Feyenoord Logo

Wedden op Feyenoord: zo pak je dat aan!

Feyenoord in een voetbalclub uit Rotterdam-Zuid die al sinds de oprichting van de Eredivisie op het hoogste niveau in Nederland speelt. Naast enkele landstitels en vooral de nodige KNVB bekers, boekte Feyenoord ook mooie internationale successen.

Feyenoord is één van de drie profclubs uit Rotterdam en is veruit de grootste en belangrijkste club van de stad. De club is van het volk en de supportersschare wordt Het Legioen genoemd. Feyenoord kende een gouden periode aan het begin van de jaren ’70, maar moet tegenwoordig genoegen nemen met incidentele successen. In dit artikel lees je alles over wedden op Feyenoord en geven we je wat achtergrondinformatie.

Placeholder Gold door Onetime
op 24 februari 2023 - laatste update: 31 juli 2023
Feyenoord Logo

Wedden op Feyenoord als landskampioen: kan dat?

Feyenoord behoort de laatste jaren zelden tot de titelfavorieten in de Eredivisie. De Rotterdammers hebben financieel en sportief best een flinke achterstand opgelopen ten opzichte van Ajax en PSV. Dat betekent echter niet dat Feyenoord bij voorbaat kansloos is voor de titel.

Met de juiste trainer en een goede balans in het elftal kan Feyenoord onnodige nederlagen tegen mindere ploegen voorkomen. Wanneer de ploeg er in slaagt om in de topwedstrijden overeind te blijven, maakt het een kans op het kampioenschap.

Wanneer jij denkt dat Feyenoord de juiste trainer heeft aangesteld, de juiste versterkingen heeft gehaald en denk je dat het met de werkethiek in het elftal wel snor zit? Dan kun je het beste voorafgaand aan het seizoen gokken op de landstitel voor Feyenoord.

Feyenoord zal door de meeste bookmakers als derde of vierde club wordt ingeschaald. Dat betekent dat je een leuk rendement kunt halen als je voorspelling juist is. Wil je de eerste paar speelronden even afwachten om een goede inschatting van de kracht van Feyenoord te maken? Wacht dan zeker niet te lang want de quoteringen worden razendsnel aangepast als Feyenoord uit de startblokken schiet.

Waar let je op bij een weddenschap op Feyenoord?

Als je wilt wedden op Feyenoord kun je je winstkansen verhogen door drie aspecten van het voetbal in ogenschouw te nemen:

  • Vorm van de dag
  • Kracht van de selectie
  • Historische resultaten

Deze drie aspecten bepalen of jij slimmer bent dan de bookmaker die de weddenschap heeft uitgeschreven. Bookmakers bepalen de quoteringen voor voetbalwedstrijden voornamelijk op basis van statistieken. Een last minute blessure wordt vaak niet meer in de quotering meegenomen. De blessuregevoeligheid van eerste keeper Justin Bijlow heeft namelijk grote invloed op de winstkansen van Feyenoord.

Met Bijlow kreeg Feyenoord in seizoen 2020/21 gemiddeld minder doelpunten tegen dan wanneer reservekeeper Nick Marsman keepte. Het is bij Feyenoord vorig seizoen een aantal keer voorgenomen dat toenmalig trainer Dick Advocaat tijdens de warming-up zijn opstelling aan moest passen omdat Bijlow niet wedstrijdfit bleek te zijn.

Tips voor het wedden op Feyenoord

In veel wedstrijden in de Eredivisie zal de quotering voor een overwinning van Feyenoord minder gunstig zijn dan de quotering van de tegenstander. De Rotterdammers zijn, ondanks dat de prestaties de laatste jaren niet overhouden, volgens de bookmakers nog altijd kwalitatief beter dan vijftien of zestien andere clubs in de competitie.

Tegen Ajax en PSV zal Feyenoord geen favoriet zijn, al zullen de odds tegen PSV voor de wedstrijd in het eigen stadion elkaar niet veel ontlopen. Op basis van historische cijfers wint Feyenoord thuis het merendeel van de wedstrijden tegen de concurrent uit Eindhoven.

Ook de quoteringen tegen AZ zullen rondom de fiftyfifty schommelen. De club uit Alkmaar heeft Feyenoord langzaam maar zeker ingehaald op sportief en financieel vlak. Daarmee is de traditionele top-3 een top-4 geworden en dat heeft ook consequenties voor de status van Feyenoord bij de bookmakers.

Er zijn voor Feyenoord geen gemakkelijke wedstrijden in de Eredvisie. Monsterscores vallen er zelden te noteren in De Kuip. In uitwedstrijden tekent Feyenoord al snel voor de drie punten. Dat maakt aanvullend wedden op Feyenoord lastig. Een correcte score weddenschap zul je binnen een marge van twee of drie doelpunten moeten houden, want met een groter verschil wint Feyenoord de laatste jaren zelden.

Een handicap weddenschapis interessant met het oog op een hoger rendement op je inleg, maar je snijdt jezelf in de vingers als je jezelf een te grote handicap oplegt. Dan verlies je de bet geheid.

Kun je inzetten op individuele spelers van Feyenoord?

Absoluut.

Je hoeft niet alleen te wedden op de prestaties van Feyenoord als team. Je kunt ook weddenschappen op de prestaties van specifieke spelers afsluiten. Wanneer de spits van Feyenoord goed in vorm is, kan het bijvoorbeeld heel lucratief zijn om te gokken op het aantal doelpunten dat hij in een bepaalde wedstrijd zal gaan scoren.

Er worden per wedstrijd verschillende individuele weddenschappen uitgeschreven die slaan op specifieke spelsituaties. Een benutte penalty door een bepaalde speler, het aantal doelpunten dat de spits gaat maken, het aantal tegendoelpunten dat de keeper krijgt; het zijn allemaal manieren om geld te verdienen aan een wedstrijd van Feyenoord.

Het zijn ook geen weddenschappen waar je blind op ja of nee in hoeft te zetten. Je kunt je eigen winstkansen vergroten door wat onderzoek te doen in de statistieken. Het is geen wiskundige zekerheid, maar door onderzoek te doen maak je winstkans wel groter dan fiftyfifty.

Onetime's wedtip 2022/23

Met Arne Slot als nieuwe trainer verraste Feyenoord vooral op de Europese velden. De finaleplaats in de Europa Conference League was niet alleen sportief goed voor de club, maar ook financieel. Omdat winnaar AS Roma zich immers rechtstreeks gekwalificeerd had voor de Europa League ging het EL-ticket voor de Conference League winnaar naar Feyenoord.

Dat betekent een gegarandeerd inkomen aan premies. Dit geld is gedeeltelijk uitgegeven op de transfermarkt. Feyenoord zag sterkhouders Tyrell Malacia, Luis Sinisterra, Bryan Linssen, Cyriel Dessers, Reis Nelson en Marcos Senesi vertrekken.

Daartegenover staat de komst van de Mexicaanse spits Santiago Giménez, buitenspelers Javairo Dilrosun en Oussama Idrissi en middenvelder Quinten Timber. Aan Slot opnieuw de lastige taak om een winnend team te formeren.

Eindstand in de Eredivisie: 3e
Europees: Feyenoord wordt derde in de groepsfase van de Europa League en voetbalt na de winter opnieuw in de Conference League.

De geschiedenis van Feyenoord

Feyenoord werd opgericht in 1908. De eerste paar jaar van het bestaan speelde de club onder een aantal andere namen voordat in 1913 de naam veranderd werd in Feijenoord. Let op, met een IJ in plaats van een Y. In de tijd van het amateurvoetbal in Nederland werd de club diverse malen kampioen.

Na de invoering van het betaalde voetbal en de oprichting van de Eredivisie moest Feijenoord tot 1965 wachten op de eerste professionele landstitel. Het werd wel meteen een dubbel feestje want ook de KNVB Beker werd in dat jaar gewonnen.

Gouden periode

In 1970 won Feijenoord als eerste Nederlandse voetbalclub de Europa Cup 1, tegenwoordig bekend onder de naam Champions League. De Rotterdammers waren in de finale in Milaan te sterk voor het Schotse Celtic. Bekende spelers uit het winnende elftal waren onder andere Rinus Israël, Wim Jansen, Coen Moulijn en Feijenoord-icoon Willem van Hanegem, bijgenaamd De Kromme.

In 1972 werd de naam van de club officieel veranderd in Feyenoord omdat in het buitenland de lettercombinatie van een I en een J niet bekend is. 1974 was het jaar dat Feyenoord de UEFA Cup won. Ook dat had een Nederlandse club nog niet eerder weten te presteren. Daarna werd het even wat stiller rondom de Rotterdammers.

Cruijff naar Feyenoord

In 1983 haalde Feyenoord een enorme stunt uit door Johan Cruijff van Ajax naar Rotterdam over te laten stappen. De oorsprong van de transfer ligt in de onvrede die Cruijff voelde bij Ajax. Daar wilde hij zelf zijn contract met een jaar verlengen, maar het Ajax-bestuur vond dat Cruijff, 36 inmiddels, te weinig speelde in verhouding tot zijn salaris. Ajax wilde liever met jonge spelers als Marco van Basten en Frank Rijkaard verder.

Cruijff vertrok beledigd uit Amsterdam en koos doelbewust voor Feyenoord omdat hij, volgens ingewijden, nergens beter zijn gram kon halen dan bij de aartsvijand.

Met Cruijff als kapitein werd Feyenoord kampioen van Nederland. Opvallend genoeg is lang niet iedere Feyenoord-supporter blij met deze landstitel. De titel wordt een gestolen kampioenschap genoemd. Er waren in de De Kuip ook regelmatig spandoeken met teksten als “Cruijff, rot op” te vinden.

Na de titel van 1984 moest Feyenoord wachten tot 1993 op een nieuw kampioenschap. De periode voorafgaand aan de titel was een de zwaarste periodes uit de clubgeschiedenis. De aanstelling van de jonge ambitieuze trainer Pim Verbeek in 1989 liep faliekant mis en Feyenoord moest een elfde en een achtste plaats in de Eredivisie. Feyenoord onwaardig.

UEFA Cup winst

Na een landstitel in 1999 boekte Feyenoord in het seizoen 2001/2002 Europees succes. Onder leiding van trainer Bert van Marwijk en aan de hand van de naar Nederland teruggekeerde spits Pierre van Hooijdonk begon Feyenoord aan een zegetocht over de Europese velden.

Het resulteerde in een finale plaats in het eigen Rotterdam, dat in rep en roer was doordat enkele dagen voor de finale de populaire Rotterdamse politicus Pim Fortuyn was vermoord. Tegenstander was het Duitse Borussia Dortmund. De Bundesliga-club was niet bestand tegen de Rotterdamse wil om te winnen en de vrije trappen van Van Hooijdonk.

In eigen land moest Feyenoord heel lang wachten op een nieuwe hoofdprijs. In 2008 werd weliswaar de KNVB beker gewonnen, maar het was niet de landstitel waar de supporters van droomden.

Nieuwe titel onder van Bronckhorst

Met de aanstelling van Giovanni van Bronckhorst volgde Feyenoord de trend die door Ajax en PSV was gezet door onervaren ex-internationals als hoofdtrainer voor de selectie te zetten. En net als bij Ajax met Frank de Boer en bij PSV met Philip Cocu resulteerde deze werkwijze ook bij Feyenoord in tastbaar resultaat.

Van Bronckhorst won in vier seizoenen als eindverantwoordelijke in De Kuip twee keer de KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal. De allerbelangrijkste prijs was echter het landskampioenschap van het seizoen 2016/2017 dat Feyenoord op de slotdag van de competitie in de wacht sleepte. Daarmee kwam een einde aan 18 jaar wachten.

Wat zijn budgetten van Feyenoord?

Feyenoord werkt met de derde begroting van de Nederlandse Eredivisie. Jaarlijks hebben de Rotterdammers tussen de 50 miljoen en 60 miljoen euro te besteden en om deze begroting sluitend te maken is een uitgaande transfer van één van de topspelers een welkome meevaller.

Financiële reserves heeft Feyenoord eigenlijk niet en dat is mede te wijten aan het feit dat de club in De Kuip niet verder kan groeien. Daarom wil Feyenoord een nieuw stadion laten bouwen waar de commerciële groeimogelijkheden wel aanwezig zijn. De club heeft meer inkomsten nodig om te kunnen blijven concurreren met Ajax en PSV.

Feyenoord heeft daarnaast de ambitie om op termijn ook de aansluiting met de Europese (sub)top weer te bewerkstelligen.

Het grootste deel van het budget van Feyenoord komt uit sponsoring. Daarnaast ontvangt de club geld van de KNVB en UEFA voor deelname aan de competities. De televisiegelden van ESPN zorgen ook voor een flink deel van de inkomsten van Feyenoord, als ook de supporters die seizoenkaarten kopen of voor een enkele wedstrijd naar het stadion willen komen. Met een nieuw stadion hoopt Feyenoord bovendien de toeschouwerscapaciteit te vergroten.

Het nieuwe stadion is er echter nog niet. Het is zelfs nog niet eens concreet in beeld. Dat is allemaal mooie toekomstmuziek. Vooralsnog moet Feyenoord het doen met de huidige begroting en is het op de Europese ranglijst inmiddels niet meer de derde maar de vierde Nederlandse club achter Ajax, PSV en AZ.

Veelgestelde vragen rondom wedden op Feyenoord

Waar vind ik wedtips op Feyenoord?

Er zijn flink wat websites op het internet te vinden wed tips te hebben. Voor de meest betrouwbare wed tips verwijzen we je graag naar ons forum waar we zelf analytisch en kritisch in onze glazen bol kijken. Daarnaast raden we je aan om de voorbeschouwingen van Toto altijd even door te nemen.

Hoeveel geld moet ik inzetten bij een weddenschap op Feyenoord?

We raden je altijd aan om met mate te gokken. Speel alleen met geld dat je daadwerkelijk kunt missen als je de weddenschap verliest. Bij verschillende legale online casino's kun je al weddenschappen op Feyenoord afsluiten vanaf € 0,10.

on air