Cryptonieuws Week 17

Het laatste cryptonieuws: Bitvavo, KuCoin, Bitcoin-analist PlanB en Google Authenticator

Ik neem je graag mee in de laatste ontwikkelingen op het gebied van cryptocurrency en online beveiliging. In dit artikel bespreek ik onder andere de toevoeging van vier nieuwe munten aan het handelsplatform van Bitvavo, een Twitter-hack bij KuCoin, de voorspelling van Bitcoin-analist PlanB en een langverwachte update voor de Google Authenticator-app. Lees verder voor meer informatie over deze actuele onderwerpen.

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 28 april 2023
laatste update: 28 april 2023
Cryptonieuws Week 17

Bitvavo voegt vier nieuwe munten toe aan handelsplatform

Bitvavo, een van de grootste crypto exchanges in Nederland, heeft afgelopen week vier nieuwe munten toegevoegd aan zijn handelsplatform. De vier munten zijn Optimism (OPT), dYdX (DYDX), Dusk Network (DUSK) en Alchemy Pay (ACH).

Optimism is een op Ethereum gebaseerd schaalbaarheidsprotocol. Dit protocol biedt snellere transacties en lagere gas kosten voor Ethereum-gebruikers.

DyDx is de governance token van een gedecentraliseerde derivatenbeurs die werkt met smart contracts. Het stelt gebruikers in staat om op een veilige en efficiënte manier te handelen met hefboomwerking en Perpetual Swaps.

Dusk Network is een privacygericht blockchain-protocol. Het is ontworpen om veilige en ontraceerbare transacties mogelijk te maken voor bedrijven en organisaties die gevoelige informatie verwerken.

Alchemy Pay is een betalingsplatform voor cryptocurrency. Het biedt betalingen in cryptocurrency voor bedrijven en consumenten.

Met de toevoeging van deze vier nieuwe munten biedt Bitvavo nu meer dan 180 verschillende munten aan die kunnen worden verhandeld via het platform. Ruim 20 van deze munten kunnen worden gestaked voor extra rendement.

Kucoin Twitter Hack
Kucoin Twitter hack

KuCoin slachtoffer van Twitter-hack

Cryptobeurs KuCoin is het slachtoffer geworden van een Twitter-hack, waarbij het account van de beurs voor een periode van 45 minuten was overgenomen door hackers. Tijdens de hack werd er een neppe giveaway gepromoot, wat resulteerde in verlies van cryptocurrencies voor sommige gebruikers die deelnamen aan de actie.

Dit is helaas niet de eerste keer dat een cryptobeurs te maken heeft met een dergelijke hack. Zo werd het account van Robinhood in het verleden ook gehackt om een scam-token te promoten.

Twitter heeft onlangs maatregelen genomen om gebruikers te laten zien welke accounts geverifieerd zijn, maar dit zegt niets over de veiligheid van een account en of het al dan niet gehackt is.

Bitcoin halving over een jaar: analist PlanB voorspelt $60.000

Over ongeveer een jaar zal de volgende Bitcoin halving plaatsvinden. Dit is een gebeurtenis waarbij de beloning voor Bitcoin miners wordt gehalveerd, wat betekent dat er minder nieuwe bitcoins in omloop komen en de koers van Bitcoin mogelijk stijgt. In het verleden hebben we gezien dat de prijs van Bitcoin na eerdere halvings steeg, zoals in 2016 en 2020.

Een bekende analist die zich bezighoudt met de Bitcoin halving is PlanB. Hij heeft een model ontwikkeld, genaamd het stock-to-flow model (S2F), waarmee hij de koers van Bitcoin probeert te voorspellen op basis van de voorraad van Bitcoin en de productiecapaciteit.

Hoewel dit model in het verleden nauwkeurig bleek te zijn, heeft PlanB in het verleden ook voorspellingen gedaan die niet zijn uitgekomen. In een van zijn laatste tweets heeft PlanB laten weten dat de koers van Bitcoin tijdens de komende halving rond de $60.000 zal uitkomen.

Google Authenticator
Google Authenticator-app updaten

Google Authenticator-app krijgt langverwachte update

Het is nu mogelijk om tweefactorauthenticatiecodes (2FA) te synchroniseren met je Google-account, zodat je de codes gemakkelijk kunt overzetten naar een nieuwe telefoon.

2FA is een belangrijke beveiligingslaag die wordt gebruikt om (crypto) accounts te beschermen tegen hackers en ongeoorloofde toegang. Met de Google Authenticator-app kan je codes genereren voor 2FA, waardoor het voor kwaadwillenden veel moeilijker wordt om toegang te krijgen tot gevoelige informatie.

Het was echter altijd lastig om de app over te zetten naar een nieuwe telefoon, omdat alle accounts handmatig moesten worden gekoppeld aan de nieuwe app. Door de app te synchroniseren met je Google-account is dit probleem nu verholpen.

Om gebruik te maken van deze functie, dien je de nieuwste versie van de Google Authenticator-app te downloaden en te updaten. Vervolgens kan je met een druk op de knop jouw Google-account synchroniseren en ben je klaar om je codes veilig te bewaren.

Zelf handelen in crypto?

Kijk je uit naar ons cryptonieuws en durf jij de sprong in het diepe te wagen? Handel via een betrouwbaar platform die toegestaan zijn in Nederland:

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
on air