Cryptonieuws Week 43

Crypto update: explosieve week voor crypto, Bitcoin ETF komt er?

Crypto is deze week in trek. Eindelijk zien we weer veel volatiliteit op de markt, en koesteren cryptobeleggers weer enige hoop op een rooskleurige toekomst. Voor het cryptonieuws van deze week werpen we een blik terug: wat is de oorzaak van dit plotselinge positieve sentiment? Lees er alles over.

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 27 oktober 2023
laatste update: 27 oktober 2023
Cryptonieuws Week 43

Crypto lending bij Bitvavo

Bitvavo heeft belangrijke stappen gezet om extra duidelijkheid en transparantie te bieden aan haar gebruikers rondom de mogelijkheden van staking en lending binnen het platform.

Tot voor kort werd alles wat extra rendement op je crypto-assets kon opleveren, onder de term 'staking' geschaard. Nu heeft Bitvavo ervoor gekozen om 'lending' als een aparte optie aan te bieden, waardoor er een helder onderscheid is gemaakt.

Jij hebt als gebruiker nu de keuzevrijheid om te beslissen of je je crypto-assets wilt inzetten voor staking, lending of misschien wel voor beide. Dit zorgt ervoor dat jij meer flexibiliteit en controle hebt, en je nu zelf kunt bepalen welke risico's en rendementen het beste aansluiten bij jouw persoonlijke situatie. 

Met het lending programma van Bitvavo kun je tot wel 5,1% extra rendement per jaar verdienen. Als je voor crypto staking kiest, kun je zelfs rendementen tot 25% per jaar verwachten. Het is helemaal aan jou om te bepalen welke route je wilt bewandelen.

Koop crypto via Bitvavo en verhandel de eerste €10.000 kosteloos!

Bitvavo Red

Bitvavo

Leen crypto uit tegen 5,1% of stake crypto!
IBTC

Explosieve stijging van de bitcoin koers: ETF in het vooruitzicht?

Deze week was het weer eens feest voor crypto investeerders door een plotselinge explosie in de koers van bitcoin (en andere cryptovaluta). Op dinsdag noteerde de bitcoin nog rond de € 29.500, maar gedurende de dag kwam daar een aanzienlijk bedrag bij.

De markt werd opgeschud door geruchten over de eerste bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) op de Amerikaanse markt, iets waar beleggers al langere tijd reikhalzend naar uitkijken.

De rol van de prijsticker

De reden voor het optimisme is dat er een ticker (IBTC) was gecreëerd voor Blackrock's bitcoin ETF, in voorbereiding op een mogelijke toekomstige goedkeuring. Dit zorgde ervoor dat beleggers massaal bitcoin kochten en de bitcoin koers schoot omhoog.

Toch bleek later in de week dat de ticker weer was verdwenen, wat leidde tot enige onrust en speculatie in de markt.

Net nadat dat nieuws naar buiten kwam, dook de ticker ineens weer op.

Bitcoin prijs week 43 2023

Bitcoin prijs zet lekker door

Ondanks de tijdelijke onzekerheid en onrust bleef de bitcoin koers stijgen. Beleggers en traders lieten zich niet afschrikken en het vertrouwen in de komst van een bitcoin ETF bleef onverminderd groot.

Uiteindelijk bereikte de bitcoin een prijs van €33.100 op woensdag, een koers die we 1,5 jaar geleden voor het laatst zagen.

De cryptomarkt laat maar weer eens zien dat een positief bericht ineens kan zorgen voor een flinke prijsstijging. Of de eerste ETF voor de Amerikaanse beurs echt goedkeuring krijgt, blijft nog afwachten.

Fear & greed index crypto

Kijken we naar de Fear & Greed Crypto index, dan zien we dat het cijfer drastisch is gestegen. De index, die begin deze week nog een neutrale score van 53 aangaf, heeft een sprong gemaakt naar 72, wat duidt op een toegenomen 'greed' (hebzucht) binnen de markt.

De Fear & Greed Index, is een instrument om het sentiment op de financiële markten te meten. Dit instrument analyseert verschillende aspecten van de markt om te bepalen of beleggers zich laten leiden door angst of hebzucht.

Een van de componenten die meewegen in de index zijn de Google zoekopdrachten (Google Trends) naar bepaalde termen, wat een indicatie geeft van het algemene sentiment.

Responsieve Afbeelding Laatste Crypto Fear & Greed Index

Twee opvallende stijgers

Deze week zijn er twee opvallende stijgers in de top 100 van cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie. De grootste stijgers in de top 100 betreffen namelijk twee memecoins. Floki (FLOKI) is met ruim 100% gestegen in de afgelopen 7 dagen.

De prijs staat nu op €0,00003578, een niveau dat voor het laatst begin mei werd bereikt. Begin mei zagen we veel memecoins erg goed presteren, waarna alles weer inzakte.

Pepe Coin En Floki Bitvavo

Pepe coin duikt weer op

Een andere munt die het deze week erg goed doet, is Pepe Coin. Deze coin heeft dit jaar al vaker in de belangstelling gestaan en is een van de grootste stijgers van dit jaar. Pepe Coin is in de afgelopen dagen met maar liefst 80+% gestegen en wordt nu verhandeld voor €0,000001126.

Beide coins zijn onder andere verhandelbaar via de Bitvavo crypto exchange. Het zou zomaar eens kunnen dat we een nieuw memecoinseizoen tegemoet gaan. Daarnaast wachten we nog op de echte crypto-bullrun. Deze week ziet het er in ieder geval weer eens goed uit voor crypto.

Koop crypto in aanloop naar een nieuwe bullmarkt

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
on air