Kucoin

Kucoin: onze uitleg over deze exchange

Kucoin is een nieuwe exchange die het moet gaan opnemen tegen de big boys. Deze exchange heeft net als Binance een eigen altcoin en je kunt bij kucoin leuke bonussen verdienen. Lees hier meer over deze nieuwe exchange.

Kucoin Logo

Registreren bij Kucoin

Registreren bij kucoin is binnen een handomdraai gedaan. Je hoeft enkel een e-mailadres en een wachtwoord in te stellen. Vervolgens krijg je een e-mail, waarna je op een link moet drukken om het geheel te bevestigen. Nadat er op de activatie-link is gedrukt, wordt je doorverwezen naar de website.

Daar aangekomen, krijg je de mogelijkheid om je account van een extra veiligheidsmaatregel te voorzien: 2FA. Ons advies is dit te doen. Het werkt heel simpel: zorg dat je beschikt over ‘google authenticator', scan de QR code en voer de code in die op jouw mobiele telefoon verschijnt.

Heb je dit alles afgerond, dan is jouw account van een extra veiligheidsmaatregel voorzien. Voortaan dien je met een extra code vanaf je mobiel in te loggen.

Aanmelden Bij Kucoin
Aanmelden bij Kucoin

Start met het spekken van je bezittingen

Om te starten met handelen bij kucoin, moet je beschikken over een bepaalde hoeveelheid bitcoin, of andere valuta. Het makkelijkst is om bitcoin te storten op je account van kucoin, omdat je middels bitcoin alle andere valuta kunt aanschaffen

Om de mogelijkheid te krijgen, bitcoin(s) te storten, ga je naar bezittingen. Daar zoek je vervolgens bitcoin (BTC) op en vervolgens:

 • Koop bitcoin via bijvoorbeeld Bitvavo
 • Geef als ontvangstadres, het adres op wat je bij kucoin ziet staan, nadat je op bitcoin > storten hebt gedrukt
 • Nadat jouw bitcoins zijn verzonden via bitonic of bitrush, heeft het in totaal 6 bevestigingen nodig, alvorens het in je kucoin account komt te staan.

Je kunt dit proces in de gaten houden door op bitcoin > storten te drukken en vervolgens naar beneden te scrollen. Daar staat de geschiedenis (status) van de storting. Het kan even duren voordat er überhaupt hier iets verschijnt. Dit heeft even tijd nodig.

Storten Van Bitcoin Bij Kucoin
Storten van Bitcoin bij Kucoin

Handelen bij Kucoin: hoe werkt het?

Eenmaal in het bezit van één van de crypovaluta's kan het handelen beginnen. Het is raadzaam om te starten met bitcoin, indien je dit niet hebt en je een andere altcoin wilt aanschaffen, is het noodzakelijk de coin eerst om te zetten in bitcoin.

In het volgende voorbeeld zijn we reeds voorzien van bitcoin en willen we een andere altcoin aanschaffen. We hebben onze pijlen gericht op litecoin. Hoe kun je litecoin nou aanschaffen, middels bitcoin? Volg deze stappen:

 • Ga naar ‘markten'
 • Tik bovenin de zoekbalk ‘LTC' in
 • Na het ingeven van de zoekterm, verschijnt litecoin
 • Je kunt vervolgens de optie, snel handelen gebruiken door aan de rechterkant op ‘koop' of ‘verkoop' te drukken
 • Wij kiezen ervoor om op litecoin te drukken en dus te kiezen voor meer informatie (grafiek, orders)
 • Voordat je een aankoop of verkoop kunt doen, moet je je code middels ‘google authenticator' invoeren (mits ingeschakeld)
 • Hierna kun je een order plaatsen, door te klikken op de beste prijs, een prijs aan te klikken uit het orderboek, of door zelf een prijs in te voeren
 • Hierna klik je op de gewenste hoeveelheid (litecoin), of door de slider te gebruiken voor de verhouding bitcoin
 • Wanneer er een verkoper is, krijg je je litecoin direct bij bezittingen

Mocht het zo zijn dat je limiet nog niet is behaald, dan komt de order te staan bij open orders. Deze open order kun je zowel terugzien in hetzelfde venster als bij ‘bezittingen > open orders'. Deze order zou je kunnen annuleren, indien de prijs te laag is.

Uitbetalen bij Kucoin

Mocht het zo zijn dat jouw litecoin naar ongekende hoogte stijgt en je wilt verkopen, dan kan dit ook via kucoin. Je kunt het op verschillende manier ‘uitbetalen'.

Aan de ene kant, kun je naar bezittingen gaan, om vervolgens litecoin aan te klikken en te verzenden naar een litecoin wallet. Hiervoor gebruik je de optie opnemen.

Je kunt ook jouw litecoin omzetten naar bitcoin. Dit doe je door litecoin te verkopen, waardoor het automatisch als bitcoin komt te staan tussen jouw bezittingen.

Het verkopen van litecoin, werkt hetzelfde als een aankoop, maar waar je eerst voor aankoop koos, kies je nu voor verkoop. De volgende stappen dien je te maken:

 • Ga je naar ‘markten'
 • Tik bovenin de zoekbalk ‘LTC' in
 • Na het ingeven van de zoekterm, verschijnt litecoin
 • Klik op litecoin
 • Voordat je verkoop kunt doen, moet je je code middels ‘google authenticator' invoeren (mits ingeschakeld)
 • Hierna kun je een order (verkoop) plaatsen, door te klikken op de beste prijs, een prijs aan te klikken uit het orderboek, of door zelf een prijs in te voeren
 • Hierna klik je op de gewenste hoeveelheid (litecoin), of door de slider te gebruiken voor de verhouding bitcoin.

Je zou ervoor kunnen kiezen om met bitcoin een andere cryptovaluta aan te kopen, of de bitcoin uit te laten betalen via bijvoorbeeld Bitvavo. Hiervoor volg je de stappen zoals aangegeven.

Verhandelen Van Litecoin Via Kucoin
Verhandelen van Litecoin bij Kucoin

Bonussen bij Kucoin

Kucoin moet het in deze markt opnemen tegen een aantal grote jongens zoals Bittrex, Binance en Poloniex en moet zich op de één of andere manier onderscheiden. Dit doen ze door het verstrekken van bonussen.

Je kunt op verschillende manieren bonussen verdienen bij kucoin. Op de pagina zelf worden er met enige regelmaat nieuwe bonussen aangekondigd. Je kunt extra bonusgeld krijgen door bijvoorbeeld een bepaalde altcoin aan te schaffen, waardoor je als extraatje een andere altcoin krijgt.

Kucoin shares

Daarnaast heeft de exchange een eigen altcoin, onder de naam kucoin shares. Deze coin krijgt steeds meer waarde, wanneer er meer en meer klanten zichzelf aanmelden bij kucoin. De waarde van de munt gaat omhoog door de fees die deze klanten betalen, waarbij je als houder van kucoin een deel krijgt.

Conclusie

Kucoin is erg gebruiksvriendelijk. De exchange is erg overzichtelijk en wisten ons snel wegwijs te maken.

We denken dat deze exchange een mooie toekomst tegemoet gaat, door zijn fraaie bonussen, fijne layout en eigen kucoin.

Wij kunnen al met al kucoin aanbevelen als betrouwbaar handelsplatform.

on air