FC Groningen: slim of niet?

De grootste kans op het kampioenschap in de Eredivisie heeft FC Groningen normaal gesproken alleen op het moment dat er nog geen wedstrijden gespeeld zijn. FC Groningen behoort niet tot de favorieten voor het winnen van het landskampioenschap. Dat wil echter niet zeggen dat FC Groningen bij voorbaat kansloos is.

Het is onwaarschijnlijk, maar er hebben recentelijk een aantalvoetbal wonderen plaats gevonden waarbij de reuzen uit Engeland verslagen werden door Klein Duimpje. Waarom zou FC Groningen dat niet kunnen in een seizoen dat alle puzzelstukjes op de juiste plek vallen?

Zo zet je goed voorbereid in op FC Groningen

Er zijn een aantal manieren waarop je je kunt voorbereiden op een weddenschap. Ten eerste is het belangrijk dat je de quotering van de bookmaker waar je wilt gaan wedden controleert op realiteit. Een bookmaker baseert zijn voorspellingen op data en analyses. Cijfermatig zal dat allemaal prima kloppen, maar voetbal is mensenwerk en ook profvoetballers kunnen goede en slechte dagen hebben.

Wanneer je kijkt naar de laatste wedstrijden van FC Groningen voorafgaand aan de wedstrijd waar je op wilt wedden, probeer dan te letten op het verloop van de wedstrijd. Welk team scoort eerst, waar zitten de zwakke plekken in het elftal van FC Groningen, hoeveel kansen heeft het team nodig om te scoren? Maakt FC Groningen veel doelpunten uit standaardsituaties zoals corners en vrije trappen of komt de ploeg juist gemakkelijk voetballend tot scoren?

Al deze informatie geeft je inzicht in hoe de komende wedstrijd zou kunnen verlopen. Wanneer FC Groningen bijvoorbeeld veel kansen nodig heeft om een doelpunt te maken en ze spelen de volgende wedstrijd tegen een team dat heel weinig doelpunten tegen heeft gekregen, dan kun je beredeneren dat FC Groningen moeilijk tot scoren gaat komen omdat a) zij veel kansen nodig hebben en b) de tegenstander weinig kansen weggeeft.

Ook blessures en schorsingen kunnen van invloed zijn op een resultaat. Niet iedere bookmaker houdt er altijd rekening mee dat er wel eens belangrijke spelers ontbreken in een elftal, zowel bij FC Groningen als bij de tegenstander.

Je zou er acht van de tien keer vanuit mogen gaan dat Ajax bijvoorbeeld in de eigen Johan Cruijff Arena van FC Groningen wint, maar als er bij Ajax een half elftal ontbreekt met blessures, heeft FC Groningen wellicht kans op een stunt. Het volgen van actuele ontwikkelingen is heel erg belangrijk als je wilt gaan wedden op FC Groningen.

Tips voor wedden op FC Groningen

Naast de actualiteit is ook het type weddenschap dat je wilt gaan zetten heel belangrijk. Ben je een conservatieve of juist een wat meer agressieve speler? Wanneer je wat meer risico durft te nemen met een weddenschap, wordt je daar bij winst ook voor beloond.

Wanneer je FC Groningen bijvoorbeeld met een handicap aan een wedstrijd laat beginnen moet het elftal met minimaal twee doelpunten verschil een wedstrijd winnen voordat jij je weddenschap gewonnen hebt. Omdat dit moeilijker is dan simpelweg winnen, is je beloning bij winst groter.

Je kunt ook meer risico nemen door de voorspelling van je wedstrijd op FC Groningen koppelen aan een of meerdere andere voorspellingen. Je maakt nu het resultaat voor FC Groningen niet moeilijker, maar jij moet wel meerdere wedstrijden goed weten te voorspellen voordat je een weddenschap wint.

Wanneer je zo min mogelijk risico wil nemen met je weddenschap op FC Groningen, dan zijn er een aantal opties om extra zekerheden in te bouwen. Weddenschappen op een dubbele kans of Draw No Betzijn risicoverlagende opties. Je verkleint daarmee de kans dat je de weddenschap verliest tot respectievelijk 33% en 50%. Hiermee is de kans groter geworden dat de bookmaker je uit moet gaan betalen. Daarom zijn de odds op deze weddenschappen lager.

Onetime's wedtip 2022/23

FC Groningen gaat dit seizoen een stapje terug moeten doen. Spits Jorgen Strand Larsen werd aan het eind van de transferperiode verkocht en zijn aanvalspartner Cyril Ngonge werd om disciplinaire redenen uit de selectie gezet. Dat kost FC Groningen heel wat doelpunten.

Eindklassering in de Eredivisie: 13

De geschiedenis van FC Groningen

FC Groningen is één van de jongere betaald voetbalorganisaties van Nederland, maar heeft desalniettemin een geschiedenis waar het nodige over te schrijven valt.

De club werd opgericht in 1971 als afsplitsing en voortzetting van GVAV. FC Groningen werd onder een ongunstig gesternte opgericht. Daags voor de officiële oprichting van de club overleed doelman Tonny van Leeuwen bij een verkeersongeluk.

De eerste jaren waren zwaar

De eerste jaren onder de groen-witte FC Groningen vlag waren zwaar. In 1974 degradeerde de club uit de Eredivisie en er volgde een tijd van financiële en sportieve tegenspoed. In 1980 promoveerde FC Groningen en braken er met de broers Erwin en Ronald Koeman toekomstige internationals door in het Oosterpark.

Onder aanvoering van de Gebroeders Koeman bereikt FC Groningen in 1983 voor het eerst Europees voetbal. De Groningers blijken in de eerste ronde van UEFA Cup zelfs te sterk voor het Spaanse Atletico Madrid.

FC Groningen ontwikkelde zich in de jaren die volgden tot een stabiele subtopper in de Eredivisie. In het Oosterpark kon het voor de gevestigde orde van Ajax, PSV en Feyenoord soms behoorlijk spoken. Er wordt in 1987 en 1988 opnieuw Europees voetbal behaald.

Bekerfinale in 1989

In 1989 behaald FC Groningen de bekerfinale waarin PSV te sterk is.

Datzelfde jaar wordt de club opgeschrikt door een FIOD inval. Volgens deze fiscale opsporingsdienst heeft FC Groningen in de jaren ‘80 stelselmatig loonbelasting ontdoken. Voorzitter Renze de Vries werd gearresteerd en zelfs tot een gevangenisstraf veroordeeld. De Vries ontkende nooit dat hij zwart geld uitgedeeld had, maar wilde wel duidelijk gesteld hebben dat hij zichzelf niet verrijkt had.

Na het uitkomen van deze affaire was het ambities van FC Groningen snel gedaan. In 1998 degradeerde de club uit de Eredivisie nadat het gedurende enkele jaren steeds een beetje terrein op de ranglijst prijs moest geven.

Terug in de Eredivisie

Na twee seizoenen op het een na hoogste niveau keerde FC Groningen in 2000 terug in de Eredivisie. Onder leiding van trainer Ron Jans, ex-speler van de club, werd stapje voor stapje de weg omhoog weer ingezet.

Jans bleef uiteindelijk maar liefst acht seizoenen hoofdtrainer van de club en is daarmee de langstzittende trainer in de geschiedenis van de club. Onder Jans werd er zelfs een keer Europees voetbal gehaald.

Onder Erwin van der Looi pakte FC Groningen in 2015 de eerste tastbare hoofdprijs uit de clubgeschiedenis. De bekerfinale werd met 2-0 gewonnen van PEC Zwolle. Anno 2021 speelt FC Groningen al enige jaren als stabiele middenmotor mee in de Eredivisie en is het wachten tot de club de succesvolle jaren ‘80 laat herleven in het Noordlease Stadion.

Wat zijn de budgetten van FC Groningen?

FC Groningen werkt met de zevende of achtste begroting van Nederland. Deze schommelt om en nabij de €20.000.000 per seizoen.

De grootste inkomstenbron van FC Groningen zijn de sponsor- en mediagelden. FC Groningen verdient daarnaast geld door spelers op te leiden en te verkopen. In het verleden lukte dit de club onder andere met spelers als Luis Suarez, Arjen Robben en Virgil van Dijk, die allen de absolute wereldtop hebben gehaald.

Veelgestelde vragen rondom wedden op FC Groningen

Kan ik op individuele FC Groningen spelers wedden?

Ja, dat kan. Naast dat je op de prestaties van FC Groningen als team kunt wedden, kun je ook voorspellen welke Groningen-speler het eerste of juist het winnende doelpunt maakt, welke speler een strafschop benut of scoort via een vrije trap. Ook kun je wedden op een speler van FC Groningen als topscorer van de Eredivisie.

Vaak speelt, zo laat de historie zien, de topscorer niet bij een topclub. Er is nog geen speler van FC Groningen topscorer van de Eredivisie geworden, maar met spitsen als Luis Suarez, Tim Matavz en Hennie Meijer hebben er wel professionele goalgetters in het shirt van FC Groningen gespeeld.

Waar vind ik wedtips op FC Groningen?

Er zijn meerdere websites op het internet te vinden waar voorspellingen en wedtips over FC Groningen te vinden zijn. Zo is daar bijvoorbeeld de website van de bookmakers, maar ook op het OneTime Forum bespreken we met regelmaat wedstrijden van FC Groningen.

Hoeveel geld moet ik inzetten bij een weddenschap op FC Groningen?

Nooit teveel. We raden je aan om met mate te gokken, of het nu om sportwedden of andere spellen in het online casino gaat.

Je inleg is afhankelijk van het type weddenschap dat je selecteert. Wanneer je een voorspelling op FC Groningen op basis van systeem wedden doet, moet je naast de wedstrijd van de Groningers meerdere wedstrijden selecteren. Dit vraagt altijd om meer inleg.

Wil je enkel een single bet plaatsen, dan kan dat bij de meeste sportsbooks al vanaf een inleg van € 0,10.

on air