Thumbnail

Crypto nieuws januari 2024

In de glans van het nieuwe jaar schittert de crypto-markt als nooit tevoren, met positieve ontwikkelingen die de aandacht opeisen. Te midden van de gestage groei zijn er onweerstaanbare Bullische prijsanalyses voor Bitcoin die de korte termijn sieren, terwijl de crypto-community in afwachting is van het meest cruciale Bitcoin-evenement van het jaar.

Daarnaast, brengt de goedkeuring van een Bitcoin ETF een golf van opwinding met zich mee, waardoor investeerders nieuwe horizonnen kunnen verkennen, en raakt een crypto-genie voor miljoenen aan investeren kwijt. Bekijk snel het crypto-nieuws van januari 2024.

Lady Diamond avatar geplaatst in Crypto door Jaimy Isarin
op 15 januari 2024
Thumbnail

Bitcoin Bullrun komt eraan

De laatste tijd draaide de aandacht op de cryptomarkt vooral om de goedkeuring van ETF's. Crypto-investeerders hoopten hierop, en dit zorgde er zelfs voor dat de Bitcoin-koers vorige week een 'golden cross' bereikte, wat een sterke positieve indicator is.

Veel investeerders zien de goedkeuring van een Bitcoin (BTC) Spot Exchange-Traded Fund (ETF) als een mogelijke trigger voor een nieuwe periode van stijgende koersen, die al lijkt te zijn begonnen. Eerder werd dit sentiment echter getest door speculatie over een mogelijke afwijzing van zo'n ETF, wat leidde tot een onmiddellijke daling van bijna 7% van de BTC-koers.

Ondanks deze ontwikkelingen is crypto-analist Ali Martinez optimistisch over aanzienlijke winsten voor Bitcoin in 2024, ongeacht het oordeel van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de goedkeuring van een ETF.

ripple ethereum en bitcoin

Belangrijkste Bitcoin event van het jaar?

Martinez wijst op iets belangrijks in 2024 dat de prijs van Bitcoin flink kan laten stijgen: de Bitcoin-halvering in april. Deze gebeurtenis gebeurt elke vier jaar en zorgt ervoor dat beloningen voor Bitcoin-miners halveren, wat betekent dat er minder nieuwe Bitcoins beschikbaar komen. Volgens het principe van vraag en aanbod zou dit de prijs moeten doen stijgen. Martinez denkt dat investeerders dit jaar flinke winst kunnen maken, ongeacht wat er gebeurt met de Spot ETF's.

Als we kijken naar het verleden, bevestigen cijfers dit idee. Na de halvering in 2012 steeg de prijs van $12 naar $1.000, een toename van meer dan 8.200%. In 2016 steeg de prijs na de halvering met 2.840%, van $670 naar $19.700. Na de laatste halvering in 2020 bereikte Bitcoin een nieuw record van ongeveer $69.000, wat een stijging van ongeveer 680% betekende. Wat wel opvalt, is dat de procentuele toename na elke halvering afneemt.

Zelf investeren in Crypto?

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's

Op de rand van een stijgende markt?

De bekende crypto-analist, Rekt Capital, voorspelt dat er een sterke stijging van de markt op komst is. De recente stijging van Bitcoin van $15.500 naar bijna $44.000 ondersteunt volgens de analist deze voorspelling. Rekt Capital wijst er ook op dat Bitcoin boven belangrijke weerstandsniveaus blijft, wat ruimte laat voor verdere groei.

Deze positieve trend lijkt zich volgens de analist ook uit te strekken tot altcoins, zoals Uniswap (UNI), die een opwaartse 'longterm' trend laten zien. Rekt Capital beschouwt januari als een cruciale maand voor het consolideren van deze groei.

Bitvavo Crypto Exchange Nederland 1024X576

Bitvavo maakt investeren makkelijker met nieuwe functie

Het grootste Nederlandse cryptoplatform Bitvavo heeft een handige functie toegevoegd, genaamd 'Periodiek aankopen'. Met deze functie kunnen gebruikers automatisch cryptocurrency kopen met hun eurosaldo, waardoor het investeren simpeler wordt.

Deze aanpak, ook wel 'Dollar-Cost Averaging' (DCA) genoemd, wordt vaak gebruikt in de financiële wereld en is nu beschikbaar op Bitvavo. Deze nieuwe mogelijkheid maakt het investeren in cryptovaluta gemakkelijker, omdat gebruikers niet constant de markt hoeven te volgen.

De aankopen gebeuren op een willekeurig tijdstip van de dag, op de dag die de gebruiker heeft gekozen voor de periodieke aankoop.

Voor gebruikers die liever op een specifiek tijdstip willen investeren, raadt Bitvavo aan om de transactie handmatig te doen. Hierdoor hebben gebruikers die meer controle willen behouden over hun aankopen nog steeds die mogelijkheid.

Met deze handige toevoeging laat Bitvavo zien dat ze blijven verbeteren en zichzelf wederom op de markt zetten als een vriendelijk platform voor zowel ervaren als nieuwe investeerders in de groeiende wereld van cryptocurrency.

BTC ETF

Grote stap voor crypto: Goedkeuring voor Bitcoin ETF

Vanaf nu mogen bedrijven in de Verenigde Staten een bitcoin-ETF aanbieden. Hierdoor kunnen beleggers de bitcoin-prijs volgen zonder de digitale munteenheid daadwerkelijk te kopen. De cryptowereld heeft lang uitgekeken naar dit moment, maar waarom eigenlijk?

Op veel plekken zal er gejuicht zijn toen de Amerikaanse toezichthouder SEC op woensdag het besluit bekendmaakte. Beleggingsbedrijven proberen al jaren goedkeuring te krijgen om een bitcoin-ETF aan te bieden, maar de toezichthouder stak hier telkens een stokje voor. Nu heeft de SEC toch toegegeven, zij het na een rechtszaak.

Wat is een ETF nu eigenlijk?

ETF staat voor Exchange Traded Fund en wordt ook wel een tracker genoemd. Het is een product waarmee je kunt beleggen om in dit geval de koers van de bitcoin te volgen. Maar in plaats van dat je als belegger een bitcoin moet kopen, hoef je nu alleen maar aandelen in de bitcoin-ETF te kopen. Dit brengt bepaalde voordelen met zich mee.

Zonder een ETF moet je als belegger zelf een deel van een bitcoin kopen. Dat kan echter alleen op specifieke cryptoplatformen, waar minder strenge regels gelden dan op bekende beurzen zoals de Nasdaq. Voor investeerders van grote bedrijven was dit vaak niet toegestaan.

Dankzij de Bitcoin ETF is het nu ook mogelijk voor dergelijke bedrijven en investeerders die gebonden waren aan specifieke regels, om op een indirecte manier in BTC te investeren.

Cryptonieuws Week 40

Waarom is dit zo'n belangrijke stap?

Daar zijn verschillende redenen voor. Een daarvan is dat de digitale valuta hierdoor een zweem van legitimiteit krijgen. "De toezichthouder heeft nu eigenlijk gezegd: we maken deze handel onderdeel van het traditionele financiële systeem", aldus Peter Slagter, analist bij Bitcoin Alpha.

Voor de cryptohandel is dat een stap voorwaarts, omdat overheden en toezichthouders vaak kritisch zijn op de sector. Ook heeft de wereld van digitale munten een niet al te best imago, mede vanwege schandalen zoals de val van FTX. Daarnaast zorgt de goedkeuring waarschijnlijk voor veel extra kapitaal.

"In de Verenigde Staten wordt, veel meer dan in Nederland, gewerkt met financieel adviseurs die vermogens beheren van Amerikanen. Maar die adviseurs konden tot dusver geen advies geven om in bitcoin te beleggen. Nu kan dat wel", legt Slagter uit.

En in de VS zijn investeringen in trackers veel gebruikelijker dan in Europa.

Boos Verdrietig

Zelfbenoemde crypto-genie steelt of verliest miljoenen euro’s van gedupeerde

Een 23-jarige man uit Hengelo heeft bijna driehonderd mensen miljoenen euro's afhandig gemaakt met een eigen cryptobank, bevestigt advocaat Arjon Tieman aan RTL Nieuws na berichtgeving van RTV Oost. "De gedupeerden hebben een mail ontvangen waarin kort gezegd stond: uw geld is weg."

Met een minimale inleg van 5000 euro konden mensen snel winst maken, zo beloofde de Hengeloër, die rechten studeert. Eergisteren werd die belofte bruut gebroken, toen de gedupeerden een mail met het slechte nieuws ontvingen. De man is sindsdien onvindbaar en zou volgens de brief, 'mentaal compleet van slag' zijn en behandeld worden. Waaraan hij wordt behandeld is niet duidelijk.

Hoeveel geld precies verdwenen is, moet nog worden berekend. "Er zijn inleggen geweest van bijvoorbeeld 5000 euro, maar ook van meerdere tientallen duizenden euro's. Maal 300 loopt dat heel erg op", zegt Arjon Tieman van Damsté Advocaten – Notarissen tegen RTL Nieuws. Tieman behartigt de belangen van meerdere gedupeerden. "Ik heb bedragen van richting een ton voorbij zien komen."

Crypto Belegging

Gedupeerde zijn familie, vrienden en onbekenden

Het zelfbenoemde 'crypto-genie' heeft familieleden, vrienden, mede-studenten en -voetballers en compleet onbekenden gedupeerd, meldt RTV Oost.
Meerdere gedupeerden deden hun verhaal aan de regionale omroep. Allemaal anoniem, omdat ze zich schamen over de oplichting.

Een gedupeerde vertelt dat hij 80.000 euro inlegde, waar hij in eerste instantie winst op boekte. Vanwege het succes bracht hij familie en vrienden in contact met de Hengeloër.

"Toen de mail woensdag binnenkwam, dacht ik: dit kan niet waar zijn", vertelt de man aan de omroep. Niet veel later had hij 89 gemiste oproepen en wist hij dat het foute boel was.

Een andere gedupeerde vraagt zich af of het geld verloren is gegaan tijdens de cryptohandel, is vergokt of door de man zelf achterover is gedrukt. Hoe dan ook gaat de gedupeerde er niet vanuit dat hij het geld ooit nog terug zal zien.

Welke stappen worden er nu gemaakt?

Advocaat Tieman laat weten dat er nog geen officiële aangiftes zijn gedaan. Momenteel wordt gekeken wat de juridische opties zijn en wat de gedupeerden daarmee willen. "Dat zal per persoon verschillen. De één wil geld terug, de ander wil een strafrechtelijk traject", zegt Tieman.

Het bedrijf AllChiefs in Rotterdam, dat door de man werd benaderd om te helpen met het professionaliseren van zijn crypto-onderneming, is een eigen onderzoek naar de situatie gestart. Het bedrijf bevestigt tegenover RTL Nieuws dat het twijfelachtige informatie van de Hengeloër had ontvangen, waarna de samenwerking werd gestopt.

BLOX Review

BLOX Bitcoin analyse voor de langere termijn: Bitcoin dit jaar naar €101.993,75

Axel van de Boongaard vervult een prominente rol bij de Nederlandse crypto-aanbieder BLOX door het creëren van artikelen en video's. Hij heeft zich geruime tijd verdiept in de wereld van crypto en blockchain, waarbij hij deze complexe onderwerpen vertaalt naar begrijpelijke artikelen.

Op het YouTube-kanaal van BLOX is hij bijna dagelijks te zien, waar hij crypto-enthousiastelingen op de hoogte houdt van het belangrijkste wereldwijde crypto-nieuws. Daarnaast voorziet hij dagelijks in Bitcoin-koersanalyses en deelt hij nu ook analyses voor de langere termijn.

De meningen over wat de bitcoin-koers in de komende jaren zal doen, lopen sterk uiteen. Verschillende analisten hebben verschillende visies, maar in het onderstaande overzicht wordt uitgegaan van de voorspelling van DigitalCoinPrice.

Zelf investeren in Crypto?

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's

BLOX Bitcoin Analyse

Jaar

Juni

December

% t.o.v. huidige prijs

2024

€ 41.471,86

€ 101.993,75

160,36%

2025

€ 99.679,56

€ 117.469,94

199,87%

2026

€ 136.733,13

€ 169.282,95

332,14%

2027

€ 178.557,37

€ 210.776,53

438,06%

2028

€ 178.557,37

€ 210.776,53

438,06%

2029

€ 220.436,27

€ 254.487,39

549,64%

2030

€ 312.790,36

€ 347.648,46

787,46%

2031

€ 452.426,14

€ 487.064,60

1.143,35%

2032

€ 637.872,75

€ 666.979,14

1.602,62%

2033

€ 869.921,65

€ 904.641,40

2.209,31%

Deze informatie is afkomstig van DigitalCoinPrice en is bijgewerkt op 12 januari 2024. Houd er rekening mee dat de waarde van cryptocurrency’s sterk kan schommelen. Investeer alleen geld dat je kunt missen en doe je eigen onderzoek voordat je besluit om te investeren.

 

Praat mee over crypto met andere Onetimers

on air