Zilliqa

Ontdek hoe Zilliqa schaalbaarheidsproblemen bij blockchain oplost

Ben je op zoek naar een blockchain-platform dat snel en efficiënt werkt? Maak dan kennis met Zilliqa! Dit platform maakt gebruik van sharding-technologie om de verwerkingstijd van transacties te verkorten en de doorvoer te vergroten. In dit artikel lees je alles over Zilliqa, de werking van sharding, de ZIL-token en het ervaren team achter dit veelbelovende project. Ontdek waar je ZIL kunt kopen en welke wallets geschikt zijn voor het opslaan van je tokens. Lees verder en ontdek waarom Zilliqa zo'n grote potentie heeft in de blockchain-industrie!

OneLuckyLady Avatar door OneLuckyLady
op 12 april 2019 - laatste update: 20 juni 2023
Zilliqa Logo

Waar kun je ZIL kopen?

Koop ZIL via één van onderstaande exchanges:

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
Analytics 3088958 1920
Blockchain

Wat is Zilliqa?

Zilliqa is een blockchain-platform dat is ontworpen om sneller en efficiënter te werken dan traditionele blockchain-netwerken zoals Bitcoin en Ethereum. Het maakt gebruik van sharding-technologie, waardoor transacties parallel kunnen worden verwerkt en de doorvoer aanzienlijk kan worden verhoogd.

Met Zilliqa kunnen ontwikkelaars slimme contracten maken en gedecentraliseerde applicaties (dApps) bouwen die gebruikmaken van blockchain-technologie. Het platform is vooral geschikt voor toepassingen die veel rekenkracht vereisen, zoals machine learning en wetenschappelijke berekeningen.

Zilliqa is ontstaan in 2017 en heeft als doel de beperkingen van bestaande blockchain-technologieën op te lossen door hoge schaalbaarheid, veiligheid en decentralisatie te bieden.

1 Tvw3j7u9gfvrsbk21ck1gq
Zilliqa richt zich op ontwikkelaars en stelt de snelle blockchain open om op te ontwikkelen

Wat is sharding?

Sharding bij Zilliqa is een methode om de belasting op de blockchain te verminderen en tegelijkertijd de doorvoer van transacties te verhogen. Bij sharding wordt de blockchain opgedeeld in kleinere delen (shards), die elk afzonderlijk transacties kunnen verwerken. Hierdoor wordt de verwerkingstijd van transacties verkort en kan het netwerk meer transacties verwerken.

Bij Zilliqa worden transacties verdeeld over verschillende shards. Elke shard is in staat om parallel transacties te verwerken, waardoor de doorvoer van het netwerk wordt vergroot. Bovendien maakt Zilliqa gebruik van een dynamisch shardingproces, wat betekent dat er automatisch shards worden gecreëerd als de belasting op het netwerk toeneemt en worden verwijderd als de belasting afneemt.

Het sharding proces

Het shardingproces bij Zilliqa werkt als volgt: ten eerste worden transacties ontvangen en gevalideerd door nodes in het netwerk. Vervolgens wordt een bepaald aantal transacties geselecteerd om te worden verwerkt door elke shard. Elk van deze transacties wordt verzonden naar de respectievelijke shard en verwerkt door de nodes in die shard. Zodra alle shards hun transacties hebben verwerkt, worden de resultaten samengevoegd en gevalideerd door de nodes in het netwerk.

Dankzij sharding kan Zilliqa een hoge doorvoer bereiken en tegelijkertijd de schaalbaarheid van de blockchain vergroten. Dit maakt het netwerk geschikt voor toepassingen met een hoog transactievolume, zoals data mining, machine learning en financiële modellering.

De Zilliqa Token

De ZIL-token is de eigen cryptomunt van het Zilliqa-platform. Het wordt gebruikt om transactiekosten te betalen op de Zilliqa-blockchain en om smart contracts op het netwerk uit te voeren. Het wordt ook beloond aan miners die helpen bij het verifiëren van transacties op het netwerk.

Het totale aanbod van de ZIL-token is vastgesteld op 21 miljard, waarvan 80% in de eerste vier jaar zal werden uitgegeven. Het afnemen van de beloning voor het minen gebeurt geleidelijk aan over tijd en 30% van de tokens is bestemd voor het team en aangesloten bedrijven, terwijl nog eens 30% voor early adopters is.

Zilliqa Team
Zilliqa team members

Het Zilliqa team

Het team van Zilliqa bestaat uit meer dan 50 wetenschappers, ingenieurs, venture creators en industrie-experts die samenwerken om de schaalbaarheid en duurzaamheid van blockchain-technologie te verbeteren.

De oprichters van Zilliqa zijn Max Kantelia en Juzar Motiwalla. Max is een serial entrepreneur met meer dan 25 jaar ervaring in het creëren van digitale producten voor luxe merken en grote bedrijven. Juzar is een blockchain-expert en ervaren venture capitalist met investeringen in Silicon Valley en Azië.

Welke wallets zijn geschikt voor ZIL?

Hieronder vind je een tabel met geschikte wallets voor het opslaan van Zil tokens. Het geeft aan welk type wallet het is en of staken mogelijk is.

Wallet Type Staken mogelijk?
Torch Wallet Mobiel Ja
Moonlet Mobiel Ja
ZilPay Browser Ja
Ledger Hardware Ja
Trust Wallet Mobiel Nee
Atomic Wallet Desktop Ja
Zillet Mobiel Ja
Guarda Wallet Mobiel Ja
Infinito Wallet Mobiel Nee
Math Wallet Mobiel Nee
Exodus Desktop Nee
Zhip Mobiel Nee
Zengo Mobiel Nee
BoltX Mobiel Nee
Button Wallet Mobiel Nee
Dapp Pocket Mobiel Nee
Frontier Mobiel Nee

Het is belangrijk om de veiligheid en functionaliteit van een wallet te overwegen bij het kiezen van een wallet. Het is ook mogelijk om te wisselen tussen verschillende wallets zonder invloed te hebben op de Zil tokens. Staken is mogelijk bij de meeste wallets, behalve bij Trust Wallet, Infinito Wallet, Math Wallet, Exodus, Zhip, Zengo, BoltX, Button Wallet, Dapp Pocket en Frontier.

Heeft Zilliqa potentie?

Zilliqa heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere crypto-projecten. Het is ontworpen om schaalbaarheid te bieden voor complexe smart contracts en high-throughput applicaties en maakt gebruik van sharding als methode om transacties te verwerken. Hierdoor kan Zilliqa duizenden transacties per seconde verwerken en de capaciteit van de blockchain vergroten.

In tegenstelling tot projecten zoals IOTA en EOS, heeft Zilliqa veelbelovende testresultaten en lijkt het goed gepositioneerd om een belangrijke speler te worden in de blockchain-industrie.

Er zijn concurrenten zoals NANO, Bytecoin en Lisk die zich ook richten op bedrijven die hun eigen apps via de blockchain willen laten werken. Echter, NANO richt zich vooral op digitale valuta als betaalmiddel, terwijl Zilliqa zich ook richt op het uitvoeren van smart contracts.

Naast deze voordelen heeft Zilliqa een team van ervaren professionals en partners in de industrie, wat bijdraagt aan de betrouwbaarheid van het project. Het biedt ook een eigen cryptocurrency, de ZIL, die kan worden gebruikt om transactiekosten te betalen en smart contracts uit te voeren.

Alles bij elkaar genomen, lijkt Zilliqa goed gepositioneerd om een belangrijke speler te worden in de blockchain-industrie vanwege de transactiesnelheid, het gebruik van sharding en het ervaren team en partners in de industrie.

Onze review

3,5/5

Zilliqa

Ontdek hoe Zilliqa blockchain-schaalbaarheid oplost en koop vandaag nog ZIL

Ontdek hoe Zilliqa blockchain-schaalbaarheid oplost en koop vandaag nog ZIL

on air