Aeternity

Hoe Aeternity het schaalbaarheidsprobleem van blockchain oplost

Altcoins zeggen vrijwel allemaal dat ze dé oplossing hebben voor het grootste probleem met de blockchains op dit moment: schaalbaarheid. Het is al tijden een probleem en het staat het gebruik van blockchaintechnologie in de weg. Vooral vroege projecten als Bitcoin en Ethereum hebben met dit probleem te maken. Transacties duren daarom langer dan gewenst en hoewel beiden aangeven bezig te zijn met een oplossing, laat die voorlopig nog op zich wachten. Aeternity heeft een oplossing en zou wel eens het antwoord kunnen zijn. Waarom, dat lees je uiteraard weer hier!

OneLuckyLady Avatar door OneLuckyLady
op 13 augustus 2018 - laatste update: 5 december 2023
Aeternity Crypto

2,8/5

Aeternity

Aeternity biedt unieke voordelen door gebruik te maken van state channels en hybride consensusmechanismen voor schaalbaarheid en snelheid van smart contracts en gedecentraliseerde applicaties. Als je geïnteresseerd bent in blockchain-oplossingen die technische en zakelijke uitdagingen aanpakken, is het kopen van AE het overwegen waard.

Aeternity biedt unieke voordelen door gebruik te maken van state channels en hybride consensusmechanismen voor schaalbaarheid en snelheid van smart contracts en gedecentraliseerde applicaties. Als je geïnteresseerd bent in blockchain-oplossingen die technische en zakelijke uitdagingen aanpakken, is het kopen van AE het overwegen waard.

Aeternity kopen?

AE kun je kopen via een van deze websites:

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
Aeternity Roadmap
De Aeternity roadmap: de mainnet (Roma) werd op 18 Nov. 2018 gelanceerd

Wat is Aeternity?

Aeternity is een gedecentraliseerd blockchain-platform dat gebruikmaakt van state channels om schaalbaarheid en snelheid te bieden voor smart contracts en gedecentraliseerde applicaties (dApps). Het is opgericht in 2017 door Yanislav Malahov en heeft zijn eigen cryptocurrency genaamd AE.

Aeternity maakt gebruik van een hybride consensusmechanisme genaamd "Proof-of-Work and Proof-of-Stake" (PoW/PoS) om de veiligheid en efficiëntie van het netwerk te waarborgen. State channels worden gebruikt om transacties buiten de blockchain om te verwerken, waardoor snelle en goedkope transacties mogelijk zijn zonder de schaalbaarheid van het netwerk in gevaar te brengen.

Het platform ondersteunt ook oracles, die externe gegevensbronnen zoals IoT-sensoren of andere blockchain-netwerken kunnen integreren in smart contracts en dApps. Dit vergroot de mogelijkheden en toepassingen van het Aeternity-platform.

Verschillende oplossingen

Naast het faciliteren van smart contracts en dApps, richt Aeternity zich ook op het oplossen van problemen die verband houden met identiteitsbeheer, gegevensprivacy en interoperabiliteit tussen verschillende blockchain-netwerken.

Aeternity heeft een uniek voordeel door zijn focus op state channels en hybride consensusmechanismen. Hierdoor is het in staat om snelheid en schaalbaarheid te bieden zonder in te boeten aan veiligheid en decentralisatie. Het is ook belangrijk op te merken dat Aeternity zich richt op het oplossen van enkele van de grootste uitdagingen van de blockchain-industrie, waaronder identiteitsbeheer, gegevensprivacy en interoperabiliteit. Dit maakt Aeternity een interessant platform voor ontwikkelaars en bedrijven die op zoek zijn naar een blockchain-oplossing die zich richt op zowel technische als zakelijke uitdagingen.

blockchain
Op de blockchain van Aeternity kan iedereen minen, ongeacht met welke apparatuur

De Aeternity blockchain

Aeternity blockchain is een blockchain gebaseerd op Ethereum en is voornamelijk gericht op het gebruik van smart contracts en de ontwikkeling van eigen apps, ook wel æpps genoemd. Het team heeft zich echter gericht op het oplossen van het schaalbaarheidsprobleem, wat het project onderscheidt van andere blockchain-projecten. Net als bij Zilliqa en Lisk wordt een deel van de transacties off-chain afgehandeld, om de blockchain te ontlasten en de snelheid van transacties te verhogen. Wanneer er echter problemen optreden of wanneer er fraude wordt gepleegd, wordt de centrale blockchain gebruikt om consensus te bereiken.

Erlang en Oracle machines

Het off-chain werken zorgt dus voor een ontlasting voor de centrale blockchain waardoor deze soepel blijft werken. Tot zover is het dus niet standaard maar ook niet super bijzonder.

Wel bijzonder is de programmeertaal waarin Aeternity geschreven is: Erlang. Deze programmeertaal wordt weinig gebruikt in het cryptowereldje, maar is wel een sterk pluspunt. Het staat bekend als ontzettend snel en stabiel en wordt gebruikt bij veeleisende applicaties als WhatsApp.

Daarnaast maakt de blockchain gebruik van Oracle Machines. Hiermee wordt contact gelegd met data buiten de blockchain, waardoor realtime informatie opgehaald kan worden. Zo kan het weerbericht of een actuele stand bij een voetbalwedstrijd worden weergegeven. Deze gegevens hoeven dus niet worden opgeslagen op de blockchain, waardoor deze sneller blijft.

Aeternity
Aeternity blockchain

Consensus methodes

Waar het wel enigszins bijzonder wordt is bij de gebruikte consensus methodes. Ja, inderdaad meervoud. Laten we bij het makkelijkste gedeelte beginnen. Als er consensus gevonden moet worden met betrekking tot aanpassingen op de blockchain en dus de toekomst van Aeternity, wordt het Proof of Stake mechanisme gebruikt. Degene met de meeste tokens (op een speciale stakerekening, dus ‘vastgezet') heeft het meest te zeggen hierover.

Consensus met betrekking tot de transacties, oftewel het valideren van transacties, maakt gebruik van het Proof of Work mechanisme. Minen dus, maar in dit geval wel een aangepaste variant daarvan. Het Cuckoo Cycle (Koekoekscyclus) is een algoritme dat minen mogelijk maakt met elk apparaat.

Dus zelfs met een mobiele telefoon. Zo wordt er niet gediscrimineerd en kan iedereen minen en dus kans maken op een bonus, in plaats van enkel miningpools en miningfarms met dure en zware apparatuur. En het verbruikt nog eens minder energie, een ander punt waarop bijvoorbeeld Bitcoin veel kritiek ontvangt.

AE token

De ae-token is de native cryptocurrency van het Aeternity-platform en wordt gebruikt als brandstof voor transacties en slimme contracten op het netwerk. Gebruikers kunnen ae-tokens kopen, verkopen, verhandelen en gebruiken om diensten en producten op het platform te betalen.

Bovendien kunnen gebruikers ae-tokens verdienen door deel te nemen aan het netwerk, zoals door het uitvoeren van validatietaken of door deel te nemen aan het governance-proces. Aeternity heeft ook plannen om de ae-token te integreren met andere blockchain-netwerken en toepassingen, waardoor het potentieel van de token wordt vergroot.

Aeon kopen of niet?

Aeternity is een gedecentraliseerd blockchain-platform dat gebruikmaakt van state channels om schaalbaarheid en snelheid te bieden voor smart contracts en gedecentraliseerde applicaties. Het heeft unieke voordelen door zijn focus op state channels en hybride consensusmechanismen. Aeternity richt zich ook op het oplossen van enkele van de grootste uitdagingen van de blockchain-industrie. Als je geïnteresseerd bent in blockchain-oplossingen die zich richten op zowel technische als zakelijke uitdagingen, is het kopen van AE het overwegen waard.

on air