Stratis

Stratis: de blockchain-oplossing voor bedrijven

Ben je geïnteresseerd in blockchain-technologie en cryptocurrencies? Dan moet je zeker verder lezen over Stratis, een blockchain-platform en cryptocurrency die bedrijven helpt bij het ontwikkelen, testen en implementeren van gedecentraliseerde applicaties (dApps). In dit artikel lees je meer over hoe Stratis werkt, hoe het zich verhoudt tot andere blockchain-platforms zoals Ethereum, en hoe de cryptocurrency van Stratis, STRATX, wordt gebruikt als betaalmiddel en beveiliging van het netwerk. Daarnaast bespreken we de STRAX Wallet en geven we je een conclusie over de toekomst van Stratis.

Transpareng BG TG door Frank Kruit
op 18 december 2017 - laatste update: 5 december 2023
Stratis Crypto
Stratis

Stratis

Onze review

3,5/5

Koop STRAT bij de volgende brokers

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
Stratis
Toegankelijke blockchain

Wat is Stratis

Stratis is een blockchain platform en cryptocurrency die bedrijven helpt bij het ontwikkelen, testen en implementeren van gedecentraliseerde applicaties (dApps). Het platform is gebouwd op de Bitcoin blockchain en maakt gebruik van de programmeertaal C#.

Met behulp van de "Blockchain as a Service" dienst van Stratis kunnen bedrijven gebruik maken van blockchain technologie zonder dat ze zelf blockchain infrastructuur hoeven te ontwikkelen. Dit is vooral handig omdat het voor veel bedrijven moeilijk is om dApps te ontwikkelen die draaien op een blockchain.

Met behulp van Stratis kunnen bedrijven op maat gemaakte apps bouwen met behulp van de populaire programmeertaal C# en het Microsoft .NET Framework. Bovendien kunnen bedrijven via Stratis hun eigen privé blockchain laten draaien met hun eigen apps.

Stratis ontwikkelt ook zijn eigen tools en diensten die gericht zijn op Microsoft producten. Hierdoor is Stratis opgenomen in de Azure cloudservices van Microsoft, wat bedrijven de mogelijkheid geeft om blockchain toepassingen te maken. Stratis werkt ook samen met Microsoft, net als IOTA.

Stratis beter dan Ethereum?

Ethereum en Stratis zijn beide blockchain-platforms die verschillende voor- en nadelen hebben.

Ethereum

Ethereum is momenteel een van de meest gebruikte blockchain-platforms en staat bekend om zijn smart contract-functionaliteit, wat betekent dat het mogelijk is om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bouwen op het Ethereum-netwerk. Dit heeft geleid tot een bloeiend ecosysteem van dApps en tokens die zijn gebouwd op het Ethereum-netwerk. Ethereum heeft echter te maken met schaalbaarheidsproblemen, wat leidt tot hoge transactiekosten en trage transactietijden tijdens piekmomenten. Bedrijven die apps voor het Ethereum-netwerk ontwikkelen, maken enkel van het bestaande Ethereum-netwerk gebruik, wat ervoor zorgt dat het netwerk extra wordt belast.

Stratis

Stratis is daarentegen meer gericht op zakelijke toepassingen en biedt private blockchains en gedecentraliseerde applicaties (dApps) aan bedrijven. Het Stratis-platform maakt gebruik van het .NET-framework, wat het aantrekkelijk maakt voor bedrijven die al ervaring hebben met het framework. Stratis heeft ook een focus op privacy en biedt de mogelijkheid om data te versleutelen op de blockchain. Via Stratis kan er een privé blockchain worden aangemaakt, waardoor het netwerk niet extra wordt belast.

Een voordeel van Stratis ten opzichte van Ethereum is dat Stratis gebruik maakt van programmeertaal C#, in tegenstelling tot Ethereum die gebruik maakt van Solidity. Deze programmeertaal moet worden aangeleerd alvorens er apps kunnen worden gebouwd op het Ethereum-netwerk. Stratis heeft echter nog geen brede acceptatie gezien en heeft mogelijk niet dezelfde hoeveelheid ontwikkelingsinspanning en community-ondersteuning als Ethereum.

Naast Ethereum en Stratis zijn er nog andere blockchain-platforms en cryptovaluta, zoals EOS en OmiseGO. Het is belangrijk om de specifieke behoeften van een project te overwegen bij het kiezen van een blockchain-platform of cryptovaluta.

Strat token

Staking is een proces dat wordt gebruikt om Proof-of-Stake blockchains te beveiligen, waarbij miners hun tokens inzetten om het recht te krijgen om een block te produceren. In tegenstelling tot Proof-of-Work mining, waarbij veel elektriciteit wordt gebruikt, vereist Proof-of-Stake alleen dat miners hun tokens inzetten en ze bevriezen, zodat ze niet kunnen worden uitgegeven. Dit zorgt voor een veel efficiëntere manier om het netwerk te beveiligen.

Een cryptocurrency die gebruik maakt van Proof-of-Stake is STRATX, gebouwd op de blockchain van Stratis. STRAX is bedoeld voor het ondersteunen van activiteiten op dit platform en er worden in totaal 147 miljoen STRAT-tokens in omloop gebracht.

STRAT als betaalmiddel

STRAT wordt gebruikt als betaalmiddel voor verschillende diensten die worden aangeboden door het Stratis-platform, zoals het bouwen en implementeren van private blockchains, het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties (dApps) en consultancy-diensten op het gebied van blockchain-technologie. Het is een belangrijk onderdeel van het ecosysteem van Stratis en wordt gebruikt om transacties te verwerken en het netwerk te beveiligen.

Op sommige exchanges is het mogelijk om STRAT te staken, waarbij miners hun tokens inzetten en beloond worden met nieuwe tokens of andere cryptovaluta. Dit proces van staken helpt om het netwerk verder te beveiligen en ondersteunt de werking van de blockchain. Het is echter belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid van het platform dat staking-diensten aanbiedt en welke risico's eraan verbonden zijn.

STRAX Wallet
Wallet downloaden

Stratis wallet

De wallet voor Strax tokens is de STRAX Wallet, die beschikbaar is als desktopversie en als mobiele versie. Deze wallet heeft een dubbel doel; het stelt gebruikers in staat om hun STRAX in te zetten en transacties uit te voeren. Bovendien bevindt de STRAX Wallet zich effectief bovenop een Stratis Full Node, wat betekent dat een volledige kopie van de STRAX blockchain wordt bewaard op elk apparaat waarop de wallet draait. Dit verhoogt de algehele kracht en veerkracht van het netwerk, omdat de Full Node actief mined wanneer deze detecteert dat STRAX Tokens zijn ingezet.

Conclusie

Men lijkt het in de basis goed voor elkaar te hebben. Het biedt wellicht de oplossing voor meerdere bedrijven in de toekomst. Dit door de blockchain toegankelijk te maken voor iedereen, maar ook door de brede ondersteuning van het team. Hierdoor zijn ze in staat om op grote schaal uit te breiden. Maar zoals voor veel bedrijven geldt: er moeten bedrijven worden aangetrokken om een verdere groei van de munt te bevorderen.

on air