Coinpoker

CoinPoker: een avontuur vol hoop en verlies

In 2017 bereikte de cryptohype zijn hoogtepunt, en het leek alsof iedereen die instapte op een eenvoudige manier geld kon verdienen - als je maar op tijd weer uitstapte.

Met een mooie winst van zo'n 10.000 euro op zak besloot ik dat het tijd was om all-in te gaan met mijn droomcryptomunt: CoinPoker. Dit avontuur bood een interessant perspectief op hebzucht, emoties en inzicht in de cryptomarkt op dat moment, waarbij het leek alsof de bomen tot in de hemel groeiden.

Armijn geplaatst in Crypto, Casino Spellen door Armijn Meijer
op 6 juni 2023
laatste update: 6 juni 2023
Coinpoker
Coinpoker Future

Wat is de Coinpoker crypto token?

CoinPoker is een blockchain-gebaseerd platform voor online poker dat gebruikmaakt van de cryptocurrency CHP (CoinPoker Tokens). Het is bedoeld om transparantie, veiligheid en vertrouwen in de online pokergemeenschap te bieden.

CoinPoker maakt gebruik van slimme contracten op de Ethereum-blockchain om eerlijkheid en betrouwbaarheid te waarborgen bij het spelen van online poker. Spelers kunnen CHP-tokens gebruiken om toernooien te betalen, bonussen te verdienen en beloningen te ontvangen.

Het platform heeft zijn eigen pokerclient en organiseert regelmatig pokertoernooien en promoties voor gebruikers.

Ggpoker 1024X683
GGPoker, een legale pokerroom

Een revolutie in online poker

Ik ben altijd een liefhebber van poker geweest en begon in 1998 online te spelen op het PlanetPoker-netwerk. Helaas zijn veel pokerrooms ten onder gegaan, zoals Paradise Poker en FullTiltPoker.

Op dit moment zijn de twee grootste pokerrooms ter wereld Pokerstars en GGPoker. Laatstgenoemde heeft zelfs een vergunning om zijn online pokerservices aan te bieden aan Nederlandse spelers. Pokerstars is echter niet beschikbaar in Nederland en heeft zich teruggetrokken om een vergunning te verkrijgen in ons land.

Als fervent pokerspeler verwelkom ik meestal nieuwe pokerinitiatieven, zoals het CoinPoker-concept, dat in 2017 een revolutionaire stap zette in de markt. CoinPoker richtte zich volledig op veiligheid en transparantie via het blockchain-netwerk van Ethereum.

Dit nieuwe concept bood spelers de mogelijkheid om online poker te spelen met een grotere gemoedsrust, wetende dat de technologie achter CoinPoker gericht was op het waarborgen van eerlijkheid en betrouwbaarheid.

Met behulp van blockchain-technologie werden transacties en spelresultaten op een gedecentraliseerde en onveranderlijke manier vastgelegd, waardoor manipulatie en fraude vrijwel onmogelijk werden. Het CoinPoker-platform bood een innovatieve en veilige speelomgeving waar spelers konden genieten van hun favoriete kaartspel zonder zich zorgen te maken over oneerlijkheid.

De opkomst van CoinPoker bracht een frisse wind in de online pokerwereld en benadrukte het belang van transparantie en veiligheid. Het concept vond aansluiting bij spelers die op zoek waren naar een betrouwbare en eerlijke pokerervaring. Met CoinPoker werd een nieuwe standaard gezet in de online pokerindustrie, die de potentie had om het spel naar een hoger niveau te tillen.

Tony G Coinpoker
Tony G

Een pokerroom en cryptomunt-avontuur

Tijdens de ICO (Initial Coin Offering) van CoinPoker waren we vol enthousiasme bereid om $0,30 per muntje te betalen, in de hoop dat dit innovatieve concept exponentieel in waarde zou stijgen.

Met de lancering van de CoinPoker-pokerroom in zicht, begonnen we echter al snel te beseffen dat het verkrijgen en beheren van deze muntjes veel specialistische kennis vereiste.

De markt was nog niet klaar voor de complexiteit die gepaard ging met het storten en opnemen van onze fondsen. Het gemak van eenvoudige iDEAL-stortingen en het overboeken van winsten naar onze bankrekeningen leek ver weg.

Op het moment dat de virtuele pokermunt werd gelanceerd, begon de markt abrupt te kantelen en werden cryptomunten hard getroffen. CoinPoker kon niet aan deze turbulentie ontsnappen en kreeg harde klappen te verduren. De waarde van de munt daalde uiteindelijk zelfs tot onder de $0,01.

Het avontuur met CoinPoker was een les in volatiliteit en de onvoorspelbaarheid van de cryptomarkt. We werden geconfronteerd met de harde realiteit dat zelfs de meest veelbelovende concepten het slachtoffer kunnen worden van marktfactoren die buiten onze controle liggen.

De hoop en verwachtingen waarmee we aan dit avontuur begonnen, werden getemperd door de schommelingen en de moeilijkheden die we onderweg tegenkwamen.

Desondanks kunnen we niet ontkennen dat CoinPoker een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de evolutie van online poker. Het heeft ons bewust gemaakt van de potentie van blockchain-technologie in de pokerindustrie en heeft de deur geopend naar nieuwe mogelijkheden op het gebied van veiligheid en transparantie.

Het verhaal van CoinPoker herinnert ons eraan dat innovatie en pionierswerk gepaard gaan met uitdagingen. Hoewel het pad niet altijd gemakkelijk was en de uitkomst anders dan gehoopt, hebben we waardevolle lessen geleerd over de dynamiek van crypto en de noodzaak van gedegen onderzoek en voorbereiding bij het betreden van nieuwe gebieden.

Een les in verlies

Uiteindelijk heb ik besloten om te stoppen met spelen op CoinPoker. Naast de wetenschap dat het een illegale pokerroom was zonder Nederlandse vergunning, merkte ik ook dat de pokerroom niet genoeg spelers aantrok om echt te kunnen floreren.

Hoewel ze hun platform verder hebben doorontwikkeld, is de CoinPoker-munt uiteindelijk een stille dood gestorven, omdat ze zijn overgestapt naar de meer stabiele cryptomunt USDT.

Twee jaar geleden kon ik eindelijk de verkoopknop indrukken en nog maar 3 cent krijgen voor mijn muntjes. Dit betekende een verlies van meer dan 90% op mijn initiële investering, waarvan ik dacht dat het de weg naar de maan zou inslaan. Het was een bitterzoete herinnering aan het feit dat zelfs de meest veelbelovende kansen kunnen resulteren in teleurstelling en financieel verlies.

Het avontuur met CoinPoker heeft me geleerd dat in de wereld van cryptocurrency en poker, het essentieel is om goed onderzoek te doen, realistische verwachtingen te hebben en risico's te begrijpen. Het is een wereld waarin de markt grillig kan zijn en waarin zelfs de beste ideeën en concepten niet altijd slagen.

Hoewel CoinPoker niet het succesverhaal werd waarop we hadden gehoopt, mogen we niet vergeten dat elke investering en elk avontuur risico's met zich meebrengt. Het is de bereidheid om te gokken, te leren en te groeien die ons in staat stelt om waardevolle lessen te trekken, zelfs als het resultaat niet overeenkomt met onze verwachtingen.

Gegokt en verloren, maar met deze ervaringen in ons achterhoofd kunnen we voortbouwen op onze kennis en wijsheid.

Speel online poker bij een legale pokerroom

Logo GG Poker

GGPoker

€100 in beloningen of tot €250 stortingsbonus
Logo Unibet

Unibet

5x €2 Hexapro tickets + €250 Playtrough bonus
on air