Bitcoin Munt En Dollar Biljetten

Het FOMO-effect

Het is half november 2017 en in elk nieuwsitem wordt tegenwoordig aandacht besteed aan het onderwerp Bitcoin. Een klasgenoot naast mij is bezig met de Plus500-app op de computer. Al met al word ik stiekem best nieuwsgierig naar dit onderwerp. Mijn klasgenoot vertelt dat hij €3000 heeft geïnvesteerd en dat de Bitcoin nu op €12.000 staat. Dat betekent dat hij op dit moment €9000 winst zou hebben. Daar wil ik meer over weten! De leraar vangt ons gesprek op en zegt: "Ja, wie niet handelt in cryptocurrency is gek. Deze handel fluctueert zo erg, hier valt op het juiste moment geld mee te verdienen." Vanaf dat moment neemt mijn interesse toe en besluit ik me te verdiepen in het onderwerp.

Placeholder Gold door Onetime
op 10 maart 2018 - laatste update: 5 maart 2023
Bitcoin Munt En Dollar Biljetten

Wil je de boot niet missen?

Via onderstaande websites kun je eenvoudig en snel crypto kopen. Let op: doe dit enkel met geld dat je kunt missen

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10.000 gratis handelen!
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
Stock Market 2616931 1280
Handel in cryptovaluta

FOMO-effect

's Avonds na mijn eerste kennismaking met crypto was er op televisie een programma over het aantal mensen dat ondertussen geld verdiende met het handelen in cryptocurrency. Dus daar ging ik, laptop op schoot en een account aanmaken op Plus500. Hier wilde ik ook geld mee verdienen! Dit was duidelijk een geval van het "FOMO-effect": Fear Of Missing Out. Let wel op, rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Nadat ik op televisie zag dat Monero de nieuwe Bitcoin zou worden, investeerde ik mijn eerste €350 in Monero. Nog steeds niet wetende hoe dit alles eigenlijk werkt, had ik al geld geïnvesteerd. De eerste week na mijn investering keek ik, blijkbaar toch een tikje ongeduldig, minstens tien keer per dag naar de huidige stand van zaken. En ja hoor, ik had €150 winst. Vraag me niet hoeveel procent het gestegen was, of hoe deze stijging precies tot stand was gekomen. Na deze eerste week telde vooral mijn kleine overwinning.

Stel je eens voor dat ik niet had toegegeven aan de drang om niets te willen missen. Dan had ik nu al mooi mijn eerste winst aan mijn neus voorbij zien gaan.

Niet weten wat je doet!

Maar na mijn kleine overwinning (die echter nog niets opleverde op mijn bankrekening), dacht ik: "Roy, ga uitzoeken waar je mee bezig bent. Je investeert €350 in iets, maar je weet bij god niet waarin je investeert." Dus daar zat ik weer, laptop op schoot en ik begon met mijn onderzoek naar deze bijzondere wereld van cryptocurrency.

Mijn zoektocht begon op YouTube, met informatieve filmpjes met uitleg over verschillende soorten cryptomunten. Na de filmpjes ging ik meteen naar de website op zoek naar de roadmap, het ontwikkelingsteam en waarvoor ze hun cryptomunt wilden gebruiken. Ik was inmiddels geen leek meer, maar was nog steeds niet helemaal zeker waarin ik verder wilde investeren, via welke site of met hoeveel geld.

Verge 1
Verge

Cryptomunt Verge

Je besloot om met verschillende mensen te praten en een kennis vertelde je dat Bitvavo een makkelijke site is om via te investeren, dat Verge binnenkort "to the moon" gaat en dan moet je "HODL". Zo gezegd, zo gedaan. Deze keer heb je meer informatie over Verge opgezocht en dit leek interessant. Dus: 100 euro in Verge. Na onderzoek van verschillende cryptomunten die beschikbaar zijn op Bitvavo, heb je ook nog 100 euro geïnvesteerd in Digibyte en Reddcoin.

Het is halverwege december en de verslaving is begonnen. Je controleert 100 keer per dag of de crypto's in waarde zijn gestegen. Verge bleef maar stijgen en halverwege december was je 100 euro al 1000 euro waard. Maar het grootste succes zou nog komen richting oud en nieuw. Verge steeg naar 25 cent en daarmee stond jouw inzet op 2500 euro. Maar volgens de Verge Facebook groep zou dit pas het begin zijn en zou het na het Wraith protocol naar 1 dollar stijgen. Dat zou bijna 10.000 euro voor jou zijn! Je kon je geluk niet op.

Niet het verwachte succes behaald

Helaas heeft het Wraith-protocol niet het verwachte succes gebracht en is de koers van Verge gedaald van 25 cent naar 4,5 cent per coin halverwege februari. HODL, las ik overal! Dit was echter wel de beste manier om van mijn snelgroeiende verslaving af te komen. Mijn vriendin was hier blij mee.

Het is, op het moment van schrijven, eind februari 2018 en ik kijk nog steeds dagelijks naar de koersen en hoop nog steeds op een gigantische stijging. Ik kan wel zeggen dat ik enige kennis heb opgedaan over crypto, in ieder geval genoeg om erover mee te kunnen praten. Ik ben benieuwd wat het FOMO-effect mij in de toekomst nog zal brengen.

Heb jij last van FOMO?

Laat het ons weten op het forum over crypto en leer van anderen!

on air