Ontology

Ontology - Blockchain technologie voor bedrijven

Maak kennis met Ontology. Een derde generatie cryptomunt die oplossingen biedt voor bedrijven. Kom erachter wat ONT is, wat de mogelijkheden zijn en of het een muntje is met potentie!

Transpareng BG TG door Frank Kruit
op 8 mei 2019 - laatste update: 20 juni 2023
Ontology Crypto

Koop Ontology

Wil jij ONT kopen? Dat kan via verschillende websites, zoals:

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
Ontology
Ontology

Wat is Ontology?

De ontwikkeling van cryptocurrencies heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan. De eerste generatie cryptomunten, zoals Bitcoin en Litecoin, waren vooral gericht op het faciliteren van peer-to-peer transacties zonder tussenkomst van financiële instellingen. Het gedecentraliseerde karakter van deze munten maakte het mogelijk om op een veilige en efficiënte manier waarde over te dragen zonder tussenkomst van een derde partij.

Echter, de eerste generatie munten had ook enkele beperkingen. Zo waren de transacties soms traag en de kosten relatief hoog. Bovendien ontbrak het aan voldoende schaalbaarheid om grote volumes transacties te kunnen verwerken. De tweede generatie cryptomunten, zoals Ethereum, kwam met oplossingen om deze problemen aan te pakken. Zo introduceerde Ethereum de mogelijkheid om slimme contracten te maken, wat nieuwe toepassingen van blockchain mogelijk maakte.

Derde generatie cryptomunten

Inmiddels is er een derde generatie cryptomunten, waarvan Ontology een goed voorbeeld is. Deze munten richten zich niet alleen op het verbeteren van de technologie, maar ook op het creëren van synergie tussen verschillende blockchain-netwerken. Ontology ziet de waarde van samenwerking tussen verschillende cryptocurrencies en blockchain-projecten om zo de adoptie van blockchain-technologie naar een hoger niveau te tillen.

Blockchains die samen kunnen werken

Het team achter Ontology werkt aan een gedistribueerd netwerk waarin verschillende blockchains kunnen samenwerken en waarde toevoegende diensten kunnen leveren. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een nieuw consensusmechanisme, genaamd het Ontology Consensus Protocol, dat het mogelijk maakt om meer transacties per seconde te verwerken dan bijvoorbeeld Bitcoin. Daarnaast heeft Ontology een focus op het integreren van conventionele netwerken, zoals het internet of things en het bedrijfsleven, om zo de adoptie van blockchain-technologie te versnellen.

De derde generatie cryptomunten zoals Ontology en andere projecten richten zich op het verbeteren van de technologie en het creëren van meerwaarde door samenwerking. Het doel is om blockchain-technologie op grote schaal toepasbaar te maken in verschillende sectoren en zo de potentie van deze technologie volledig te benutten.

Simpele integratie van blockchain technologie door Ontology

Ontology biedt een eenvoudige manier om blockchain-technologie te integreren in een bedrijf. Het platform biedt een hoog beveiligingsniveau en maakt gebruik van slimme contracten om de efficiëntie te verbeteren en transacties te stroomlijnen.

Door Ontology te gebruiken, kan er een breed scala aan blockchain-toepassingen worden gemaakt, zoals supply chain management, digitale identiteit en betalingen. Het platform ondersteunt ook verschillende programmeertalen, waardoor het gemakkelijk is om aangepaste oplossingen te maken die passen bij het bedrijf.

Bovendien biedt Ontology eenvoudige integratie met andere systemen, waaronder bestaande bedrijfsapplicaties en zelfs andere blockchain-platforms. Dit maakt het mogelijk om naadloos te integreren met bestaande infrastructuur om zodoende bedrijfsprocessen te stroomlijnen zonder grote veranderingen te hoeven doorvoeren. 

Oplossing voor diverse problemen

Daarnaast kan het blockchain protocol van Ontology worden gebruikt om problemen op de lossen op het gebied van vertrouwen, authenticatie, identiteit, data regelgeving en verificatie en autorisatie. Het protocol kan breed worden ingezet en is erg flexibel. 

Met dit protocol hoopt Ontology de oplossing te zijn voor het verifiëren van de authenticiteit en nauwkeurigheid van identiteiten of eigendommen. Sociale platforms zoals Facebook kunnen Ontology integreren om op die manier vertrouwen te wekken.

Infrastructuur
Infrastructuur

Geen ICO, maar een airdrop

Dit muntje is niet met de ICO hype meegegaan, maar heeft er bewust voor gekozen een airdrop te houden. Via deze constructie kon je als geïnteresseerde gratis tokens krijgen. Bijvoorbeeld als je je had aangemeld voor de nieuwsbrief. Nieuwsbrieflezers kregen in ruil voor een e-mailadres maar liefst 1000 tokens.

Daarnaast kregen NEO houders, tevens gratis tokens. Voor iedere NEO werd er 0.2 ONT-token vergeven. Dit was overigens enkel als je NEO bewaarde op de exchanges Kucoin en Binance.

Conclusie

Dit is een project om in de gaten te houden. Het team bestaat uit gerenommeerde personen uit de cryptomarkt met een geschiedenis van successen. Ontology richt zich niet op een niche, maar pakt concentreert zich op verschillende industrieën, waardoor het een groot project is met veel potentie.

Daarnaast hebben ze de back-up van NEO om samen de kloof tussen blockchain-technologie en de echte wereld te overbruggen. Kanttekening is dat ze zich enkel richten op bedrijven en consumenten buiten beschouwing laten.

Onze review

3,9/5

Ontology

Investeren in generatie drie cryptomunt ONT? 

Investeren in generatie drie cryptomunt ONT? 

on air