Cryptonieuws Week 45

Cryptonieuws: Win voetbalkaartjes, cryptomarkt groeit & DNB!

Deze week kleurden de candles wederom groen in de cryptomarkt. We blikken terug op een reeks ontwikkelingen: van Bitvavo's exclusieve winactie voor voetbalkaartjes tot Coinmerce's revolutionaire zero-fee actie.

Terwijl de markt nieuwe hoogtes bereikt, blijft de juridische strijd met DNB voortduren, waarbij de toezichthouder weigert te voldoen aan een recente gerechtelijke terugbetalingsuitspraak. Lees de belangrijkste ontwikkelingen in ons cryptonieuws!

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 10 november 2023
laatste update: 11 november 2023
Cryptonieuws Week 45

Scoor kaartjes voor Nederland-Ierland met Bitvavo's exclusieve actie!

Bitvavo, de bekendste Nederlandse crypto exchange én sponsor van de KNVB, heeft een actie gelanceerd: de kans om kaartjes te winnen voor de voetbalwedstrijd tussen Nederland en Ierland op 18 november. De wedstrijd, die deel uitmaakt van de kwalificatieronde voor het EK 2024, is een must-see voor elke voetballiefhebber. Bitvavo maakt het voor 50 gelukkige leden mogelijk om er samen met een vriend of vriendin bij te zijn.

Ben je al lid bij Bitvavo? Dan is meedoen kinderspel. Registreer je simpelweg via deze link met je volledige naam en het e-mailadres gekoppeld aan je Bitvavo-account. Vergeet niet om je registratie voor 13 november 12:00 uur te voltooien.

Nog geen lid? Dit is het perfecte moment om je aan te melden. Via Onetime krijg je als nieuw lid een extra voordeel: handel over de eerste €10.000 zonder transactiekosten, wat neerkomt op een besparing van €25.

Mis deze kans niet om het Nederlands elftal te steunen en tegelijkertijd te profiteren van Bitvavo's voordelige crypto-handel.

Bitvavo Red

Bitvavo

Maak kans op voetbalkaartjes

Wil je gratis handelen in crypto? Coinmerce lanceert zero-fee actie!

Coinmerce kondigde afgelopen woensdag aan dat klanten tot het einde van de week zonder transactiekosten kunnen handelen in ruim 300 cryptomunten.

Deze actie, die het eenvoudige en directe aankoopproces met iDEAL viert, belooft de crypto-handelservaring te revolutioneren.

Coinmerce viert innovatie

Coinmerce, de Nederlandse cryptocurrency exchange, zet haar innovatiekracht in de schijnwerpers door het aanbieden van een 'Direct iDEAL'-service. Hiermee kunnen gebruikers zonder tussenstap van euro-stortingen direct cryptomunten aankopen.

Dit initiatief wordt gezien als een mijlpaal in de voortdurende inspanningen om crypto-handel toegankelijker te maken.

Coimerce Jarig

Feestelijke tijden en een blik op de toekomst

Naast de introductie van de zero-fee actie, heeft Coinmerce nog een reden voor feest: het zesjarig bestaan van de exchange. Deze week staat in het teken van vieren en vooruitkijken. Klanten worden aangemoedigd om mee te doen en te profiteren van kosteloos handelen, exclusief bij aankopen via Direct iDEAL.

Alle gemaakte handelskosten worden op maandag 13 november teruggestort in de vorm van Coinmerce credits. Deze credits zijn evenveel waard als euro's en kunnen worden gebruikt voor toekomstige transacties.

Handelsvolumes Bitvavo schieten omhoog

De handelsplatformen kleuren groen en bij Bitvavo is een duidelijke stijging in handelsactiviteit te zien. Waar enkele maanden geleden het dagelijkse handelsvolume nog geen 50 miljoen euro bereikte, is er nu sprake van een explosieve groei.

Alleen al in de top vijf meest verhandelde munten - Bitcoin, GAS, SOL, ETH en XRP - werd in de afgelopen 24 uur voor meer dan 159 miljoen euro verhandeld.

GAS steelt daarnaast de show met een koersstijging van 67% in slechts 24 uur en een ongelooflijke 350% over de afgelopen week. Solana en Bitcoin volgen met respectievelijk 22% en 4,5% stijging.

Totale marketcap

Totale marktkapitalisatie & goedkeuring ETF’s

Met een totale marktkapitalisatie van alle munten die nu €1,31 biljoen bedraagt, een hoogtepunt dat we voor het laatst zagen in mei 2022, is de markt duidelijk in opwaartse beweging. Deze opwaartse trend in de crypto-markt wordt voornamelijk gevoed door de anticipatie op een beslissend moment: de 10e januari van het volgende jaar.

Op deze dag zullen we wellicht getuige zijn van een belangrijke doorbraak, aangezien de SEC dan de laatste deadline heeft om te beslissen over een reeks aanvragen voor bitcoin spot Exchange Traded Funds (ETFs).

De verwachtingen zijn hooggespannen, met ETF-analisten die de kans op goedkeuring inschatten op maar liefst 90 procent, een perspectief dat beleggers blijkbaar goed waarderen, gezien de recente groei in handelsvolumes en marktkapitalisatie.

Doneren Campagne FVD Crypto

Aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen: FVD en cryptovaluta

Met de Tweede Kamer verkiezingen op 22 november in aantocht, staat Nederland op het punt een belangrijke democratische stap te zetten. Forum voor Democratie (FVD), onder leiding van Thierry Baudet, is een van de partijen die zich actief mengt in de strijd om zetels.

Recentelijk heeft Baudet via X (voorheen Twitter) de standpunten van FVD ten aanzien van Bitcoin en andere cryptovaluta onder de aandacht gebracht.

Standpunten

FVD toont grote belangstelling voor de opkomst van Bitcoin en andere cryptovaluta en ziet deze als middelen om de wereld vrijer te maken en de macht van overheden en centrale banken te verminderen.

De partij is voorstander van financiële zelfbeschikking en minimale overheidsbemoeienis, en staat kritisch tegenover de potentieel beperkende aard van Centrale Bank Digitale Valuta's (CBDC's).

FVD pleit voor een economie waarin crypto een wettig betaalmiddel is, met minimale KYC-procedures en waar de potentie van een bitcoinstandaard wordt verkend.

Ter ondersteuning van deze campagne accepteert FVD donaties in de vorm van Bitcoin, waarmee ze hun commitment aan de crypto-gemeenschap en hun geloof in financiële autonomie en democratisering van de economie benadrukken.

Uitspraak rechtbank DNB

Juridische strijd tussen cryptobedrijven en DNB

Eerder berichtten we al over de juridische strijd tussen elf Nederlandse cryptobedrijven en De Nederlandsche Bank (DNB). Deze cryptobedrijven hebben eerder dit jaar DNB aangeklaagd vanwege de hoge toezichtskosten die als disproportioneel werden ervaren en zelfs leidden tot de beëindiging van activiteiten door het cryptobedrijf Litebit.

Afgelopen oktober bereikte deze strijd een climax toen de rechtbank oordeelde dat de geïnde kosten onwettig waren.

DNB weigert terugbetaling na gerechtelijke uitspraak

In wat een slotakkoord van de juridische strijd had moeten zijn, blijkt nu dat DNB zich verzet tegen de uitkomst. Ondanks de uitspraak van de rechtbank die DNB opdracht gaf de onrechtmatig geïnde kosten terug te betalen, weigert de toezichthouder te voldoen aan deze beslissing.

Deze weigering heeft geleid tot een nieuwe fase van onzekerheid en conflict tussen de cryptosector en de Nederlandse toezichthouder, waarbij de cryptobedrijven formeel een bericht van wanprestatie hebben ingediend.

Handelen in crypto?

Handel veilig en vertrouwd via Nederlands beste brokers en exchanges!

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
on air