Cryptonieuws Week 34

Crypto updates: primeur van Finst, Pepe Coin hard onderuit & meer!

Het nieuws rondom cryptocurrency blijft me verrassen, en week 34 was daarop geen uitzondering. Met nieuwe ontwikkelingen zowel in Nederland als daarbuiten, is er genoeg om te bespreken. Ik vertel je over de primeur van cryptobeurs Finst, de nieuwste listings op Bitvavo en ook Pepe Coin komt ter sprake.

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 25 augustus 2023
laatste update: 25 augustus 2023
Cryptonieuws Week 34

Handel in crypto bij betrouwbare exchanges

Handel jij al bij één van onderstaande exchanges? Start vandaag nog en koop crypto (met korting).

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
Proof Of Reserves

Finst neemt voortouw met publicatie Proof of Reserves in Nederland

Finst heeft de primeur in Nederland, deze nieuwe cryptocurrency-broker heeft als eerste in Nederland Proof of Reserves gepubliceerd. Proof of Reserves is een proces waarbij een onafhankelijke partij bevestigt dat een financiële instelling daadwerkelijk de reserves heeft die het beweert te hebben.

Waarom komt Finst hiermee?

Met de publicatie van de Proof of Reserves wil Finst het vertrouwen onder de klanten versterken. "In een snelgroeiende en soms ondoorzichtige markt is het van essentieel belang om duidelijkheid te scheppen over de betrouwbaarheid en integriteit van onze diensten," aldus een woordvoerder van Finst.

Veiligheid en transparantie voorop

Finst benadrukt dat het bedrijf altijd heeft gestreefd naar een hoge standaard van veiligheid, vertrouwen en transparantie. "Onze klanten verdienen het om te weten dat hun investeringen veilig zijn," zegt de woordvoerder.

Oproep aan de branche

Tegelijkertijd met de bekendmaking van hun Proof of Reserves doet Finst een dringende oproep aan andere, bij de Nederlandse Bank geregistreerde brokers en exchanges: "Maak ook jullie Proof of Reserves openbaar. Samen kunnen we de cryptosector in Nederland transparanter en betrouwbaarder maken."

4 Listings

Bitvavo breidt assortiment uit met vier nieuwe munten

In de afgelopen dagen heeft Bitvavo het assortiment uitgebreid door vier nieuwe digitale munten toe te voegen. Met deze recente toevoegingen staat de teller op 196 verschillende digitale munten. Hiermee zet Bitvavo grote stappen om hun aanbod zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor crypto-beleggers.

Korte blik op de nieuwe assets:

  • SingularityNET (AGIX): een AI-platform dat diverse tools en diensten aanbiedt.
  • Radworks (RAD): focust op het financieren van censuurbestendige en decentrale technologieën.
  • SPACE ID (ID): biedt een universele naamgevingsservice en identiteitsplatform om web3-domeinen te vinden, registreren, verhandelen en beheren.
  • ARPA Network (ARPA): een decentraal netwerk gericht op het creëren van veiligere blockchains met verbeterde privacy, aangedreven door het ARPA-token.

Als kers op de taart biedt Bitvavo nieuwe klanten de mogelijkheid om kosteloos te handelen in deze en andere cryptomunten, tot een limiet van €10.000.

Nigeriaanse exchange ‘Patricia’ neemt opmerkelijke maatregel

De Nigeriaanse crypto exchange Patricia heeft een opmerkelijke beslissing genomen door de cryptotegoeden van gebruikers om te zetten naar de stablecoin ‘Patricia Token (PTK). Een stablecoin is een type cryptocurrency die zijn waarde ontleent aan een onderliggende activa, zoals een bepaalde hoeveelheid goud of de Amerikaanse dollar.

Vertrouwen was er al niet

Het vertrouwen in Patricia was al ernstig beschaamd na een grote hack in januari 2022, waarbij aanzienlijke bedragen aan cryptotegoeden werden gestolen. Dit incident, in combinatie met andere zorgen en beschuldigingen rondom de bedrijfsvoering, heeft de positie van Patricia als betrouwbare exchange ernstig ondermijnd.

Dergelijke incidenten zijn schadelijk voor het algehele beeld van de crypto-industrie. Het benadrukt het risico en de noodzaak om zorgvuldig om te gaan met waar je hoe je cryptotegoeden opslaat.

Hackers richten zich op Terra LUNA gebruikers

De crypto-community is wederom op scherp gezet door het recent nieuws rondom het Terra LUNA project. Na eerdere problemen dit jaar, is het platform opnieuw getroffen door een beveiligingsprobleem. Hackers hebben phishing-aanvallen uitgevoerd waarbij zij probeerden toegang te krijgen tot de wallets van nietsvermoedende gebruikers.

De aanvallers maakten gebruik van misleidende e-mails en websites die eruitzagen als officiële Terra LUNA kanalen. Door gebruikers te lokken naar deze neppe platforms, probeerden ze persoonlijke gegevens en toegangscodes te stelen.

Station Wallet slaat alarm

Station Wallet, één van de populaire wallets binnen de Terra LUNA gemeenschap, was de eerste die het nieuws naar buiten bracht. In een officiële verklaring waarschuwden ze hun gebruikers voor de phishing-aanvallen en adviseerden om altijd alert te zijn. "Gebruik nooit links uit onbekende e-mails en zorg ervoor dat je altijd op de officiële website zit voordat je inloggegevens invoert", luidde het advies.

Zoveelste tegenslag voor Terra LUNA

Dit nieuws komt als een klap voor het Terra LUNA project, dat al eerder slecht in het nieuws kwam. In mei 2022 crashte de waarde van de munt aanzienlijk en trok daarmee de gehele cryptomarkt naar beneden.

Pepe Coin
Pepe coin daling

Verontrustende berichten rondom Pepe Coin (PEPE) zorgen voor crash van de munt

Deze week zijn er zorgwekkende ontwikkelingen rondom de memecoin Pepe Coin (PEPE). Er zijn namelijk opvallende wijzigingen waargenomen in de wallet van het Pepe-project. Een enorm aantal van meer dan 16 biljoen PEPE-tokens, wat neerkomt op 3,8% van het totale aanbod, is overgedragen van de multisig-wallet van het project naar de beurzen Binance, KuCoin en Bybit.

Bovendien is het aantal vereiste handtekeningen om een transactie vanuit Pepe's multisig-portemonnee te autoriseren drastisch verlaagd van 5/8 naar slechts 2/8.

Door het aantal vereiste handtekeningen te verlagen van 5/8 naar 2/8, wordt de wallet potentieel kwetsbaarder voor ongeautoriseerde transacties, omdat nu slechts twee entiteiten of personen nodig zijn om een transactie goed te keuren.

Grootste daler in de top 100

De ongewone en plotselinge transacties hebben voor onrust gezorgd bij investeerders en geleid tot een scherpe daling van de waarde van PEPE. De koers is deze week met maar liefst 20% gekelderd, waardoor het de afgelopen week de grootste daler is in de top 100 van crypto gemeten naar marktwaarde.

Het staat momenteel op de 89e plaats en heeft sinds zijn all-time high op 5 mei van dit jaar bijna 80% van zijn waarde verloren.

on air