Crypto Com

Crypto.com, een revolutie in cryptoland! [review]

Steeds vaker zien we Crypto.com voorbij komen. Niet gek, aangezien deze website alles in huis heeft om jouw cryptovaluta voor je te laten werken. Hier kun je cryptovaluta aankopen (met korting), handelen in crypto, rente ontvangen en meer.

Steeds vaker zien we Crypto.com voorbij komen. Niet gek, aangezien deze website alles in huis heeft om jouw cryptovaluta voor je te laten werken. Hier kun je cryptovaluta aankopen (met korting), handelen in crypto, rente ontvangen en meer! Bovendien krijg je een hele fraaie welkomstbonus (50 USD). Niet zo gek dat dit platform groeit als kool.

Crypto
Verificatie
Verificatie

Crypto.com: registreren

Registreren kan via de website van Crypto.com (signup) en neemt nog geen minuut in beslag. Zaken als je naam en geboortedatum dien je in te vullen, adresgegevens worden niet gevraagd.

Verder moet er op de toegezonden activatielink worden gedrukt, direct daarna is het wijs om ook de verificatieprocedure te doorlopen. En doe dit maar snel, want direct daarna krijg je maar liefst $50 dollar gestort in je account. Gratis geld!

Verifiëren

Nadat je je hebt aangemeld, kun je direct al aan de slag. Je verificatielevel staat aangemerkt als ‘starter'. De opties die je als ‘starter' hebt zijn het storten en handelen in cryptovaluta. Wel ben je beperkt in het uitbetalen van cryptovaluta, tot een maximum van $5000 per dag.

Wil je tot 100 bitcoin per dag kunnen uitbetalen, is een verdere verificatie vereist. Daarvoor moet je de app downloaden, daar kun je screenshots maken van je identiteitspapieren, en ook een selfie maken (volgens de instructies van Crypto.com).

Wij kregen na het voltooien van de verificatie een pop-up te zien, waarin werd aangegeven dat het tot 3 dagen kan duren alvorens de verificatie is goedgekeurd. Echter ging er nog geen 15 minuten overheen, dat was een flinke meevaller.

2FA Inschakelen
2FA inschakelen

Veiligheid

Direct nadat je je hebt aangemeld, is het verstandig het account te beveiligen. Dit om ervoor te zorgen dat het kwaadwillende nog moeilijker wordt gemaakt bij je in te breken. Door 2FA in te schakelen, zorg je dat er een extra wachtwoord nodig is om in te kunnen loggen op jouw account.

Deze functie kun je inschakelen door naar ‘account' te gaan en bij ‘security' de optie 2FA aan te klikken. Vervolgens dien je over de Google Authenticator App te beschikken. Nadat je dit hebt afgerond, kun je niet meer zonder je telefoon inloggen.

Sowieso is 2FA noodzakelijk op het moment dat je een uitbetaling wilt doen. Een extra veiligheidsmaatregel die je kunt instellen is dat je bepaalde externe wallet-adressen als veilig aanmerkt. Mocht er dan toch een uitbetaling plaatsvinden, naar een ander adres, dan is dit niet mogelijk.

Crypto.com exchange

Een van de belangrijkste functies van Crypto.com, is de exchange. Via de website kun je hiervan gebruik maken. Uiteraard dien je allereerst in te loggen om hiervan gebruik te maken. Om te kunnen handelen, is het van belang om over activa te beschikken. Je kunt op verschillende manieren activa toevoegen.

Fiatgeld storten

Allereerst is het mogelijk om via de Crypto.com app een hoeveelheid euro's te storten. Daarvoor kun je een SEPA overboeking doen, door via ‘fiat wallet' de benodigde gegevens voor de overboeking, op te sturen naar je eigen e-mailadres. Vervolgens kun je een overboeking doen en kan het 2-3 dagen duren voordat het geld in je fiat wallet staat.

Er is vooralsnog geen optie om een overboeking te doen middels iDEAL. Erg omslachtig als je het ons vraagt. Sneller is het waarschijnlijk om een storting te doen vanuit een andere exchange of wallet. Anderzijds is het mogelijk om een creditkaart te koppelen aan je account. Ook dit kan enkel via de App, waar je via ‘fiat wallet' een creditkaart kunt koppelen aan je account.

Storten vanaf een exchange/wallet

Via de webversie kun je er tevens voor kiezen crypto vanuit een andere exchange, dan wel externe wallet te storten. Allereerst is het noodzakelijk in te loggen bij de exchange, waarna je naar ‘balances' navigeert. Daar klik je bij de gewenste munt op ‘deposit'. Vervolgens kun je het deposit-adres kopiëren, of gebruikmaken van de QR-code.

Exchange
Exchange

Handelen

Wil je handelen bij Crypto.com, dan dien je minimaal ‘starter' te zijn om gemachtigd te zijn trades uit te voeren. Daarna kun je betrekkelijk eenvoudig een trade uitvoeren. Dat gaat als volgt:

  • Via de webversie navigeer je naar ‘exchange' en log je in;
  • Selecteer ‘markets' en klik vervolgens op de gewenste handelsmarkt (BTC, USDT, CRO);
  • Daarna klik je op het gewenste paar. Mogelijk wil je BTC omwisselen in ETH. In dat geval kies je voor ETH/BTC;
  • Vervolgens kun je een limietorder of marketorder plaatsen.

Op het moment dat een order niet direct wordt uitgevoerd, blijft hij tussen de ‘open orders' staan. Is de order in zijn totaliteit uitgevoerd, dan kun je dit bij ‘balances' bekijken.

Uitbetalen Van CRO
Uitbetalen van CRO

Opnemen

Tot slot kun je cryptovaluta opnemen. Via het tabblad exchanges, kun je via ‘balances' het muntje opzoeken dat je wilt verplaatsen. Achter het muntje, klik je ‘withdrawal' aan.

Nu krijg je twee opties: het verplaatsen naar de Crypto.com App (geen fees) of naar een extern walletadres. Een voorwaarde om cryptogeld te kunnen verplaatsen, is dat je 2FA hebt ingeschakeld.

De Crypto.com coin (CRO)

Het Crypto.com heeft een eigen coin, de Crypto.com Coin (CRO). Dit muntje is inmiddels zelfs doorgedrongen tot de top 10 market cap. Niet zo gek als je bedenkt welke voordelen het muntje allemaal heeft. Zo krijg je korting op handelen, tot wel 100%, en is het zelfs mogelijk rente te verdienen.

CRO staking

Als gebruiker kun je korting krijgen op de fees die je betaalt tijdens transacties. Afhankelijk van de hoeveelheid CRO waarover je beschikt, kun je tussen de 20 en 100% korting krijgen.

Daarnaast kun je 20% per jaar verdienen (dagelijks uitgekeerd) wanneer je minimaal 6 maanden CRO staked. Bovendien ontvang je nog een extra voordeel op het moment dat je minimaal 10.000 CRO staked. Voldoe je aan deze minimumvereiste, dan mag je deelnemen aan de zogenoemde Syndicate.

Bitcoin Met 50 Korting
Bitcoin met 50% korting

The Syndicate

Dit is misschien wel de aantrekkelijkste trigger om ons aan te melden bij Crypto.com. The Syndicate is een fondsenwervingsplatform, waar interessante cryptprojecten hun munten of tokens kunnen plaatsen.

Enkel houders van CRO, met tenminste 10.000 tokens in bezit, kunnen zich inschrijven voor een kortingsactie. Eens in de twee weken kun je namelijk munten of tokens aankopen met korting. Per project wordt aangegeven hoeveel korting je kunt krijgen, alsook het maximaal aantal munten/tokens dat te koop wordt aangeboden.

Tijdens de abonnementsperiode kun je je abonneren op een project door CRO bij te dragen. Hoe meer CRO je inzet, des te meer tokens/munten je aan kunt kopen (met korting).

Binnen 24 uur nadat de abonnementsperiode is afgelopen, moet je het definitieve toewijzingsbedrag accepteren – of niet. Accepteer je de toewijzing aan tokens/munten wordt er een hoeveelheid CRO in mindering gebracht, plus uiteraard de hoeveelheid tokens/munten. Weiger je het aanbod – of ben je te laat – dan ontvang je alle CRO tokens terug.

Trading area

Wil je kans maken op een extra hoeveelheid CRO tokens, dan kun je deelnemen aan diverse toernooien. Per toernooi wordt aangegeven hoeveel je kunt winnen en wat je moet doen om jezelf te kwalificeren. Daartoe moet je veelal een x-hoeveelheid tokens verhandelen op dagelijkse basis. En uiteraard maak je meer kans op het moment dat je CRO tokens in het bezit hebt.

Visa kaart

Crypto.com heeft daarnaast een eigen VISA-kaart, die je gratis aan kunt vragen. Wel dien je voor de meeste van deze kaarten een minimale hoeveelheid MCO te staken voor de duur van 6 maanden.

Je kunt verschillende kaarten aanvragen, allemaal met eigen voordelen. Dit kunnen voordelen zijn als: cashback (in de vorm van MCO), gratis Spotify of Netflix, extra rente ontvangen.

Daarnaast heeft iedere kaart een eigen maandelijkse opnamelimiet. Daarnaast, en niet geheel onbelangrijk, kun je door minimaal 50 MCO te staken en het aanvragen van een VISA-kaart, jezelf kwalificeren voor de eerder genoemde welkomstbonus.

Rente Ontvangen
Rente ontvangen

Verdien rente

Naast dat je CRO kunt staken, is het tevens mogelijk om rente te ontvangen over andere cryptovaluta. Via ‘crypto earn' kun je bekijken hoeveel rente je kunt krijgen per token. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid MCO die je staked en het contract dat je aangaat.

Je kunt kiezen voor flexibel, 1 maand en 3 maanden. Hoe langer je crypto vast wordt gehouden, des te meer je zult ontvangen aan jaarlijkse rente. En uiteraard heeft het ook te maken met het muntje zelf.

Op het moment dat je ieder moment uit wilt stappen, kies je voor flexibel. Met deze vorm van rentenieren, verdien je dan wel het minst, aan de andere kant kun je altijd bij je cryptovaluta. Wellicht omdat je wilt verkopen bij een enorme dip of juist omdat de prijs flink gestegen is.

Crypto credit

Crypto.com maakt het tevens mogelijk geld te lenen. Daarvoor moet je crypto (MCO, CRO, BTC, ETH, XRP, LTC) storten, alvorens je een lening krijgt.

Het onderpand is altijd twee keer zoveel als de lening die je krijgt. De lening krijg je in PAX/TUSDT/USDC/USDT. Over de lening betaal je maximaal 12% rente, maar als je minimaal MCO staked, krijg je 4% korting en betaal je dus nog maar 8% rente. Verder komen hier geen kosten bij en kun je de lening afbetalen wanneer je maar wilt.

Ontwikkelingencrypto
Ontwikkelingen Crypto.com

Conclusie

Crypto.com heeft iets gecreëerd waarbij je zo'n beetje alle denkbare mogelijkheden van cryptovaluta kunt gebruiken. Van het handelen in cryptovaluta tot aan het aanvragen van een crypto-lening.

Het is allemaal mogelijk op een handig en gebruiksvriendelijk platform. Bovendien zijn ze hard aan de weg aan het timmeren, mede door de fantastisch aantrekkelijke acties, zoals de kortingen die je kunt krijgen op de aanschaf van cryptovaluta. Of dit blijft is natuurlijk de vraag.

Toch  is het niet alleen hosanna. Zo zijn wij van mening dat ze de webversie en App helemaal gelijk moeten trekken qua functionaliteiten, maar ook qua gebruikersgemak. Soms is het onduidelijk waar je wat kunt vinden.

Wat ook verwarrend is dat je soms MCO moet inzetten om voordeeltjes te kunnen krijgen en op een ander moment CRO. Waarom niet gewoon een universele munt, waarschijnlijk zitten hier commerciële redenen achter, echter is het voor de gebruiker soms wat onhandig.

Dan de kosten: Crypto.com kan aardig concurreren met andere partijen. Zo zijn ze goedkoper dan onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo, echter weer een stuk duurder dan Binance.

Er is wel een maar: je kunt tot 100% korting krijgen op je handelskosten. Weliswaar moet je daarvoor behoorlijk aan het handelen slaan en dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Het is dus aan te raden om voldoende CRO te houden om de kosten te drukken.

Al met al zijn we onder de indruk van dit platform en houden we de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Dit kan een grote jongen worden!

Veelgestelde vragen over Crypto.com

Hoe kan Crypto.com jou 18% rente geven over crypto?

Crypto.com werkt net als een bank. Ze lenen geld uit. Daarvoor nemen ze munten die jij aan ze uitleent als onderpand. In ruil daarvoor krijg je rente.

Is Crypto.com veilig?

Crypto.com is veilig. Alle fondsen van gebruikers staan in zogenoemde cold wallets. Overige bedrijfsfondsen staan in hot wallets en zijn oed beveiligd.

Kun je de aangekochte munt van een syndicate direct weer verkopen?

Ja, wanneer je bijvoorbeeld bitcoin hebt aangekocht met 50% korting, is het daadwerkelijk van jou. Na aanschaf van een bepaalde munt, kun je het dan ook direct verkopen.

Waar zit Crypto.com gevestigd?

Crypto.com is gevestigd in Hong Kong en bestaat sinds 2016. Het bedrijf heeft ongeveer 300 medewerkers.

Hoe kun je MCO staken?

Wanneer je over MCO beschikt, kun je het staken. Dit kun je in de Crypto.com app realiseren. Daarvoor ga je naar ‘card', klik je op de gewenste creditkaart & vervolgens volg je de instructies in de app.

Hoe krijg je de $50 welkomstbonus?

Om deze $50 te krijgen, moet je minimaal 50 MCO staken. Dit kun je via de app realiseren, zoals hierboven beschreven. Diegene die jou als lid heeft aangebracht, krijgt tevens $50 dollar.

on air