NEM

NEM: een efficiënt en eerlijk alternatief voor Proof of Work

Ben je geïnteresseerd in blockchain-technologie en cryptocurrency, maar ben je op zoek naar een alternatief voor het energie-intensieve Proof of Work principe? Dan is NEM wellicht interessant voor jou. Dit blockchain-platform maakt gebruik van het Proof of Importance concept, wat efficiënt en eerlijk is en geen speciale apparatuur vereist. In dit artikel leer je meer over hoe NEM werkt, hoe je XEM kunt verdienen en wat de voor- en nadelen zijn van deze cryptocurrency.

OneLuckyLady Avatar door OneLuckyLady
op 30 april 2023 - laatste update: 20 juni 2023
NEM (XEM)

Koop NEM

Wil je NEM kopen? Dat kan via een van onderstaande exchanges. Veilig en betrouwbaar!

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
Investment 2400559 1280
Hoe meer munten je hebt en hoe langer je deze vasthoudt, hoe hoger je stake is

NEM blockchain: Proof of Importance

De meeste blockchains en crypto werken met het Proof of Work principe, waarvan we het minen kennen. Dit principe vereist inmiddels behoorlijk specifieke apparatuur en verbruikt veel energie.

Daarom bestaat er inmiddels een tegenhanger: het Proof of Stake principe. Hierbij bepaalt een vastgezet deel van jouw wallet hoeveel munten jij kunt verdienen door simpelweg te HODL-en. Je hoeft dus alleen maar geld te investeren, dit vast te zetten en vervolgens vooral niets te doen om geld te verdienen. Het nadeel hiervan is vooral dat degenen met het meeste geld dus ook de macht hebben en dat er een monopolie kan ontstaan.

NEM gebruikt een principe dat is afgeleid van Proof of Stake, maar voegt er iets aan toe: met alleen achterover leunen verdien je niets meer. Nee, naast dat je een bepaald bedrag in je wallet moet hebben, moet je ook deelnemen aan het netwerk.

Hoe werkt de NEM blockchain?

Deelnemen aan het netwerk, dat klinkt een beetje als Proof of work. Toch werkt dit wel anders, er hoeft namelijk niet gemined te worden.

NEM is het netwerk (de blockchain), de bijbehorende cryptomunt heet XEM. XEM kun je dus niet minen en ook niet forgen (zoals het verdienen van muntjes met Stake of proof heet). Het verdienen van munten met het Proof of importance principe heet harvesten (oogsten).

blockchain
De blockchain van NEM werkt met nodes en supernodes

Proof of importance

Om te kunnen harvesten op NEM, moet je een bepaalde hoeveelheid XEM in je wallet hebben, afhankelijk van het totale aanbod van XEM en de huidige vraag naar harvesten. Dit proces vereist ook dat je actief deelneemt aan het netwerk door transacties te doen en te verifiëren, zodat je de kans hebt om beloningen te verdienen voor het onderhouden van de NEM-blockchain.

De wallet moet geïnstalleerd zijn op de computer waarop je ook een kopie van de ledger installeert. Hierdoor wordt je computer een node in het NEM-netwerk. De wallet hoeft niet online te zijn, dus je hoeft je geen zorgen te maken over allerlei veiligheidsrisico's.

Als er een transactie plaatsvindt, geven alle nodes in het netwerk deze aan elkaar door, dit lijkt het meest op een telefoonketen. Zodra elke node de transactie heeft ontvangen en gevalideerd (dat wil zeggen, gecontroleerd op basis van de laatste versie van de blockchain), wordt de transactie goedgekeurd.

Elke minuut wordt er een block gemaakt op de blockchain en deze bevat alle informatie van de transacties van de laatste minuut.

Om geld te kunnen verdienen met het Proof of Importance-concept, is het van belang dat je actief deelneemt aan de blockchain. En dat je zoveel mogelijk transacties valideert. Hoe meer transacties, hoe hoger je reputatie wordt en hoe makkelijker je een block naar je toe kan trekken.

Ook de hoogte van je stake (waarde van je wallet) en hoe lang je de munten al in bezit hebt, dragen bij aan je reputatie. Bepaalde transacties wegen ook zwaarder mee in de bepaling van je reputatie.

Cryptocurrency Top 10 Stijgers 2017
Stijgende portefeuille

Centrale organisatie

Nem (xem) is een cryptocurrency en blockchain-platform dat zich richt op het verbeteren van de efficiëntie en snelheid van transacties. Het heeft een centraal karakter omdat het is gebouwd op een eigen blockchain-technologie genaamd "NEM blockchain".

Het centrale karakter van NEM blockchain ligt in het feit dat het een Proof of Importance (POI) consensus mechanisme gebruikt. In tegenstelling tot andere blockchain-platforms zoals Bitcoin en Ethereum, waarbij miners beloond worden op basis van de hoeveelheid rekenkracht die zij inbrengen, worden bij POI de beloningen bepaald op basis van de belangrijkheid van de gebruikers in het netwerk.

Aantal NEM-tokens

Dit belang wordt berekend op basis van verschillende factoren, zoals het aantal NEM-tokens dat ze bezitten, de frequentie waarmee ze transacties uitvoeren en hoeveel andere gebruikers hun transacties als belangrijk beschouwen. Dit systeem is bedoeld om een meer gedecentraliseerd en eerlijk netwerk te creëren, waarbij iedereen de kans heeft om beloningen te ontvangen op basis van hun bijdrage aan het netwerk.

Het centrale karakter van NEM blockchain maakt het mogelijk om snel en efficiënt transacties uit te voeren en biedt tegelijkertijd een eerlijk en gedecentraliseerd netwerk voor zijn gebruikers. Dit maakt NEM een interessante optie voor diegenen die geïnteresseerd zijn in blockchain-technologie en cryptocurrency.

Agrofirm 3243597 1280
XEM kun je harvesten (oogsten)

XEM

XEM is een cryptocurrency die werd gelanceerd in maart 2015. Het is de native cryptocurrency van het NEM (New Economy Movement) blockchainplatform. Het doel van het platform is om een ​​veilige en efficiënte manier te bieden om gegevens en waarde over te dragen, waarbij blockchain-technologie wordt gebruikt om transacties te verifiëren en vast te leggen.

XEM is ontworpen als een deflatoire valuta, wat betekent dat het aanbod van de valuta na verloop van tijd zal afnemen. Het totale aanbod van XEM is vastgesteld op 8,999,999,999.

Op de markt door een ICO

De munt is in omloop gebracht via een initial coin offering (ICO) in maart 2015, waarbij meer dan 500 miljoen XEM werden verkocht. XEM kan worden verhandeld op verschillende cryptocurrency-uitwisselingen en kan worden opgeslagen in een XEM-portemonnee.

XEM heeft verschillende unieke kenmerken, waaronder een 1 minuut blocktijd, de mogelijkheid om aangepaste assets te creëren en het gebruik van multisignature transacties. Het NEM-platform heeft ook een ingebouwde multisignature escrow-service waarmee gebruikers veilig transacties kunnen uitvoeren.

In het kort, XEM is een cryptocurrency die is ontworpen voor veilige en efficiënte waardeoverdracht, die wordt ondersteund door het NEM blockchainplatform. Het heeft unieke kenmerken en wordt verhandeld op verschillende uitwisselingen.

Network 2402637 1280
Supernode

Supernodes

Een supernode is een krachtige computer die wordt gebruikt in het NEM (New Economy Movement) netwerk om de transacties te valideren en het netwerk te ondersteunen. Het is een vrijwillig knooppunt dat speciale software draait die helpt bij het verspreiden van transacties over het netwerk en het beveiligen van het netwerk door het uitvoeren van de Proof of Importance (PoI) consensusalgoritme.

Supernodes zijn belangrijk voor het NEM-netwerk omdat ze het netwerk veiliger en sneller maken. Ze zorgen voor een hogere verwerkingscapaciteit van transacties en zorgen ervoor dat het netwerk beter bestand is tegen cyberaanvallen. Door het runnen van een supernode kunnen gebruikers van het NEM-netwerk ook beloningen verdienen in de vorm van XEM-tokens.

Om een supernode te worden, moeten gebruikers voldoen aan bepaalde vereisten, zoals het bezitten van een minimum aantal XEM-tokens en het draaien van de juiste software. Het is een manier voor gebruikers om actief deel te nemen aan het NEM-netwerk en bij te dragen aan de veiligheid en stabiliteit ervan.

Bitcoin Blockchain Woorden
Blockchain

Conclusie

NEM kan een interessante optie zijn voor diegenen die geïnteresseerd zijn in blockchain-technologie en cryptocurrency. Het Proof of Importance concept van NEM maakt het mogelijk om transacties snel en efficiënt te verwerken, terwijl het tegelijkertijd een eerlijk en gedecentraliseerd netwerk biedt voor zijn gebruikers.

Het is ook een toegankelijke optie, omdat je geen speciale apparatuur nodig hebt en het energieverbruik veel minder is dan bij het Proof of Work principe. Het nadeel is dat je geld moet inbrengen en vastzetten om te kunnen verdienen, maar de macht ligt niet alleen bij degene die het meeste geld heeft, maar ook bij degene die actief deelnemen.

Als je geïnteresseerd bent in NEM en zijn bijbehorende cryptocurrency XEM, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen en je bewust te zijn van de risico's. In het algemeen lijkt NEM een veelbelovende optie te zijn, maar het is aan jou om te beslissen of je XEM wilt kopen of niet.

Onze review

4,5/5

NEM

Ontdek het potentieel van NEM en koop XEM om te profiteren van het Proof of Importance concept

Ontdek het potentieel van NEM en koop XEM om te profiteren van het Proof of Importance concept

on air