Bitonic

Bitonic: hoe werkt het? Onze uitleg!

Bitonic is een website waar je bitcoin(s) kunt aankopen, maar ook kunt verkopen. In dit artikel leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat.

Bitonic

Verificatie bij een bestelling groter dan € 50

Stel dat je via Bitonic een order wilt plaatsen van meer dan € 50, dan gaat hier standaard een verificatie aan vooraf. Dit is een fluitje van een cent. De verificatie bestaat uit een aantal onderdelen: controle van je telefoonnummer via sms & controle van je rekeningnummer.

Tijdens het registreren dien je je mobiele nummer op te geven. Bitonic zal hier een code naar verzonden die je vervolgens moet invullen. Tot slot vragen ze om een overboeking uit te voeren van € 0,01, naar het rekeningnummer van Bitonic. Binnen enkele uren is je account klaar voor gebruik.

De volgende keren hoef je dit proces niet te herhalen, mits je wel dezelfde gegevens gebruikt.

Bitcoins Kopen Bij Bitonic
Bitcoins kopen bij bitonic

Aankoop van Bitcoin(s) via Bitonic

Via bitonic is het enkel mogelijk om bitcoin(s) aan te schaffen. Het werkt heel eenvoudig en wij leggen uit hoe dit in zijn werk gaat. Het is belangrijk om te weten dat er op dit moment aan de aankoop een minimumbedrag vastzit van €200! Dit bedrag was in het verleden veel lager, maar is in het leven geroepen omdat het nieuwe aantal klanten enorm is.

De aankoop van bitcoin is erg eenvoudig:

 1. Klik op hoeveelheid bitcoin(s) dat je wilt kopen (minimaal 0.01 B) OF
 2. Kies het bedrag in euro's, de waarde in bitcoin wordt dan automatisch neergezet
 3. Kies één van de betaalmogelijkheden (iDEAL, Bancontact of Mybank)
 4. Voer het ontvangstadres in van waar je jouw valuta wilt ontvangen. Stel dat je jouw valuta op Binance wilt ontvangen, klik je naast de gewenste valuta op deposit, hierna verschijnt het adres
 5. Indien je voor iDEAL kiest, moet je de gewenste bank aanklikken
 6. Vervolgens geef je akkoord voor de algemene voorwaarden en klik je op kopen

Hierna volgt het aankoopproces dat via jouw eigen bank verloopt.

Uitbetalen Van Bitcoin Bij Bitonic
Uitbetalen van bitcoin bij bitonic

Verkopen van Bitcoin

Stel dat je in de toekomst bitcoin wilt laten uitbetalen vanaf jouw wallet of exchange, dan is er de mogelijkheid dit te doen via bitonic.

In de F.A.Q. van bitonic geven ze aan dat het verstandiger is om bitcoin via een wallet te sturen. Voor de verkoop hanteren ze een minimumbedrag van €100.

Hoe je jouw bitcoin(s) verkoopt, lees je hieronder:

 • Klik op ‘verkoop bitcoin'
 • Kies het uit te betalen bedrag in bitcoin of in euro's
 • Kies het retour-adres: dit is het deposit-adres van waar je de munt vandaan stuurt
 • Voer de juiste bankgegevens in en bijbehorende naam
 • Klik op urgent indien je een spoedbetaling wilt doen. Hier zitten kosten aan vast (minimaal €7,50). Het is noodzakelijk om voor een spoedbetaling voldoende minersfee te rekenen (min. 0.0003 B)
 • Optioneel vul je jouw e-mailadres in. Ons advies is om dit te doen
 • Vervolgens dien je de algemene voorwaarden te accepteren
 • Druk op ‘verder'

Hierna kom je op een pagina terecht, waar het adres staat waar je de bitcoin(s) naartoe moet sturen. Het is goed om even stil te staan bij de eventuele miners fee die wordt gerekend bij een uitbetaling vanaf je exchange of wallet.

Je aantal bitcoins (ook achter de komma) moet exact overeenkomen met wat Bitonic verwacht! Voor het in orde maken van deze betaling heb je 10 minuten de tijd.

Conclusie

Bitonic is een uiterst betrouwbare partij en heeft een website, zonder al te veel details. Het is overzichtelijk en je wordt stap voor stap door een aankoop of verkoop geloodst. Een minpuntje is dat er geen helderheid wordt geschept in de kosten die worden gerekend voor de aan – en verkoop van bitcoins. Dit zit bij de prijs is en is volgens bitonic op marktniveau.

Tot slot zou het mooi zijn indien er in de toekomst een uitbreiding zal plaatsvinden van het aanbod, dus niet alleen bitcoins.

on air