Cryptonieuws week 35

Cryptonieuwtjes: ETF's uitgesteld, onderzoek naar cryptobezit & meer!

Ik neem je mee in de laatste en belangrijkste updates in cryptoland, met onder meer het volgende nieuws: de wisselende berichten rondom Bitcoin-ETF's, onderzoek naar cryptobezit in Nederland en de Bitcoin-koers.

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 1 september 2023
laatste update: 1 september 2023
Cryptonieuws week 35

Handelen in crypto?

Bekijk onze favoriete exchanges voor de handel in cryptomunten:

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
nieuw munten bitvavo

Bitvavo list nog meer cryptomunten

Bitvavo, de populairste Nederlandse crypto exchange, heeft wederom zijn assortiment uitgebreid met vier nieuwe cryptomunten. Dit komt na de toevoeging van ook al vier nieuwe munten vorige week.

Deze week zijn JasmyCoin (JASMY), GMX (GMX), Open Campus (EDU) en Conflux (CFX) toegevoegd, waardoor het totaal aantal verhandelbare munten nu op 200 staat.

JasmyCoin (JASMY)

JasmyCoin richt zich op het faciliteren van veilige en betrouwbare data-uitwisseling tussen apparaten in het Internet of Things (IoT). Het platform streeft ernaar om gebruikers volledige controle over hun data te geven.

GMX (GMX)

GMX is een gedecentraliseerd financieel platform dat zich richt op het aanbieden van snelle en goedkope transacties voor stablecoins. Het maakt gebruik van layer-2 schalingsoplossingen om hoge prestaties te leveren.

Open Campus (EDU)

Open Campus is een blockchain-project gericht op het onderwijs, met als doel om educatieve bronnen en certificaten op een gedecentraliseerde manier beschikbaar te maken. Het streeft naar een meer inclusieve en toegankelijke vorm van onderwijs.

Conflux (CFX)

Conflux is een blockchain-platform dat is ontworpen om gedecentraliseerde applicaties (dApps) en slimme contracten te ondersteunen.

Op weg naar de bullmarkt

Bitvavo is de laatste weken flink aan het uitbreiden in voorbereiding op de komende bullmarkt. Voor nieuwe gebruikers is er nog steeds een aantrekkelijke welkomstactie: je kunt tot €10.000 gratis verhandelen gedurende de eerste 7 dagen na registratie.

Friends.tech

De kortstondige hype van Friend.tech

Friend.tech is een gedecentraliseerd sociaal netwerk dat gebruikers in staat stelt om digitale "sleutels" te kopen en verkopen die zijn gekoppeld aan hun favoriete influencers op platforms zoals X (voorheen Twitter). Deze sleutels geven toegang tot exclusieve content en privé-chatgroepen binnen de app.

De rol van OnlyFans en de hype

Het platform kreeg een enorme boost toen bekende creators van OnlyFans (makers van o.a. voetenfoto's en naaktfoto's) overstapten naar Friend.tech. Dit zorgde voor een explosieve toename van gebruikers en transacties, waardoor Friend.tech in korte tijd miljoenen dollars aan transactiekosten genereerde. Het platform werd zelfs beschouwd als de volgende grote stap in de wereld van social tokens.

Echter, na een indrukwekkende start heeft Friend.tech een aanzienlijke daling in gebruikersactiviteit en inkomsten gezien. Klachten over hoge handelskosten en trage laadtijden hebben bijgedragen aan de afname van de interesse.

Waar het platform ooit het hoogtepunt was van gesprekken over de toekomst van gedecentraliseerde financiën, lijkt de storm nu te zijn overgewaaid, waardoor velen zich afvragen wat de volgende stap zal zijn voor dit eens zo veelbelovende project.

Wisselende berichten rondom Bitcoin ETF’s

Begin deze week bracht een uitspraak van een Amerikaanse rechter goed nieuws voor de crypto-industrie. De rechter oordeelde dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) onvoldoende redenen had aangevoerd voor het afwijzen van een Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) voorgesteld door Grayscale.

De markt reageerde explosief op dit nieuws. De prijs van Bitcoin schoot op dinsdag omhoog van $25.900 naar een indrukwekkende $27.900.

Deze stijging was een welkome opsteker voor beleggers die al lang wachten op een door de Amerikaanse overheid goedgekeurde Bitcoin ETF. Het zou een belangrijke stap zijn in de richting van legitimiteit en acceptatie van cryptocurrency op de financiële markten. Het optimisme was echter van korte duur.

SEC gooit opnieuw roet in het eten

Slechts enkele dagen na de euforische stijging kwam de SEC met een nieuwe aankondiging. Dit keer heeft de toezichthouder besloten andere aanvragen voor een Bitcoin ETF, waaronder die van financiële reus BlackRock, voorlopig uit te stellen tot op zijn vroegst oktober van dit jaar.

Deze onverwachte wending veroorzaakte een abrupte daling in de prijs van Bitcoin, die nu weer terug is op $26.000.

Multiscope onderzoek

Multiscope’s crypto-onderzoek

In een recente studie heeft Multiscope, een specialist in online marktonderzoek, de crypto-investeringsgewoonten van meer dan 4.000 Nederlanders onderzocht. Het onderzoek biedt inzicht in hoe verschillende demografische groepen in Nederland omgaan met hun investeringen in cryptovaluta.

Resultaten: verschillen in leeftijd en geslacht

De resultaten van de studie laten enkele opvallende trends zien, vooral als het gaat om de verschillen tussen geslacht en leeftijdsgroepen.

Allereerst is er een duidelijk verschil in de gemiddelde waarde van de crypto-portefeuilles tussen mannen en vrouwen. De gemiddelde waarde van een mannelijke cryptobelegger bedraagt €2.902, terwijl dit voor vrouwen €1.917 is.

Daarnaast toont het onderzoek aan dat jongere beleggers (tussen de 18 en 34 jaar) een significant lagere portefeuillewaarde hebben (€1.071) in vergelijking met oudere leeftijdscategorieën (meer dan €3.470). Dit kan te maken hebben met het feit dat jongere beleggers wellicht minder vrij beschikbaar vermogen hebben om te investeren, of dat ze simpelweg voorzichtiger zijn in hun investeringskeuzes.

Beschikbaar vermogen

Wat ook opvalt, is dat mannen gemiddeld 12% van hun vrij beschikbare vermogen investeren in cryptovaluta, terwijl dit bij vrouwen op slechts 5% ligt. Er zijn geen significante verschillen tussen de verschillende leeftijdsgroepen als het gaat om het percentage van het vermogen dat in crypto wordt geïnvesteerd.

Deze resultaten bieden goed inzicht in de manier waarop verschillende groepen in de Nederlandse samenleving omgaan met de relatief nieuwe wereld van crypto-investeringen.

Praat mee over crypto

on air