Cryptonieuws Week 20

Cryptonieuws: Impact van Europese crypto wetgeving, stabiele BTC koers en Ripple's CBDC-platform

Veranderingen in de Europese cryptowetgeving en de lancering van een CBDC-platform door Ripple zijn slechts enkele van de recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Lees verder om meer te weten te komen over hoe deze gebeurtenissen de crypto-industrie beïnvloeden en welke mogelijke gevolgen ze hebben voor gebruikers en investeerders.

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 19 mei 2023
laatste update: 19 mei 2023
Cryptonieuws Week 20

Nieuwe Europese Crypto Wetgeving en DAC8

In een eerder nieuwsbericht hebben we melding gemaakt van de nieuwe wetgeving die in april werd aangenomen om nieuwe kaders te stellen binnen de wereld van cryptovaluta.

Deze langverwachte MiCa crypto wet werd door de 27 Europese ministers van Financiën goedgekeurd. Het belangrijke gevolg van deze goedkeuring was dat hiermee ook automatisch DAC8 werd aangenomen.

DAC8 is een administratieve procedure voor het delen van belastinginformatie tussen Europese overheden en heeft tot doel volledige traceerbaarheid van cryptovaluta transacties te waarborgen en verdachte activiteiten te identificeren. De maatregel is een onderdeel van het Europese beleid tegen witwassen en financiering van terrorisme.

Anoniem
Privacy en anonimiteit? Straks mogelijk (helemaal) niet meer

Dit zou kunnen leiden tot een verandering in de manier waarop crypto-exchanges en andere platformen in de Europese Unie opereren, waarbij strenge eisen worden gesteld aan de rapportage van transacties en het verzamelen van informatie over gebruikers.

Hoewel dit de privacy en anonimiteit binnen de cryptowereld zou kunnen aantasten, kan het tegelijkertijd bijdragen aan het verminderen van financiële criminaliteit en het waarborgen van de integriteit van de markt.

Het is echter nog niet bekend wanneer en hoe deze nieuwe regelgeving van kracht zal worden en wat de precieze gevolgen zullen zijn voor het gebruik van cryptovaluta in Europa.

Bitcoin-koers blijft stabiel te midden van NFT-ontwikkelingen en macro-economische omstandigheden

De koers van Bitcoin vertoont deze week opnieuw weinig beweging en is slechts licht gestegen. Een gebrek aan volatiliteit is opvallend, gezien de recente ontwikkelingen op het gebied van Non-Fungible Tokens (NFT's) en Ordinals, waarbij het aantal transacties aanzienlijk is toegenomen. Ondanks deze toename in activiteit blijft de koers van Bitcoin relatief stabiel.

Naast de specifieke ontwikkelingen, zijn er ook macro-economische omstandigheden die potentieel invloed zouden kunnen hebben op de koers van Bitcoin.

Een voorbeeld hiervan zijn de recente discussies over het schuldenplafond in de Verenigde Staten. Normaal gesproken zouden dergelijke omstandigheden de markten kunnen beïnvloeden, inclusief de koers van Bitcoin. Echter, op dit moment lijken deze omstandigheden geen significante invloed te hebben op de koers van Bitcoin.

Toch valt er toch ook iets te vieren voor Bitcoin. Volgens gegevens van Glassnode heeft Bitcoin namelijk een enorme mijlpaal bereikt op het gebied van adoptie. Er zijn nu wereldwijd 1 miljoen wholecoiners, oftewel wallets met tenminste 1 BTC in bezit. Dit illustreert de enorme groei die het Bitcoin-netwerk heeft doorgemaakt in de afgelopen tijd.

Ripple lanceert CBDC-platform voor centrale banken en financiële instellingen

Ripple kondigt de uitrol aan van hun eigen CBDC-platform, waarmee centrale banken en financiële instellingen hun eigen digitale valuta, bekend als Central Bank Digital Currency (CBDC), kunnen uitgeven.

Het platform stelt deze instellingen in staat om het volledige beheer van de CBDC's naadloos te regelen, inclusief het creëren, beheren, uitvoeren van transacties en inwisselen van de tokens.

Een CBDC is een digitale valuta die wordt uitgegeven en gereguleerd door een centrale bank. Het functioneert als een digitale tegenhanger van traditionele fysieke valuta, zoals contant geld. CBDC's hebben als doel om de voordelen van cryptomunten te combineren met de controle en stabiliteit die centrale banken kunnen bieden.

Ripple, een toonaangevend bedrijf op het gebied van blockchain en betalingstechnologie, heeft ervoor gekozen om dit CBDC-platform uit te rollen vanwege hun expertise en ervaring in de cryptosector.

Ripple heeft zich al bewezen als een betrouwbare partner van verschillende centrale banken en overheden. Ze geloven dat dit platform problemen zal helpen oplossen voor centrale banken die plannen maken en een technologiestrategie ontwikkelen voor de implementatie van CBDC's.

GALA V2
Gala V2, screenshot via: https://blog.gala.games/

Gala Games voert grootschalige token burn uit en lanceert GALA (v2) token

Gala Games heeft recentelijk aangekondigd dat ze een aanzienlijk aantal tokens hebben vernietigd in een grootschalige token burn-actie. Deze actie heeft tot doel de waarde en het vertrouwen in het GALA-ecosysteem te versterken.

Gala Games heeft besloten om een deel van hun tokenvoorraad te vernietigen om eventuele zorgen over mogelijke prijsmanipulatie weg te nemen en de gemeenschap gerust te stellen.

Bovendien heeft Gala Games afgelopen 15 mei een nieuwe versie van hun token gelanceerd, genaamd GALA (v2). Deze vernieuwde token bevat verbeteringen en nieuwe functies, zoals een burnmechanisme en veiligheidsverbeteringen.

Om dit proces te ondersteunen, hebben verschillende exchanges, waaronder Bitvavo en Finst, de airdrop gesteund van GALA (v2). Gebruikers van deze exchanges hoefden geen actie te ondernemen om de nieuwe tokens te ontvangen.

Koop Gala, Ripple of Bitcoin!

Via één van onderstaande veilige exchanges koop je met een druk op de knop crypto. 

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
on air