Cobinhood

Cobinhood: onze uitleg over deze exchange

Veel mensen schuwen het betalen via internet omdat er vaak kosten aan verbonden zitten. Als je bij elke transactie extra kosten moet betalen, ben je in feite een dief van je eigen portemonnee. Maar er zijn alternatieven om voor te kiezen als je graag kosteloze transacties wilt uitvoeren.

Cobinhood is een cryptocurrency exchange en is de eerste van de wereld die geen fees rekent voor het handelen in cryptomunten. We leggen uit hoe Cobinhood werkt en of er eventuele andere kosten worden gerekend.

Cobinhood
Cobinhood Registreren
Cobinhood registreren

Cobinhood registreren

Voordat je aan de slag kunt gaan bij Cobinhood is het noodzakelijk jezelf te registreren. Dit doe je door rechts bovenin op ‘registreren‘ te drukken.

Registreren is met een paar drukken op de knop gedaan. Je hoeft enkel een e-mailadres en een wachtwoord op te geven. Vervolgens krijg je een bevestigingsmail. Nadat je deze e-mail hebt geopend, druk je op de activatie link, waarna je wordt doorgestuurd naar het platform. Overigens lazen we ook in de bevestigingsmail dat Cobinhood geen transactiekosten rekent. Hier komen we later op terug.

Veiligheidsmaatregel: 2FA

Als we de exchange openen zien we bij ‘fondsen' dat ‘opnemen' niet mogelijk is, tenzij er de optie 2FA wordt ingeschakeld. Sowieso zijn we voorstander van deze veiligheidsmaatregel, zodat we ons account beter kunnen beschermen, dus schakelen we 2FA in.

Het opzetten van 2FA (2 Factor Authentication) is heel eenvoudig. Je volgt hiervoor de stappen zoals hieronder aangegeven.

Limiet Ophogen Naar Level 2
Limiet ophogen naar level 2

Cobinhood heeft alles goed voor elkaar

Cobinhood is dan wel geen grote exchange, ze hebben alles wel erg goed voor elkaar. Zo zorgen ze dat persoonsgegevens binnenshuis blijven en tegoeden op een zo veilig mogelijk manier worden opgeslagen. Cobinhood heeft een goede reputatie wat dit betreft.

COB-tokens

COB-tokens zijn ERC20-tokens die zijn gebouwd op de Ethereum- blockchain. Via deze tokens heb je geen aandeel in Cobinhood, maar geniet je als houder van verschillende voordelen, zoals het kunnen aanschaffen van ICO's tegen een lager tarief. Het aantal COB-tokens staat hierbij in relatie tot de hoeveelheid korting die je krijgt.

Bitcoin Storten
Bitcoin storten

Storten om te beginnen met handelen

Voordat je kunt starten met handelen, is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van één van de volgende cryptovaluta: Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH). Stel dat je in dit geval Bitcoin wilt gebruiken om te starten met handelen? Je volgt hiervoor de volgende stappen:

 • Koop Bitcoin via Bitvavo (indien je nog geen Bitcoin hebt)
 • Ga naar fondsen en zoek BTC op in het rijtje
 • Druk achter BTC op storten en kopieer het adres. Dit heb je nodig bij Bitvavo, of welke website dan ook van waaruit je BTC verstuurt.
 • Na het verzenden van je transactie kan er enige tijd overheen gaan, waarna je BTC verschijnt in je fondsenoverzicht.
2FA Methoden
2FA methoden

Opzetten account

Het opzetten van 2FA (2 Factor Authentication) is heel eenvoudig. Via Cobinhood hoef je niet standaard een paspoort of ID toe te sturen, wanneer je onder een bepaalde opnamegrens blijft. Standaard word je als gebruiker onder level 1 geplaatst, waarmee je onbeperkt kunt storten, echter kun je maximaal 3 BTC opnemen. Maar daarover later meer.

Hiermee zorg je ervoor dat je account nog beter beveiligd zal zijn. Houd er rekening mee dat de eerstvolgende keer dat je wilt inloggen op Cobinhood dien je allereerst je wachtwoord in te voeren. Vervolgens moet je de app erbij pakken om het bijbehorende 2FA wachtwoord in te vullen. 

Stappenplan 2FA instellen

Hier is een stappenplan voor het instellen van tweefactorauthenticatie (2FA) bij Cobinhood:

 1. Ga naar de website van Cobinhood en log in op je account.
 2. Navigeer naar het menu aan de rechterkant van de pagina en klik op "Account".
 3. Selecteer de optie "Veiligheid" in het accountmenu.
 4. Klik op "Google Authenticator" als voorkeursmethode voor 2FA.
 5. Download de "Google Authenticator" -app op je mobiele apparaat vanuit de Google Play Store (voor Android-gebruikers) of de App Store (voor iOS-gebruikers).
 6. Open de Google Authenticator-app op je mobiele apparaat.
 7. Scan de QR-code die op het scherm verschijnt met behulp van de Google Authenticator-app.
 8. Voer de gegenereerde code in de Google Authenticator-app in op de Cobinhood-website.
 9. Controleer je e-mailinbox voor een activatielink van Cobinhood.
 10. Klik op de activatielink in de e-mail om je e-mailadres te activeren.
 11. Gefeliciteerd! Je hebt succesvol 2FA ingesteld voor je Cobinhood-account.

Het is belangrijk om de instructies zorgvuldig te volgen om ervoor te zorgen dat je 2FA correct wordt ingesteld en je account veilig blijft.

Transacti
Geen kosten transacties

Geen kosten in rekening gebracht voor handelen in cryptovaluta

Voor het handelen in cryptovaluta worden geen kosten in rekening gebracht. Dit is enkel wanneer je cryptogeld wilt opnemen. Hiervoor rekenen ze de volgende fees:

 • 0.001 voor BTC;
 • 0.007 voor ETH;
 • 20 USD voor USDT;
 • een bedrag van 8.4 USD voor overige tokens.

Opnamelimiet verhogen

Wanneer je de opnamelimiet wilt verhogen, dien je je account te verifiëren. Nadat je alle gegevens hebt ingediend, komt de status op verifiëren te staan. Hier gaat enige tijd overheen, voordat je de status level 2 hebt. Hiervoor neem je de volgende stappen, zodat je een upgrade krijgt naar level 2:

Stappenplan opnamelimiet verhogen

1Klik op limieten

2Level 2 aanvragen

3Persoonlijke gegevens invullen

4Document uploaden

5Uploaden paspoort

6Telefoonnummer en SMS invullen

7Bij FATCA gegevens invoeren

EOS Aankopen
EOS aankopen

Uitbetalen

Na verloop van tijd, kan het moment aandoen waarbij je (een deel) van jou munten wilt verkopen. In feite doe je niets anders dan het omgekeerde proces van de aankoop. In dit geval zoek je EOS weer op en klik je op verkoop.

Bitcoins versturen

Stel dat je vervolgens Bitcoin wilt laten uitbetalen in euro's, is het noodzakelijk om een Bitcoin wallet te hebben of ze te versturen naar je account bij bijvoorbeeld Litebit. Dit werkt exact hetzelfde als tijdens je oorspronkelijke storting.

Stel je hebt een wallet en je wilt je Bitcoins hierheen versturen. Volg deze stappen:

 • Om Bitcoins te versturen, heb je het adres van jouw (Litebit) wallet nodig.
 • Vervolgens ga je naar ‘fondsen' en klik je achter BTC op ‘opnemen'.
 • Daarna geef je de hoeveelheid BTC op, voer je je Litebit adres in en bevestig je het geheel.
Uploaden Van Paspoort
Uploaden van paspoort

Handelen bij Cobinhood: stappenplan

Nu je in het bezit bent van één van de basis cryptocurrencies, kan er gestart worden met handelen. Hiervoor dien je bij Cobinhood naar ‘exchange' te gaan.

Stel dat je een bepaalde cryptomunt op het oog hebt, kun je dit via de volgende stappen aankopen:

 • Ga naar exchange en klik op het pijltje naar beneden
 • Stel dat je EOS wilt aankopen, middels de BTC die je in je bezit hebt, klik je op het rijtje BTC
 • Vervolgens ga je in het rijtje op zoek naar EOS: het staat op alfabetische volgorde. Indien je het niet kunt vinden, is er ook een zoekfunctie (gebruik hiervoor afkortingen)
 • Vervolgens klik je op EOS
 • Hierna opent het venster en kun je rechts een aankoop doen.
 • Standaard staat de instelling op limiet. Dit wil zeggen dat je je eigen prijs kunt ingeven per stuk EOS. Alvorens je dit doet, zet je bij ‘bedrag' het gewenste aantal stuks. Het systeem geeft een melding indien er te weinig stuks worden afgenomen.
 • Na het ingeven van alle benodigde gegevens druk je op ‘koop'.

Daarna komt je order links in beeld te staan bij ‘mijn orders' en wanneer deze voltooid is (dwz er is een verkoper), dan kun je aankoop terugvinden bij fondsen.

Conclusie

Cobinhood is een exchange die erg gebruiksvriendelijk is. Het start al bij de registratie en tijdens het instellen van een 2FA veiligheidsmethode. Dit alles werkt feilloos. Daarnaast wordt er bij Cobinhood een breed scala aan fiatgeld geaccepteerd en kun je gratis handelen middels dit platform. Het handelen verloopt razendsnel. Bovendien biedt Cobinhood een plek aan waar ICO's direct worden aangeboden, zodat het de benodigde liquiditeit krijgt.

Als we dan toch een minpuntje moeten benoemen is het het kleurgebruik. Dit had wat lichter gemogen, zodat alles beter zichtbaar is. Ook is het goed om te weten dat je bij het opnemen van cryptovaluta, hoge fees dient te betalen. Het loont dus niet om kleine bedragen op te nemen.

on air