Geld Bijverdienen

Geld bijverdienen (58 inspirerende tips) [2022]

Wil jij een beetje geld bijverdienen? Bijvoorbeeld omdat je aan het einde van de maand toch wel iets extra's gebruiken,  of omdat je anders de eindjes niet aan elkaar kunt knopen? Dan is dit overzicht wel iets voor jou! Dit artikel staat bol van de tips voor die ene ideale bijbaan.

Transpareng BG TG geplaatst in Over knaken door Frank Kruit
op 16 mei 2022
Geld Bijverdienen

Geld bijverdienen: een opsomming van 58 inspirerende tips!

Krijg betaald voor het invullen van enquêtes

Er bestaan in Nederland een heleboel websites waarbij je betaald krijgt voor het invullen van enquêtes. Deze websites doen dit in opdracht van (grote) bedrijven en verdienen daar hun brood mee. Consumenten kunnen hier een leuk zakcentje aan bijverdienen. Het principe is simpel: maak een profiel aan en wacht op enquêtevoorstellen. Meestal koppelen ze een enquête aan de inhoud van je profiel. Het loont om je bij meerdere websites in te schrijven, zodat er meer werk voor je is. Bij de meeste websites ontvang je punten, die je kunt inwisselen voor kortingsbonnen, geld of cadeaubonnen.

Naast een beloning in geld, kun je tegenwoordig ook een extra zakcentje verdienen in de vorm van bitcoin. Het digitale geld is steeds meer in trek bij velen en kan over een paar jaar zomaar veel meer waard zijn. Via een platform als Cointiply kun je op dagelijkse basis bitcoin verzamelen, door het invullen van vragenlijsten, het spelen van spelletjes of het registreren voor bepaalde producten. Heb je een bepaalde waarde aan bitcoin verzameld, dan kun je het overmaken naar een digitale portemonnee.

Verkoop etensrestjes

Er wordt over de hele wereld het nodige voedsel weggegooid. Verschillende websites springen hier handig op in en hier kun je je als kok aanmelden. Vervolgens kun je een maaltijd aanbieden, waarna consumenten de maaltijd kunnen afhalen tegen een schappelijke prijs. En mochten consumenten jouw eten echt lekker vinden, kan het maar zo zijn dat mensen een abonnement bij je afnemen.

Start een blog

Hou je van schrijven en heb je tijd over? Start dan een blog en deel je ervaringen met de rest van de wereld. Vandaag de dag is bloggen erg populair, het is de kunst een nichemarkt aan te boren waar nog maar weinig over geschreven is. Of je moet gewoon erg uitblinken met jouw blogs en veel vaste lezers aan je binden.

Trek je dagelijks veel bezoekers dan kan het aantrekkelijk zijn om advertenties te plaatsen of geld te verdienen door middel van affiliatiemarketing. En mocht je blog echt groot zijn, kan het zomaar zijn dan grote bedrijven jou benaderen en je bijvoorbeeld gesponsorde blogs laten schrijven.

Verhuur je woning

Ga je een tijdje backpacken of zijn er momenten dat je niet thuis bent, om wat voor een reden dan ook? Dan kan het aantrekkelijk zijn jouw woning te verhuren. Via het populaire platform Airbnb kun je je als verhuurder aanmelden en jouw woning aanbieden.

Je bepaalt de prijs, de maximale duur van het verblijf en vereisten voor gasten: eenvoudiger geld bijverdienen kan bijna niet. Bovendien is iedere reservering verzekerd tot een bedrag van 1 miljoen euro, zodat je je daar ook geen zorgen over hoeft te maken.

Geld bijverdienen met Airbnb

Ontwerpwedstrijden

Ben jij een creatief wonder? Doe er dan iets mee, want het is zonde van al je creativiteit er niets mee te doen! Je kunt namelijk geld bijverdienen door mee te doen aan ontwerpwedstrijden. Ontwerp jij het beste logo, huisstijl, visitekaartje of bedenk jij de beste bedrijfsnaam, dan kun je er best een leuk zakcentje aan verdienen.

Proefpersoon worden voor medisch onderzoek

Wil jij een steentje bijdragen aan medisch onderzoek, omdat je een familielid hebt met een bepaalde ziekte, of puur voor het geld? Je kunt verschillende redenen hebben om je aan te melden voor een medisch onderzoek.

Proefpersonen ontvangen een financiële vergoeding en dit kan oplopen tot enkele duizenden euro's. Dit is afhankelijk van de tijd die je eraan kwijt bent en de intensiteit van het onderzoek. Ben je geschikt bevonden voor een onderzoek, dan kun je een uitnodiging verwachten. Je kunt niet onbeperkt meedoen, daaraan zitten bepaalde restricties.

Word uberchauffeur

Uber is (nog) niet zo groot in Nederland, maar is wel met een opmars bezig, tot ongenoegen van de taxi-branche. Jij kunt ook chauffeur worden voor Uber. Deze job is ideaal om te combineren met een vaste baan. Je bepaalt je eigen werktijden, de verdiensten zijn vastgesteld door Uber. Wel moet je aan een aantal vereisten voldoen om aan de slag te kunnen gaan. Zo kun je met ieder ritje dat je maakt in feite geld bijverdienen, dat is mooi meegenomen.

Online bijles geven

Heb jij veel kennis in huis en ziet er diep in jou een docent verscholen? Denk dan eens na over het geven van (online) bijles. Je dient te beschikken over een fatsoenlijke computer, internetverbinding, Skype en een profiel op een van de vele websites die leerlingen en bijlesdocenten bijeen brengen. Bepaal je eigen tarief, werktijden en ga aan de slag!

Online bijles geven

Geld bijverdienen aan overbodige spullen

In de loop der jaren zul je de nodige spullen hebben verzameld. Mogelijk liggen bepaalde spullen te verstoffen en bewaar je het, maar weet je diep van binnen dat je er niets meer mee gaat doen. Dat is zonde! Wegbrengen naar de stort of naar de kringloop behoort tot de mogelijkheden, maar je kunt er ook gewoon geld aan verdienen. Via marktplaats zet je met een paar drukken op de knop jouw overbodige spullen online.

Rondrijden met advertenties op je auto

Geef jij niets om het uiterlijk van je auto, of kun je wel wat kleur gebruiken aan de buitenkant van je auto? Denk dan eens na over het rondrijden met reclame op jouw auto! Bepaal zelf waar de (tijdelijke) sticker geplakt wordt en verdien tot enkele honderden euro's per maand!

Vergoedingen Cashcar per maand

Verkoop gelezen boeken

Heb je dat ene favoriete boek uit en is het tijd voor een nieuwe eigenaar? Je kunt het boek aan een familielid geven, cadeau doen aan een vriend(in), maar het is ook mogelijk er zelf aan te verdienen.

Via het alom bekende Bol.com kun je een verkoopaccount aanmaken waaraan je je gelezen boeken kunt toevoegen. Bol.com geeft een indicatieve verkoopprijs, waarna je zelf kunt bepalen hoeveel je wilt krijgen voor dat ene boek. Je hoeft het verkochte boek alleen nog maar op de post te doen en Bol.com regelt de betaling(en).

Gameleraar

Ben jij goed in gamen (bv Fortnite), dan kun je er een leuke zakcent aan verdienen. Naast dat je een eigen Youtube -en/of Twitchkanaal kunt starten om daar geld mee te verdienen, kun je ook aan de slag als gameleraar. Er is veel vraag naar gameleraren door veelal jonge gamers. Om er een slaatje uit te kunnen slaan zorg je voor een pakkende advertentie op bijvoorbeeld marktplaats en is het vervolgens afwachten op je eerste studenten!

Marktplaats advertentie

Leen je auto uit

Net als het verhuren van je eigen woning, is het ook mogelijk jouw auto te verhuren. Je gebruikt hem niet iedere dag, dus waarom zou je hem niet verhuren aan mensen die één of meerdere dagen een auto kunnen gebruiken.

Via een platform als Snappcar kun je jouw eigen auto aanmelden. De website geeft een indicatieve prijs op basis van jouw auto, maar uiteindelijk ben jij diegene die de dagprijs bepaalt. Snappcar installeert een keyless box in je auto, waarna huurders jouw auto kunnen openen, zonder dat jij de sleutels hoeft over te dragen. Daarnaast ben je verzekerd en kun je je eigen huurders uitkiezen op basis van hun profielgegevens.

Callcenterwerk, maar dan vanuit huis

Steeds meer mensen werken vanuit huis. Tegenwoordig heb je voor veel baantjes niet meer nodig dan een computer, een telefoon en een internetverbinding. Zo is het ook mogelijk om callcenterwerk thuis te doen. Te denken valt aan het regelen van de klantenservice voor een bedrijf, het afnemen van enquêtes of het verkopen va diensten en/of producten. De verdiensten zijn meestal goed en daarbovenop kun je in enkele gevallen bonussen verdienen.

Geld bijverdienen met dropshipment

Dropshipment is opkomend en betekent letterlijk: doorverkoop. Jij kunt een eigen webshop openen, maar dan zonder voorraad. Koopt een klant een product in jouw shop, dan bestel jij dit rechtstreeks bij de leverancier. De leverancier zorgt dat het product bij de klant terecht komt. Het grote voordeel is dat je geen eigen voorraad nodig hebt, maar dat je daardoor ook minder winst overhoudt. Een dropshipment webshop is zo opgezet en kun je vanuit thuis doen!

Kopen en verkopen van domeinnamen

Niet zo lucratief meer als dat het vroeger was, maar zeker het proberen waard. Wanneer je op het juiste moment een bedrijfsnaam weet te kopen en er is op een zeker moment vraag naar, kan het plots veel geld opleveren. Het is de kunst om snel in te spelen op trends en er snel bij te zijn. Dit kan een leuke bijverdienste zijn!

Check of een domeinnaam vrij is

Leen spullen uit en verdien geld!

Het merendeel van je spullen gebruik je niet meer dan eens per maand. Via Peerby kun je spullen verhuren die je zelf niet of nauwelijks gebruikt. Door te delen hoeven er minder producten gemaakt te worden en dit scheelt in CO2 uitstoot. Om je spullen te kunnen verhuren dien je een profiel aan te maken bij Peerby, waarna buurtgenoten een aanvraag kunnen doen voor een bepaald product. Geld bijverdienen is nog nooit zo leuk geweest!

Neem een passagier mee in de auto en verdien geld!

Veelal benut je niet alle zitplaatsen in jouw auto en dat is zonde! Er zijn genoeg mensen die niet over een auto beschikken, maar wel graag van A naar B willen worden gebracht. Via BlablaCar kun je een rit delen met passagiers. Het werkt heel simpel: jij plaatst een rit en geeft aan waar het start – en eindpunt is en passagiers kunnen de rit boeken. Je krijgt direct na de rit betaald!

 

Investeer in (opstartende) bedrijven - crowdfunding

Veel (opstartende) bedrijven zitten te springen om geld. Geld dat bijvoorbeeld nodig is om op te starten of door te groeien. Via diverse websites worden bedrijven en investeerders bijeen gebracht. Jij kunt ook investeren en vaak al vanaf enkele tientjes. Dit is niet geheel zonder risico: je kunt al je geld verliezen. In de regel krijg je meer rente, wanneer je meer risico loopt. Het rentepercentage kan oplopen tot enkele tientallen procenten en het kan dus ook erg lucratief zijn. Een voorbeeld van een crowdfunding-achtig platform is ‘Funding Circle‘.

Geef online cursussen

Ben jij een expert op jouw vakgebied, of ergens gewoon heel erg goed in? Het wordt steeds populairder om online cursussen aan te bieden. Online cursussen kun je op verschillende manieren aanbieden: denk aan Youtube, via je website (als download) of middels een live webinar.

Vooral het geven van live webinars is tegenwoordig heel erg in trek. Consumenten kunnen toegang krijgen tot het webinar door te betalen. Er bestaan verschillende websites die je helpen bij het technisch mogelijk maken van online cursussen.

Mogelijkheden van webinars via webinargeek

Freelance tekstschrijver

Hou je van schrijven en gaat dit je goed af? Als je volmondig ‘ja' kunt antwoorden, kan het voor jou misschien wel een leuke manier van bijverdienen worden. In eerste instantie wil je kijken of jouw teksten in trek zijn, dus kan het een handig zijn om via een website als Textbroker aan de slag te gaan.

Dit is een website waar tekstschrijvers en opdrachtgevers bij elkaar worden gebracht, waardoor je niet naar eigen opdrachtgevers hoeft te zoeken. Mocht je succesvol zijn, kun je uiteindelijk kiezen om op eigen benen te gaan staan en een eigen website te beginnen.

Beleggen in je vrije uurtjes

Sparen levert tegenwoordig (bijna) niets meer op en veel mensen zoeken naar andere manieren om hun geld te laten groeien. Een van de mogelijkheden is door je geld te beleggen door bijvoorbeeld aandelen te kopen in een bedrijf. Ook bij beleggen doe je er goed aan hier tijd en energie in te steken, alvorens je je geld investeert.

Geld beleggen kun je op eigen houtje doen, maar er zijn ook mensen voor die dit voor jou doen. En voor niets gaat de zon op: deze mensen moeten betaald worden. Beleggen kan een leuke bijverdienste zijn, maar is niet geheel zonder risico.

Websites testen

Lijkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Je kunt namelijk geld bijverdienen door het testen van websites. Verschillende bureaus bieden deze vorm van geld verdienen aan. Het komt er op neer dat jij gaat kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van een website, de uitstraling en eventuele bugs.

Om te kunnen starten met het reviewen van websites, moet je beschikken over een computer, een internetverbinding en in sommige gevallen over een microfoon. De verdiensten zijn niet hoog, maar daartegenover staat dat het werk niet zwaar is.

Klusjesman via werkspot

Ben jij handig en wil jij eens proeven aan het zelfstandig ondernemerschap? Werkspot is een marktplaats waarbij opdrachtgevers en klussers bijeen worden gebracht. Je kunt je hier als klusser gratis inschrijven, mits je beschikt over een KvK-nummer. In principe kun je gratis reageren op opdrachten en betaal je pas op het moment dat de opdrachtgever zijn telefoonnummer met je deelt.

Producten testen

Geld bijverdienen door producten te testen, ook dat is mogelijk! Bedrijven staan te springen om feedback te krijgen van consumenten en betalen daar graag voor. Via diverse websites kun je je inschrijven om deel te nemen aan het testpanel. Is er een bedrijf met een hulpvraag en pas je in het profiel, dan kun je een opdracht verwachten. Het product wordt verstuurd en jij kunt aan de slag met het invullen van vragenlijsten. De verdiensten kunnen oplopen tot enkele tientjes per testcase!

Pakjes bezorgen per fiets

Bewegen en ook nog eens geld verdienen? Start dan als pakketjesbezorger bij Deliveroo. Je bepaalt je eigen tijden, waardoor je gaatjes in je agenda kunt opvullen door te werken. Naast dat je geld verdient met het bezorgen van pakketjes, krijg je een fee per aangebrachte nieuwe bezorger. Wil je aan de slag als bezorger dan moet je minimaal 16 jaar oud zijn, een veilige fiets hebben en beschikken over een smartphone.

Deliveroo

Geld bijverdienen met spaarprogramma's

Het concept bestaat al jaren en is bij veel mensen bekend: geld (bij)verdienen door het bekijken van reclame. Je kunt je eenvoudig aanmelden voor een spaarprogramma om vervolgens reclame te ontvangen per e-mail. Onderin de e-mail staat vaak een link en als je die link aanklikt ontvang je een kleine vergoeding. De vergoedingen verschillen en liggen tussen de 1-5 cent per klik. Daarnaast zijn er spaarprogramma's waarbij je geld verdient door het spelen van spelletjes.

Online casino's

Geld bijverdienen kan ook door bij online casino's te spelen. Veel online casino's belonen je als nieuwe kant en in enkele gevallen krijg je gratis geld, dat je onder bepaalde voorwaarden rond moet spelen, alvorens je het kunt uitbetalen.

En als je een goede online pokerspeler bent, kan het lucratief zijn deze skills te gebruiken in een online casino. En ondanks het mooi klinkt en je er zeker beter van kunt worden, kleven er ook risico's aan het spelen in een online casino: je kunt je geld verliezen.

Word een virtuele assistent

Tegenwoordig hebben veel bedrijven ondersteuning nodig, maar is het te duur om een assistent in dienst te nemen. Steeds meer freelancers springen in deze markt door zich aan te bieden als virtuele assistent. Het is hiervoor noodzakelijk een KvK-nummer te hebben en jezelf aan te bieden bij bedrijven. Je kunt zelf bepalen hoeveel bedrijven jij wilt ontzorgen, zodat je het prima met andere werkzaamheden kunt combineren. Werkzaamheden die een virtuele assistent uit handen kan nemen zijn o.a.: administratie, agenda, content schrijven & social media.

Tupperware workshops in de vrije uurtjes

Tupperware is een begrip en bestaat nog steeds. Het assortiment bestaat al lang niet meer uit bewaarcontainers, de plastic bakjes hebben inmiddels plaatsgemaakt voor handige kooktools. Als consulent geef je kookworkshops met de artikelen van Tupperware en de kunst is om zoveel mogelijk te verkopen. Je kunt je eigen tijden bepalen en er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden.

Geld verdienen aan Tupperware

Pakketjes voor de buren aannemen tegen betaling

Zit je veel thuis en vind je het niet erg om gedurende de dag mensen over de vloer te krijgen? Dan is het wellicht een idee om pakketjes aan te nemen. Via Homerr kun je je huisadres aanmelden als afhaalpunt. Voor ieder pakketje dat bij je wordt afgeleverd krijg je een vergoeding. Mensen doen het vanwege de sociale contacten, want een vetpot is het zeker niet. Per aangenomen pakketje levert het tussen de €0,28-€0,40 op!

Honden uitlaten en/of oppassen voor geld

Hou jij van honden, dan kun je per direct aan de slag als hondenoppas of starten met het uitlaten van honden. Via hondenoppas.nl kun je een profiel aanmaken met al jouw gegevens. Daarna kun je eenvoudig op zoek naar een hond die jouw voorkeur heeft. Je kunt bijvoorbeeld selecteren op ras en de tijden waarop je tijd hebt om te werken.

Hondenoppas.nl

Stockfoto's verkopen

Met een goede spiegelreflexcamera en enige creativiteit en kennis van fotografie, kun je geld verdienen aan jouw foto's. Jij kunt jouw foto's in diverse beeldbanken zetten, zoals in het welbekende Shutterstock, om er vervolgens geld aan te verdienen.

Veel bedrijven gebruiken stockfoto's voor op hun website en deze kunnen los of in bundels worden aangekocht via diverse websites. Het uploaden van foto's is een eenmalige klus, daarna kun je er onbeperkt geld aan verdienen. Gemiddeld kun je tot enkele euro's per foto verdienen. Daarnaast kun je geld verdienen door nieuwe bijdragers en/of klanten aan te leveren.

Cryptocurrency, het snelle geld?

De cryptohype is weer volop in beeld: echter snel en makkelijk geld verdienen is niet voor iedereen weggelegd. Voor nu is het maar voor enkelen weggelegd hier een slaatje uit te slaan. Dit is een kwestie van goed inlezen en de juiste timing.

Voor mensen die minder tijd hebben, zijn er ook tal van websites die voor jou handelen en daar een kleine fee voor vragen. Uiteraard is het handelen in cryptogeld op eigen risico: je kunt (al) je geld verliezen.

Bijverdienen als influencer

Iedereen kan in principe influencer worden. Een influencer kan het best worden omschreven als een bekende internetpersoon. Start met bloggen of vloggen over een onderwerp dat je interesseert en gebruik naast het bijhouden van een website kanalen als Youtube en Instagram.

Steek je hier veel tijd en moeite in, dan volgen de volgers vanzelf. Ben je groot genoeg, dan kan het zijn dat adverteerders zelf met gesponsorde aanbiedingen komen. Slaag je hier niet in, kun je altijd nog geld bijverdienen aan het inzetten van advertenties en/of affiliatiemarketing.

Crowdsourcing - het beste idee

Crowdsourcing is ideaal om als student aan de ene kant wat geld bij te verdienen en anderzijds ervaring op te doen. Het principe van crowdsourcing is het oplossen van problemen voor bedrijven en overheidsinstellingen.

Wanneer jij als deelnemer het beste idee hebt, krijg je daar een vergoeding voor. In sommige gevallen ontstaan er zelfs (langdurige) samenwerkingen. Een platform die dit soort wedstrijden uitzet is ‘Battle of Concepts'. Je kunt je bij dit platform aanmelden om vervolgens een challenge uit te kiezen, waarvoor je aan de slag gaat. Een onafhankelijke jury zal uitmaken welk deelnemer het beste idee heeft.

Challenges bij Battle of Concepts

Oude meubels een opknapbeurt geven en verkopen

Als je een beetje handig bent, creatief bent en een neusje hebt voor mooie spullen, dan is het opknappen van meubels wellicht iets voor jou. Via marktplaats worden op dagelijkse basis honderden (oude) meubels te koop aangeboden. In enkele gevallen kun je zelfs meubels gratis komen afhalen. Door meubels op te knappen en ze vervolgens door te verkopen, kun je een aardige duit bijverdienen.

Bijverdienen met inpakwerk

Heb jij de beschikking over een grote opslagruimte en kun je maar moeilijk stilzitten? Dan is inpakwerk misschien wel iets voor jou. Verschillende opdrachtgevers snakken naar mensen die aan de slag gaan als inpakker. De inpakwerkzaamheden kunnen flink variëren: van het inpakken van kerstpakketten tot het in elkaar zetten van balpennen.

Geld bijverdienen als mystery shopper

Hoe cool is het als je shoppen kunt combineren met het bezoeken van winkels als mystery shopper? Als mystery shopper bezoek je winkels en doe je jezelf voor als geïnteresseerde klant. Vervolgens gebruik je een vaste methode om erachter te komen hoe het personeel reageert op vragen. Aan de hand van jouw rapport krijgt de eigenaar of manager een goed beeld van de klantvriendelijkheid.

Een voorbeeld van een website die bedrijven en mystery shoppers bij elkaar brengt is Storesupport.nl. Je kunt je hier eenvoudig aanmelden, waarna je wat vragen krijgt en ze bekijken of je geschikt bent. Vervolgens kun je zelf bepalen welke opdrachten je uit wilt voeren. De vergoeding kan oplopen tot enkele tientjes per opdracht.

Wedden op sportwedstrijden

Wedden op sportwedstrijden kan bijvoorbeeld legaal via de Toto. Het wedden op sport kan geld opleveren, maar zal voor de meeste mensen verliesgevend zijn. Toch zijn er mensen die winstgevend kunnen spelen. De kunst is om net wat meer informatie te achterhalen, waardoor je een voordeel kunt behalen.

Geld verdienen als kunstenaar of door de verkoop van ambachtelijke producten

Ben jij goed met een penseel of handig in het maken van sieraden? Je kunt zelf proberen het aan de man te brengen door een eigen webshop te lanceren of door je waar via marktplaats te verkopen. Nog makkelijker is om je producten via een portaal als Etsy te verkopen.

Deze website wordt door miljoenen mensen wereldwijd bezocht en dit zijn allemaal potentiële klanten. Je hoeft je als creatieveling dus niet bezig te houden met marketing en andere rompslomp. Uiteraard is het aanbieden van producten niet geheel kosteloos en betaal je een fee voor het plaatsen van producten, maar ook indien je producten verkoopt.

Prijsvraag invullen

Iedere dag weer verschijnen er prijsvragen waaraan je gratis mee kunt doen, zowel offline als ook online. Deze prijsvragen worden uitgezet door bedrijven en met de informatie die jij achterlaat, bouwen ze een mooie database op met e-mailadressen, etc. Door mee te doen aan prijsvragen maak je kans op mooie prijzen en het is nog leuk ook. Gratis.nl verzamelt veel van deze online prijsvragen, waardoor je niets hoeft te missen.

Prijsvraag Thalys

Geld bijverdienen als figurant

Regelmatig worden figuranten gezocht om mee te spelen in soaps, series en/of films. Om hiervoor in aanmerking te komen, hoef je in de meeste gevallen geen volleerd acteur te zijn. Via social media en verschillende websites verschijnen er regelmatig oproepen. Hier staat in de meeste gevallen een vergoeding tegenover en dit kan variëren van enkel de reiskostenvergoeding tot enkele honderden euro's. En mocht je er niets aan verdienen, kun je wel zeggen dat je te zien was op televisie.

Geld verdienen met (koffer) veilingen

Beschik je over geld en kennis van bepaalde producten? Dan is misschien iets voor je op geld te verdienen met (koffer)veilingen. De kunst is om producten zo goedkoop mogelijk in te kopen om ze uiteindelijk met winst te verkopen. In sommige gevallen kun je hele inventarissen overnemen van (failliete) winkels of restaurants. Vooral de complete inventarissen leveren goed geld op, wel is het advies klein te beginnen om er feeling mee te krijgen.

Haar over? Verkopen maar!

Ben jij die weelderige bos haar zat, zorg dat het niet in de prullenbak van de kapper verdwijnt. Je kunt hier nog aardig wat euro's voor vragen. Er zijn websites die echt haar inkopen om er vervolgens pruiken van te maken. De lengte van het haar als ook het gewicht bepalen de uiteindelijke prijs.

Jagen op bugs bij Netflix

Hou je van Netflix, dan is er goed nieuws. Jij kunt er namelijk geld aan verdienen. En niet door enkel en alleen je favoriete films en series te kijken, maar door het ontdekken van foutjes, ook wel bugs genoemd. Via een speciaal daarvoor gelanceerde website kun je een bug melden. Mocht je een behoorlijke bug hebben gevonden kan de beloning oplopen tot wel twaalfduizend euro. Wel is het noodzakelijk enige kennis van programmeren te hebben en de kans dat je een behoorlijke bug vindt is nihil.

Hall of Fame Netflix Bugs

Bijverdienen met het ontwerpen van t-shirts

Heb jij affiniteit met mode, creatief en wil je lekker wat geld bijverdienen? Via een website als Spreadshirt of Teespring kun je je eigen t-shirts ontwerpen. Het idee is dat je een eigen lijn shirts start met een eigen unieke stijl. Het bedrukken, verzenden en alles naast het ontwerpen wordt uit handen genomen door de website. Je kunt je eigen oplage bepalen, als ook de prijs.

Geld verdienen met je stem

Heb jij een interessante stem, dan is het zonde hier niets mee te doen. Om de kneepjes van het vak te leren, zijn er verschillende opleidingen of workshops die je kunt volgen. Daarna is het een kwestie van auditie doen. Wanneer je eenmaal een portfolio hebt opgebouwd kun je je werk bij verschillende bureaus neerleggen. Zo zou het zomaar eens kunnen dat je werkzaamheden toegeschoven krijgt als het inspreken van reclames of het inspreken van luisterboeken.

Uploaden van bestanden

Het uploaden van bestanden voor geld klinkt bijna onwerkelijk. Toch is dit mogelijk en kun je via de website Sharecash jouw documenten delen met de rest van de wereld…voor geld. Na het uploaden van het door jou gewenste bestand, krijg je een unieke download link. Deze link kun je verspreiden via jouw eigen website of social media kanalen. Hoe meer mensen je weet te bereiken hoe beter.

Wanneer mensen interesse hebben in jouw bestand, klikken ze op jouw link. Om het bestand te downloaden, moet er een korte enquête worden ingevuld. Bij een succesvolle download, krijg je een vergoeding. Naast geld verdienen aan de downloads, valt er ook geld te verdienen aan het aanbrengen van vrienden.

Goud geld verdienen

Heb je thuis sieraden liggen die er toch maar liggen te verstoffen, dan loont het deze te verkopen. Goud is immers veel geld waard en daarvoor kun je terecht bij opkopers van goud. Je kunt het goud opsturen en laten taxeren, om vervolgens uitbetaald te krijgen. Aan de andere kant kun je een fysieke winkel bezoeken, zodat je er ook een gevoel bij krijgt. Het is goed om Google te raadplegen voor de beste prijzen en reviews over de betreffende opkoper.

Geld verdienen met chatten

Chatten en geld bijverdienen? Klinkt goed hè! We moeten het ietwat nuanceren, want in dit geval hebben we het over het versturen van erotisch getinte berichten. Als chat operator kun je vanuit thuis aan de slag en beantwoord je berichten. Hierbij maakt het niet of je man of vrouw bent, als je maar creatief en ruimdenkend bent. Via Yops.nl kun je jezelf aanmelden en als je door de keuring komt, kun je snel aan de slag. De verdiensten lopen op naarmate je meer berichten verstuurt.

Samenvattingen maken voor geld

Ben jij een ijverige student en maak je graag samenvattingen? Hier gaat veel werk in zitten en het is mogelijk jezelf te verrijken door geld te verdienen aan jouw eigen gemaakte samenvattingen! Via de website Stuvia kun je jouw aantekeningen en/of samenvattingen te koop aanbieden.

Zo verdien je zelfs na je studie een extra zakcentje. Nadat je je werk hebt ingestuurd, gaat Stuvia voor je aan de slag, zodat het werk kenbaar wordt gemaakt bij studenten. Bij een aankoop, krijg je direct bericht. Jouw samenvattingen kunnen misschien wel honderden keren worden verkocht, dat is toch best lekker!

Geld verdienen aan samenvattingen

Geld bijverdienen met een app

Bijna iedereen heeft wel een smartphone met een of meerdere apps. Ze zijn niet meer weg te denken en voor veel producten of diensten bestaat er al een app. Heb jij een uniek idee voor een app, dan kun je mogelijk veel geld bijverdienen. En het zou al helemaal top zijn indien je de app zelf kunt ontwikkelen.

Er bestaan verschillende manieren om aan een app geld te verdienen. De meest voor de hand liggende methode is door er geld voor te vragen. Maar naast het vragen van een kleine bijdrage, kun je geld bijverdienen door advertenties in de app te plaatsen. En waar veel apps tegenwoordig geld aan verdienen, is door bepaalde features in de app aan te bieden waarvoor een (kleine) vergoeding gevraagd wordt.

Geld bijverdienen door een klik op jouw link

Wellicht heb je ooit weleens van een zogenaamde URL-verkorter gehoord. Dit is een tool die ervoor zorgt dat jouw link wordt ingekort. Dit ziet er een stuk beter uit en wordt daarom nogal eens gebruikt. Bekende URL-verkorters zijn bijvoorbeeld ‘https://goo.gl/' en  ”https://bitly.com/”. Door jouw eigen URL in te geven bij een van deze twee websites krijg je een kortere URL.

Een wat minder bekende URL-verkorter is die van Adfly. Vreemd, want je kunt hieraan geld verdienen. Dit doe je ook door jouw eigen URL in te geven, waarna Adfly een verkorte URL genereert. Voor elke klik op deze link krijg je geld. Dit is mogelijk doordat Adfly advertentie inkomsten binnenkrijgt door advertenties boven de pagina te zetten. Via jouw eigen account kun je je verdiensten volgen en bij een bedrag groter dan $5 kun je het uit laten betalen.

URL inkorten via Adfly

Behendigheidsspelletjes spelen

Spelletjes spelen: je kunt het doen voor je plezier, maar ook om er financieel beter van te worden. Hoe beter je in het spel bent, des te meer geld je kunt verdienen. Diverse websites bieden de mogelijkheid jouw skills te laten gelden. Gameduell is een bekende speler op dit gebied en je kunt je hier gratis aanmelden.

Eenmaal aangemeld heb je de keuze uit duizenden spellen die je ook gewoon gratis kunt spelen. Wanneer je het gevoel hebt er klaar voor te zijn, start je met het storten van geld. Vervolgens kies je een spel uit en het systeem selecteert een speler uit van hetzelfde niveau. Winnen is innen!

Geld bijverdienen door producten op de foto te zetten

Als je dan toch boodschappen moet doen, kun je er net zo goed geld aan verdienen. Via de apps Roamler en SmartSpotter kun je geld verdienen door o.a. foto's te maken van producten in de supermarkt. Fabrikanten willen namelijk weten hoe bepaalde producten gepresenteerd worden en hebben daar geld voor over. Met het uitvoeren van opdrachten vul je niet je zakken, je moet denken aan enkele euro's per opdracht.

Spotter bij Smartspotter

Teksten vertalen

Beheers jij meerdere talen? Maak daar gebruik van door teksten te vertalen. Verschillende websites brengen opdrachtgevers en vertalers bij elkaar. Via een website als Gengo.com kun je je gratis aanmelden, waarna je moet worden goedgekeurd als vertaler. Daarna kun je direct aan de slag en kun je tussen de $0.02-$0.08 per woord verdienen. De verdiensten zijn afhankelijk van de moeilijkheidsgraad.

Daarnaast is het mogelijk als freelancer aan de slag te gaan. Het voordeel hiervan is dat je je eigen tarief kunt bepalen, maar dat je wel je eigen klanten moet zien aan te trekken.

Sporten voor geld

Voor de mensen die niet graag wandelen is er een uitkomst: met de app van Sweatcoin kun je geld bijverdienen door te lopen. Daarvoor dien je de app op de achtergrond mee te laten draaien. Je krijgt uitbetaald in Sweatcoins die je kunt inwisselen voor goederen en/of echt geld, hoewel het uitbetalen in echt geld lastig blijkt te zijn. Sweatcoin zelf verdient o.a. geld door het laten zien van advertenties, waardoor het in staat wordt gesteld haar gebruikers te kunnen uitbetalen.

Zweten voor geld!

Lego, het nieuwe goud?

Anno 2020 is Lego hotter dan ooit. Het programma Legomasters heeft het vuurtje voor velen aangewakkerd en daarnaast was er al een grote trouwe groep Legobouwers. Het is een dure hobby, echter kan het lucratief zijn. Je kunt er namelijk een aardig zakcentje aan verdienen. Sommige Legosets schijnen jaarlijks met gemiddeld 12% in waarde toe te nemen. Het is daarbij belangrijk uit te kijken naar de juiste sets. Hoe zeldzamer een set is, des te meer hij zal opleveren. En uiteraard is het van belang dat een dergelijke set in goede conditie is.

Geld bijverdienen en de belastingdienst

Geld bijverdienen allemaal leuk een aardig, maar hoe zit dat met de belastingdienst? We gaan er even vanuit dat je alles keurig op orde wilt hebben, dus dan is het goed om te weten hoe het werkt.

Daarvoor is het goed om te weten wat de belastingdienst onder bijverdienen verstaat. Volgens de belastingdienst vallen bijverdiensten onder werkzaamheden die je naast je vaste werk of andere bron van inkomen hebt, zonder dat er sprake is van ondernemerschap of een dienstbetrekking. Je moet alle opbrengsten opgeven en alle kosten die je maakt mag je in mindering brengen op je inkomsten. De opbrengsten noteer je in de meeste gevallen bij ‘inkomsten uit overig werk'. Een administratie hoef je niet bij te houden, maar het advies is wel bonnetjes te bewaren. De fiscus kan bij je aankloppen en om meer informatie vragen. Naast de belasting over de inkomsten uit ‘overig werk' moet je nog een bijdrage betalen aan de Zorgverzekeringswet (Zvw).

Wanneer je twijfelt of je dusdanig veel bijverdient dat er mogelijk sprake is van ondernemerschap, is het advies een ondernemerscheck te doen via de belastingdienst. Als ondernemer heb je recht op aantrekkelijke regelingen die je als particulier niet hebt, ben je hier van bewust!

Geld bijverdienen was nog nooit zo leuk met deze 58 tips! Ga vandaag nog aan de slag!

on air