Vechain

Hoe werkt Vechain (Thor)? De oplossing voor namaakgoederen

Vechain (Thor), is op het moment van schrijven een alom bekende crytomunt met veel aanhangers. Maar waarom is deze cryptomunt zo geliefd?

Vechain
Vechain

VeChain Thor (VET)

Onze review

3,5/5

Koop Vechain Thor

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
Namaak Industrie Wordt Aangepakt
Namaak industrie wordt aangepakt

Wat is Vechain?

Vechain is voornemens de gehele markt van goederen te voorzien van gecodeerde tags, die onderling verbonden zijn in een transparant netwerk. Vechain richt zich in eerste instantie op de immens grote namaakmarkt van luxegoederen. De markt van namaak goederen is een groot probleem. Bedrijven lopen hierdoor jaarlijks $461 miljard aan inkomsten mis.

VEN heeft een oplossing in handen en dit zou fabrikanten in staat moeten stellen ieder product van een gecodeerde chip te voorzien. Hierdoor kan het product vanaf de productie worden gevolgd en in een later stadium worden toegevoegd aan de blockchain.

Door de toevoeging aan de blockchain krijgen potentiële klanten inzicht in het gehele proces vanaf de productie. Hierdoor stelt het potentiële klanten in staat de authenticiteit van producten te verifiëren. Bovendien kunnen merken, hun producten volgen, waardoor er kan worden gekeken wat de levensloop van een product is. Producten kunnen op ten duur op de tweedehands markt verschijnen. Merken kunnen dit op de voet volgen en trends herkennen.

Naast de luxe goederenmarkt, kan VEN worden ingezet voor andere sectoren, zoals de auto-industrie, landbouw en voedselveiligheid.

Rebranding van Vechain naar Vechain Thor

Vechain heeft onlangs zijn naam gewijzigd naar Vechain Thor en dit ging gepaard met een uitbreiding van de blockchain zelf. Men is voornemens het niet te laten bij de huidige dienstverlening. Op den duur willen ze meer mogelijkheden krijgen, zodat ze zich kunnen meten met bijvoorbeeld Ethereum en NEO. Om dit te kunnen realiseren worden er twee tokens uitgebracht:

Waarom Vechain
Waarom Vechain?

Thor Power Token (THOR)

Net als GAS voor NEO, zal Vechain met een token komen met de naam THOR, waarmee het mogelijk wordt om decentrale apps te kunnen laten draaien of voor het gebruik van Vechain' smart contracts.

Gebruikers kunnen THOR verdienen door Vechain (VEN) te gebruiken als het betaalmiddel voor de Vechain blockchain. Door het houden van Vechain tokens, kun je een passief inkomen aan THOR genereren. Voor het creëren van 1 THOR, zijn er naar schatting 2381 VET nodig.

VeChain Tokens (VET)

De tokens van VEN gingen voorheen schuil onder de ticker VEN, maar krijgen dus een nieuwe naam: VET. De tokens kunnen worden ingezet door bedrijven, voor het gebruiken van diensten op de Vechain blockchain. Hoe meer VET je als bedrijf in het bezit hebt, des te meer prioriteit en rechten je als bedrijf krijgt.

Partnerships

Zonder een product of partners, heb je als bedrijf veelal geen bestaansrecht. VEN heeft zichzelf in ieder geval al bewezen door een werkend product aan te bieden en werkt samen met grote partners. Een van die partners is China's grootste importeur van wijnen (DIG). Daarnaast staan er in de lijst van partners de volgende bedrijven:

  • PricewaterhouseCoopers (PwC);
  • Directed imported Goods (D.I.G.);
  • Renault Group;
  • China Unicorn;
  • Microsoft;
  • Hyperledger.

Speculeren op een koersstijging of koersdaling

Op dit moment kun je niet speculeren op een koersstijging of koersdaling van Vechain. Vooralsnog kun je enkel speculeren via CFD's op de wat grotere altcoins zoals Ethereum, Dash & Ripple. Wij hebben een aantal brokers geselecteerd waarbij je terecht kunt en zonder enige kennis kunt speculeren op de koers. Hiervoor kun je storten en uitbetalen via Ideal, Paypal of een ander gewenste methode:

"CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. Tussen 74 % en 89 % van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD's. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren."

Conclusie

Vechain heeft als een van de weinige cryptovaluta een daadwerkelijk werkend product en met dit in het achterhoofd kan het een toekomst hebben. Ook is er een grote lijst met partners die reeds gebruik maken van Vechain.

Neemt niet weg dat de concurrentie groot is voor wat betreft deze markt. Echter hoeft dit niet te betekenen dat deze concurrenten niet naast Vechain kunnen opereren, omdat een beetje concurrentie nooit slecht is. Het zal er op ten duur voor kunnen zorgen dat het deze dienstverlening bij een breder publiek onder de aandacht brengt.

on air