Cryptonieuws Week 28

Nieuws uit de crypto-wereld: Ripple's overwinning en nieuwe regulaties

In dit artikel neem ik je mee door het recentste cryptonieuws, met bijzondere aandacht voor Ripple's indrukwekkende triomf en de nieuwste crypto-reguleringsnormen onthuld door de ESMA en EBA.

Deze ontwikkelingen kunnen grote gevolgen hebben voor de toekomst van digitale valuta. Lees er alles over!

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 14 juli 2023
laatste update: 14 juli 2023
Cryptonieuws Week 28

Koop veilig cryptovaluta

Onetime raadt onderstaande exchanges aan om veilig en vertrouwd te handelen: 

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's

Ripple behaalt cruciale overwinning in rechtszaak tegen de SEC

Ripple Labs heeft een doorslaggevende overwinning behaald in de langdurige rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De rechtszaak, die in december 2020 aanving, betwistte de classificatie van Ripple's XRP-token als een niet-geregistreerd effect.

Op 13 juli oordeelde federale rechter Analisa Torres in het voordeel van Ripple Labs. Ze bepaalde dat XRP niet als effect kon worden beschouwd, wat een enorme opluchting voor het bedrijf betekent.

Ripple's waarde stijgt explosief

Na de uitspraak schoot de waarde van XRP omhoog. De token, die begon op ongeveer $0.47, bereikte gisteren een piek van $0.87, een indrukwekkende stijging van ongeveer 85%. Ook het handelsvolume van XRP schoot omhoog. In de 24 uur na de uitspraak steeg het handelsvolume met een 1680% tot $12.5 miljard.

Best Presterende Crypto Afgelopen 24 Uur

De cryptomarkt reageert positief

Deze positieve ontwikkeling heeft niet alleen invloed op Ripple, maar op de hele cryptomarkt. Kapitaal verschuift van Bitcoin naar grotere altcoins, waardoor de Bitcoin-dominantie afneemt en altcoins een aanzienlijke prijsstijging ervaren.

Enkele van de grootste stijgers - naast Ripple - in de top 100 van grootste munten (marketcap) zijn Stellar, Solana, Polygon, Cardano en Lido DAO.

Deze uitspraak kan verreikende gevolgen hebben voor de rest van de cryptomarkt. Het succes van Ripple in deze zaak kan een precedent scheppen voor toekomstige rechtszaken tegen andere cryptomunten

Bitvavo App

Bitvavo voegt nieuwe functionaliteiten toe aan mobiele app

Bitvavo, een van de toonaangevende cryptocurrency-exchanges in Nederland, blijft innoveren en de service verbeteren. In de aanloop naar een mogelijke nieuwe bullmarkt heeft de exchange nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan de mobiele app.

De nieuwe functies zijn ontworpen om de handelservaring voor gebruikers te verbeteren. Allereerst zijn er kaarsgrafieken (candles) toegevoegd. Hiermee kunnen gebruikers moeiteloos koersbewegingen volgen en analyseren. 

Daarnaast zijn er asset-beschrijvingen toegevoegd aan de app. Nu kun je voor elke asset in de app een beschrijving en gerelateerde links vinden. 

Tenslotte heeft Bitvavo een iOS-widget toegevoegd. Hiermee kunnen gebruikers een Bitvavo-widget toevoegen aan het beginscherm van hun apparaat. Zo krijg je makkelijk toegang tot de prijsinformatie van je favoriete assets.

Tijdelijke inlogproblemen

Ondanks de positieve ontwikkelingen was er gisteravond een storing bij Bitvavo. Gebruikers van Bitvavo ondervonden tijdelijk inlogproblemen. Bitvavo erkende het probleem via een tweet en verzekerde gebruikers dat ze aan een oplossing werkten. Enkele uren later waren de problemen verholpen.

Vermoedelijk was de grote toenemende interesse teveel voor de crypto exchange. In de afgelopen 24 uur werd er voor bijna 250 miljoen euro verhandeld op Bitvavo, waarvan het grootste gedeelte (90 miljoen euro) kon worden toegeschreven aan Ripple. Ter vergelijking, het dagelijkse handelsvolume op de exchange lag vorige maand nog op ongeveer 50 miljoen euro.

Koop Ripple en andere crypto met korting bij Bitvavo!

Voor nieuwe gebruikers heeft Bitvavo een aantrekkelijke aanbieding. Wanneer je je nu aanmeldt bij Bitvavo, kun je genieten van €10.000 gratis handelen, gedurende de eerste 7 dagen na je aanmelding. Dit is een geweldige kans om de nieuwe functies uit te proberen en te beginnen met handelen in cryptocurrencies.

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!

Nieuwe crypto-regelgevingsnormen onthuld door ESMA en EBA

De Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA) en de Europese Bankautoriteit (EBA) hebben gezamenlijk nieuwe technische normen en vereisten aangekondigd voor bedrijven die actief zijn in de crypto- en stablecoin-sector, volgens de onlangs goedgekeurde Markets in Crypto-Assets (MiCA) wetgeving.

Nieuwe regels voor crypto en stablecoins

In een belangrijke stap naar meer transparantie en veiligheid in de snelgroeiende crypto-industrie, hebben de ESMA en de EBA gedetailleerde richtlijnen en vereisten onthuld voor bedrijven die actief zijn in de crypto- en stablecoin-markten.

Deze nieuwe vereisten zijn opgenomen in een uitgebreid consultatiedocument dat tot 20 september 2023 open staat voor feedback van belanghebbenden.

ESMA

Focus op bescherming van de klant

De nieuwe regels leggen een sterke nadruk op de bescherming van klantenactiva. Financiële instellingen die stablecoins uitgeven, worden bijvoorbeeld verplicht om verantwoordelijk om te gaan met de activa van klanten en hun rechten te respecteren.

Dit omvat ook het aanhouden van voldoende reserves om de waarde van uitgegeven stablecoins te garanderen en om voldoende liquiditeit te waarborgen voor de aankoop en verkoop van stablecoins.

Daarnaast benadrukt ESMA de noodzaak voor bedrijven in de crypto-industrie om volledige transparantie te bieden over hun activiteiten. Dit omvat het verstrekken van informatie over hun omzet, het aantal uitgegeven whitepapers en of ze zelf handelen in crypto-activa. Dergelijke informatie zal ESMA helpen om mogelijke belangenconflicten te identificeren en te beheren.

on air