Anycoindirect (1)

Anycoin Direct: review door dé experts van Onetime!

In deze review neem ik jullie mee in mijn ervaringen met Anycoin Direct. Lees in dit artikel alles over de betrouwbaarheid van Anycoin Direct, het registratieproces en meer!

Anycoin Direct Review

Anycoin Direct

Anycoin Direct
Onze review
3,8/5

Voordelen

 • Telefonische support, Live-chat support
 • Coins in eigen beheer
 • Betalingen via Ideal mogelijk
 • Gratis aanmelden
 • Interessant voor grotere zakelijke of particuliere investeringen
 • Nederlands bedrijf
 • Ruime ervaring in crypto
 • Hulp bij keuze maken wallet

Nadelen

 • Eigen wallet voor iedere coin die je wilt aanmaken
 • Geen app
 • Niet geschikt om te handelen
 • Meerdere Verificaties nodig, als je meer wilt inleggen of uitbetalen
 • Hoge transactie fees
 • Minimale inzet vanaf €75,-
Jaar van lancering
2013
Vestigingsland
Nederland
App
Nee
Stortingsmogelijkheden
SEPA, iDeal, Creditcard, Sofort, Giropay, EPS, MyBank en Bancontact
Uitbetalen naar bank
Ja
Instrumenten
Cryptovaluta
Demo account
Nee

Wanneer je crypto's wil kopen of verkopen, kun je dit via een broker doen. Er zijn inmiddels tal van brokers maar echt goede Nederlandse brokers zijn nog aardig schaars. Coinmerce is een Nederlandse crypto-broker met een missie, namelijk om crypto's voor iedereen toegankelijk te maken.

Vele Onetimers houden wel van een beetje handelen in crypto's, we hebben er dan ook al aardig wat ervaring mee opgedaan. Daarom hebben wij Coinmerce uitgebreid getest, je leest onze review hier!

Klantenservice Anycoin Direct

E-mail Telefoon Adres
[email protected] +31 413 74 71 74 Phoenix Payments BV
Marshallweg 5
5466AH Veghel
Nederland

Welke talen ondersteunt Anycoin Direct?

De website is beschikbaar in de volgende talen:

 

 • Engels
 • Duits
 • Nederlands
 • Frans
 • Italiaans
 • Spaans

Is Anycoin Direct betrouwbaar?

Anycoin Direct (voorheen bekend als Bitplaats) is een Nederlandse broker die inzet op gemak en betrouwbaarheid. Daardoor zijn ze ook één van de weinige brokers die ook telefonisch support geven aan hun klanten. Ze waren één van de eerste Nederlandse crypto-bedrijven die goedkeuring kregen van de Nederlandse Bank, dus betrouwbaar zijn ze zeker.

Oprichters Anycoin
Oprichters Anycoin Direct

Eén van de eerste brokers in Nederland

Anycoin Direct vindt de oorsprong van zijn bestaan op Nederlandse bodem, in Veghel welteverstaan. Het jaar van lanceren zet ik nog even wat vraagtekens bij in deze review, want op internet heb ik verschillende jaartallen gevonden. Van 2013, 2014 tot 2019, waarschijnlijk omdat ze dus een keer van naam zijn veranderd.

Maar de informatie op de website van Anycoin vertelt ons 2013, dus laten we die even aanhouden. Dit betekent dat ze één van de eerste brokers in Nederland waren.

“Als cryptocurrency-bedrijf dat jouw aan- en verkopen van digitale valuta’s faciliteert zullen we ons best doen om je de meest vertrouwde service binnen deze markt te bieden.

Oprichting

Anycoin is opgericht door drie vrienden; Bram Ceelen, Julian van der Wijst en Lennert Vlemmings. Het begon bij deze vriendengroep. Echter zijn ze door de jaren heen flink professioneler geworden! Ze zijn de afgelopen jaren snel gegroeid. Meer dan 400.000 klanten gebruiken hun diensten en het team is gegroeid van drie tot meer dan dertig teamleden vandaag de dag.

Review van Anycoin Direct

Doelgroep

Anycoin Direct is aan te raden aan iedereen die:

 • Zijn investering in eigen beheer wil hebben.
 • Met eenvoudige aanwijzingen een wallet wil downloaden of kopen.
 • Deze investering voor de langere tijd wil laten staan.
 • Nog niet helemaal thuis is in cryptocurrency en wallets.

Anycoin helpt de investeerder stap voor stap de juiste cryptocurrency aan te kopen. Alles is mooi overzichtelijk. Van de uitgebreide betalingsmogelijkheden, uitgebreide informatie over de beschikbare cryptovaluta tot de voorgeselecteerde keuzes uit wallets.

Vooral als je van plan bent een minimale investering van 100.000 te doen, ben je bij Anycoin aan het goede adres. Dankzij hun ervaring in de cryptowereld, kunnen zij op ieders wensen inspelen en nemen daar op een persoonlijke manier de tijd voor.

Het is mogelijk je wensen door te bespreken in een gesprek en je krijgt op basis daarvan je eigen assistent toegewezen, die je kan helpen bij een zakelijke of particuliere investering.

Voor de kleinere investeerder die er voor een kortere tijd in wil zitten, is het misschien minder rendabel, door de stortings- en transactiekosten die bij sommige coins flink kunnen oplopen. De vraag is dan uiteraard, wat is klein en wat is kort? Ik zou zeggen onder de 5000,- euro en korter dan een jaar.

Dus handelen via Anycoin is dan ook zeker geen aanrader, daarvoor verwijs ik je door naar Bitvavo of Binance.

 

Informatie

De informatie over de cryptocurrency die Anycoin Direct aanbiedt is erg goed en uitgebreid! Echter zou ik graag ook wat meer informatie willen over de verschillende wallets die Anycoin aanbeveelt. Als ik vooraf meer informatie daarover had gehad, was ik voor een wallet gegaan waarin ik meerdere coins kan houden, in plaats van verschillende losse wallets.

 

Gemak

Als je er dan achter bent welke doelgroep geschikt is voor Anycoin, blijkt Anycoin inderdaad erg gemakkelijk in gebruik te zijn. Je wordt stapsgewijs meegenomen in het proces en alles is overzichtelijk te vinden in je account.

 

Support

Mocht je dan nog vragen hebben, kun je contact opnemen met het support-team van Anycoin Direct. Dit kan per mail, live chat en zelfs telefonisch. Mijn ervaring via de live chat zijn er positief. Tijdens kantoortijden reageren ze vaak meteen.

 

Kosten

Je kunt je gratis aanmelden voor Anycoin Direct. Vervolgens zijn er kosten verbonden aan de stortingsmethodes; iedere methode heeft andere kosten.

Je betaalt ook service fees om te kopen, te traden en te verkopen. Als je wilt verkopen of ruilen zijn de service fees twee keer zo hoog. Deze fee is verwerkt in de prijs (per coin).

Over buy orders worden €0,50 aan administratiekosten gerekend, bij sell en trade orders is dit €1.

Voor Bitcoin geldt dat de service fee doorgaans tussen de 1% - 1,15% van de in- of verkoopkoers is. Voor andere coins gelden tarieven die doorgaans variëren tussen de 1,6%-3%.

Deze kosten komen bovenop de transactie fees van de munt die je aankoopt of verkoopt.

Aantal cryptocurrencies bij Anycoin Direct

Dan is het tijd voor het leuke gedeelte, jouw cryptocoins kopen! Op Anycoin Direct heb je de keuze uit 27 verschillende cryptocurrencies.

Informatie

Als je op “info” klikt bij één van de cryptocoins, krijg je uitgebreide informatie over de desbetreffende munt. Welke wallet je ervoor nodig hebt, hoe je deze munt moet kopen, hoe te verkopen en hoe je de “block transacties” kunt bekijken. Verder vindt je er de algemene informatie zoals de koers, specificaties, de geschiedenis, hoe de munt is ontstaan, ect. Wat ik al zei, heel uitgebreid!

Gulden

Ik zal als voorbeeld even  de Gulden nemen, één van de cryptovaluta die je kunt kopen via Anycoin Direct. Als je op “info” bij deze Nederlandse crypto klikt, kom je op de pagina waar je vervolgens kunt kiezen voor “Wat is Gulden?”, “Gulden wallets”, “Hoe koop je Gulden”,  “Hoe verkoop ik Gulden?” en “Block explores”.

Meten is weten

Zo kun je jezelf vooraf goed inlezen in de cryptovaluta’s die Anycoin aanbiedt om daarna de keuze te kunnen maken in welke munt je zou willen investeren. Voor het volgende voorbeeld gebruik ik Ethereum, de één na grootste crypto.

Registreren bij AnyCoin Direct

1E-mailadres invullen

2Vragenlijst

Crypto Kopen
Coinmerce coins kopen

Kopen van crypto

Via de selectie van cryptocurrencies kun je bij de door jou gekozen munt op “kopen” klikken. Hierna verschijnt onderstaande afbeelding. In het eerste vakje geef je waarmee je wilt betalen. Je kunt de coin met euro’s kopen, maar als je al andere cryptocoins in je bezit hebt, kun je ook deze gebruiken om je ETH te betalen. Er is een minimale aanschafprijs van €75,- euro

Soort wallet

Als je een bedrag of het aantal crypto’s hebt ingevuld, die je wilt uitgeven om ETH terug te kopen, wordt er naar je wallet gevraagd. In mijn geval heb ik via de Play Store een online Ethereum wallet (myetherwallet) gedownload, aanbevolen door Anycoin. Deze valt onder “Personal wallet”.

Crypto Wallet Mogelijkheden Bij Anycoin Direct
Stoplimiet order op Coinmerce

Kies jouw wallet

Nu kun je jouw wallet selecteren. Staat jouw wallet er niet bij? Kies dan voor “Andere persoonlijke wallet aanbieder”

Verificatiemethodes

Anycoin wil graag de bevestiging dat het inderdaad jouw wallet is, dus vragen ze om een verificatiemethode. Je kunt kiezen voor “onderteken een bericht”, dit gaat via je wallet. Je krijgt een code van Anycoin en die zet je in een ondertekend bericht in je wallet, die je stuurt naar Anycoin.

Niet iedere wallet heeft deze mogelijkheid, dus dan is het gewoon het meest makkelijk om voor de tweede verificatie-methode te gaan, namelijk een screenshot van je wallet te maken en te uploaden in je Anycoin Direct account. Tijdens kantoortijden wordt dit vrijwel altijd binnen een paar minuten door Anycoin gecontroleerd.

Identiteitsverificatie-

Dan nog een verificatie, namelijk door een kopie van je identiteitsbewijs of paspoort te uploaden.

Waar Ethereum Naar Verzenden
Waar Ethereum naar verzenden

Coin-adres

Een coin-adres is, zeg maar, jouw rekeningsnummer van je wallet. Hier worden de crypto’s naar toe gestuurd. De beste manier om zonder fouten jouw gekochte crypto’s in je wallet te krijgen, is om dit adres te kopiëren uit de wallet en te plakken in het venster van Anycoin. Zo maak je geen fouten! Crypto’s die naar het verkeerde adres worden verstuurd, worden vaak als verloren gezien. Dus vergeet niet te dubbelchecken!

Storten bij Anycoin Direct

Dan kom je bij het gedeelte dat je de cryptocoins kunt gaan afrekenen, als je als betaalmiddel voor de euro hebt gekozen. 

Kosten

Elke betalingsmethode brengt andere kosten met zich mee, zodra je een betalingsmethode kiest, zie je welke kosten daaraan verbonden zijn. Bij IDEAL zijn de kosten bijvoorbeeld €0,36 per transactie en bij SEPA is dit €0,88 per transactie.

Crypto afgerekend

Als je order gelukt is, krijg je van Anycoin Direct een bericht in je mailbox met het goede nieuws. Dan kun je snel inloggen op je wallet en zie je daar inderdaad daar jouw aangekochte Ethereum staan (min je transactie en service -fees).

In je account op Anycoin Direct kun je een overzicht van jouw orders vinden, zelfs compleet met excel-bestand erbij.

Verkopen van cryptovaluta bij Anycoin Direct

Uiteraard wilde ik ook graag mijn aangekochte Ethereum weer verkopen, om uit te zoeken hoe gemakkelijk dat zou gaan. Helaas kon dat pas bij een minimaal aantal Ethereum ter waarde van €75. Mijn 75 euro was natuurlijk geen 75 euro meer waard door de fees die ik erover moest betalen.

Ook lijkt de site iets achter te lopen in koersen. In mijn wallet heb ik 0,0329 aan ETH die nu €76,53  in euro waard is. Echter geeft Anycoin 0,037063 aan ETH te willen, om aan het minimum van €75,- euro te komen.

Ik wacht dus geduldig af tot mijn ETH nog iets meer waard wordt, zodat ik ze weer kan verkopen via Anycoin Direct. Of ik laat ze gewoon een paar jaar staan. Ik vind het stiekem best wel tof dat ik nu mijn eigen wallet heb!

Wil jij ze wel verkopen? Het gaat op precies dezelfde manier als dat je koopt. Echter voer je nu het coin-adres is van Anycoin Direct. En zij storten dan euro’s terug op jou bankrekening. De service fees zijn dan wel hoger.

Orders
Orders

Traden

Je kunt ook je cryptocoin, die je al hebt, ruilen voor een andere cryptocoin via Anycoin Direct. Je hebt voor beide coins natuurlijk een wallet nodig. De trade gebeurt op dezelfde manier als dat je koopt of verkoopt.

Wat is de transactie fee?

Bij het versturen van elke cryptocurrency transactie wordt er ook een transactie fee betaald, zodat deze in het blockchainnetwerk opgenomen wordt. Hoe drukker een netwerk is, hoe hoger de kosten zijn (dit is in het verleden wel eens bij Bitcoin en Ethereum voorgekomen).

De transactie fee wordt niet uit een winstoogmerk ingehouden. Er wordt bij elke transactie voldoende fee meegestuurd zodat een verzending spoedig kan worden verwerkt door het blockchainnetwerk. Voordat de definitieve betaling plaatsvindt, zullen de exacte kosten altijd worden weergegeven in het besteloverzicht.

Kosten Vrypto Kopen
Kosten Ethereum kopen

Service fee

De service fee is de marge die ze rekenen voor het aanbieden van hun service. Deze fee is verwerkt in de prijs (per coin) en wordt vertoond per koop, verkoop of trade order. Over buy-orders worden €0,50 aan administratiekosten gerekend, bij sell en-trade-orders is dit €1. Voor Bitcoin geldt dat de service fee doorgaans tussen de 1% - 1,15% van de in- verkoop koers is.

Voor andere coins gelden tarieven die doorgaans variëren tussen de 1,6%-3%. Dit heeft te maken met een volatiliteitsrisico op de inkoopprijs en het verschil waar zij als broker mee te maken hebben bij het inkopen van de order, in combinatie met de tijd die je hebt om de betaling uit te voeren (15minuten). Bij extreme volatiele marktbewegingen kan Anycoin Direct van de tarieven afwijken.

Veelgestelde vragen over Anycoin Direct

Waarom zou ik Anycoin Direct gebruiken?

Anycoin Direct is een gemakkelijk, snel en veilig platform dat al sinds 2013 uitblinkt op het gebied van klantenservice. Ze hebben meerdere jaren ervaring op het gebied van cryptocurrency en zijn dan ook het meest betrouwbare platform in Europa.

Voegt Anycoin Direct in de nabije toekomst nog nieuwe coins toe?

Ja, Anycoin Direct is altijd op zoek naar nieuwe coins die ze aan hun platform kunnen toevoegen. Stuur gerust een e-mail naar [email protected] als je van mening bent dat een volwaardige coin aan de website moet worden toegevoegd. Het team zal je suggestie dan serieus bekijken.

Wat zijn de openingstijden van het support-team?

Het support team is bereikbaar tijdens de volgende uren:
Maandag - vrijdag: 09.00 - 22.00 uur
Zaterdag - zondag: 10.00 - 18.30 uur
De live chat is bereikbaar tijdens de volgende uren:
Maandag - vrijdag: 10.00 - 21.30 uur
Zaterdag - zondag: 11.00 - 18.00 uur
Je kunt op deze momenten direct reactie verwachten via live chat en telefoon. Buiten deze openingstijden reageren ze zo snel mogelijk op je verzoek.

Hoe weet ik of ik de officiële website van Anycoin Direct gebruik?

De officiële website is te herkennen aan het SSL-certificaat van Phoenix Payments BV; je vindt dit in de adresbalk. Elk ander certificaat en elke afwijking is onjuist. Neem contact op met het supportteam als je een website tegenkomt die op Anycoin Direct lijkt, maar niet het certificaat van Phoenix Payment BV bevat.

Wat zijn de vereisten voor het registreren van een Anycoin Direct-account?

Het platform is bedoeld voor de Europese markt. Daarom moet aan de volgende accountvereisten worden voldaan:
-Europees burgerschap of geldige verblijfsvergunning;
-Europese bankrekening;
-Leeftijd boven 18 jaar
Dat is alles wat je nodig hebt! Een e-mailadres, mobiele telefoon en internetverbinding zijn trouwens ook handig.

Kan ik een order plaatsen zonder account?

Het is helaas niet mogelijk om een order te plaatsen zonder Anycoin Direct-account. Vanwege de regelgeving moet je een account aanmaken voordat je een order op de website plaatst. Maak je geen zorgen, dat is zo gebeurd.

Op welke naam moet ik mijn Anycoin Direct-account registreren?

Als je je account aanmaakt, moet je de naam invoeren die op je ID-kaart of paspoort staat. Het is op het platform niet toegestaan om een alias te gebruiken.
Aliassen zoals Darklord92 worden dan ook niet geaccepteerd.

Kan je een bankrekening van iemand anders gebruiken?

Nee, je mag geen bankrekening van iemand anders gebruiken. Je kunt alleen bankrekeningen verifiëren die van jou persoonlijk zijn. Als je de bankrekening van iemand anders voor je transactie gebruikt, zal de order niet worden verwerkt.

De bankrekening of creditcard staat op jouw naam, maar is nog steeds niet geverifieerd. Wat moet je doen?

Mogelijk heeft de bank onvolledige gegevens met ze gedeeld. Neem contact op met Anycoin Direct om het probleem op te lossen als je zeker weet dat de gegevens van je bankrekening overeenstemmen met je Anycoin Direct-naam.

Waarom moet je het wallet address verifiëren en toevoegen aan het Anycoin Direct account?

Door je wallet address toe te voegen aan je Anycoin Direct account, geef je in feite het bewijs af, dat jij inderdaad de eigenaar bent van het adres en dat je controle hebt over jouw geld. Je kunt je wallet address tijdens het bestelproces op een eenvoudige manier kiezen, zodra het succesvol is geverifieerd.
Het toevoegen van een adres aan je Anycoin Direct account is op dit moment nog niet verplicht, maar dat zal het binnenkort zeker worden.

on air