Memecoins Pareltje X100

Hoe vind je die ene memecoin die x100 gaat?

Iedereen is op zoek naar die verborgen parel, een coin die de potentie heeft om x100 of meer te stijgen. In dit artikel helpen we je bij het vinden van die ene memecoin, bespreken we de benodigde stappen en andere relevante zaken.

Transpareng BG TG geplaatst in Cryptogeld door Frank Kruit
op 22 mei 2023
laatste update: 22 mei 2023
Memecoins Pareltje X100

Hype gaande rondom memecoins

Op dit moment verkeren we nog steeds in een bearmarkt in de wereld van crypto, maar er is een hype gaande rondom memecoins.

Muntjes zoals Pepe coin hebben veel mensen multimiljonair gemaakt. Inmiddels is de sterke stijging van deze munt afgekoeld, maar zien we andere memecoins opduiken, waaronder Milady Meme Coin (LADYS), Volt Inu V2 (VOLT), en ArbDoge AI (AIDOGE).

Het is echter de vraag of het nu te laat is om nog in te stappen in een potentieel nieuwe coin die x100 kan gaan. Maar hoe pak je dat aan? Waar moet je op letten en waar kun je mogelijk tegenaan lopen?

Waar moet je op letten bij de aankoop van memecoins?

Je wilt natuurlijk niet het slachtoffer worden van een zogenaamde rugpull. Een rugpull is een oplichtingstactiek waarbij ontwikkelaars de liquiditeit van een token wegtrekken nadat ze een aanzienlijk aantal investeerders hebben aangetrokken. Daarom is het belangrijk enkele zaken goed door te nemen:

LADYS Roadmap
LADYS Roadmap

Website

Een van de dingen die je goed moet bekijken is de website. Zit deze vol met spelfouten, is er een whitepaper aanwezig (een technisch document dat het project en de doelstellingen uitlegt), zijn de ontwikkelaars anoniem of zijn de teamleden bekend?

Kijk of je meer kunt vinden over het team. Is er bijvoorbeeld een roadmap (een plan van de toekomstige ontwikkelingen) aanwezig?

Social media activiteiten

Een andere graadmeter is de populariteit op social media. Om een coin van de grond te krijgen, vooral memecoins, is het cruciaal dat er hype is rondom de munt.

Kijk dus naar het aantal volgers op verschillende kanalen, zoals Twitter, Facebook, en vooral Telegram, een platform dat veel wordt gebruikt door cryptoliefhebbers. Zie je veel activiteit op social media rondom bepaalde coins? 

Lage Marketcap
Lage marketcap

Marketcap

De totale marktkapitalisatie (marketcap) is belangrijk om te bepalen of er nog potentieel is voor een coin om x100 te gaan. Een munt als Dogecoin zal niet zo snel meer x100 kunnen stijgen, dit is bijna onmogelijk. Dit heeft alles te maken met de totale marktwaarde van een munt.

Voor de meeste potentie kun je beter op zoek gaan naar munten met een marktkapitalisatie van slechts enkele miljoenen of zelfs minder. Houd hierbij wel het risico in gedachten, omdat munten met een kleine marktwaarde veel volatieler zijn en het risico groter is dat je (al) je geld kunt verliezen.

Ga op zoek naar een geschikte exchange

De meeste kleine memecoins hebben nog geen plekje veroverd op grotere exchanges zoals Binance, Bitvavo of Kraken. Deze exchanges listen voornamelijk munten met een bepaalde marktwaarde of die voldoen aan andere specifieke criteria, zoals handelsvolume, gemeenschapsgrootte, of veiligheidsnormen.

Voor de wat kleinere memecoins ben je vaak aangewezen op decentrale exchanges. Een voorbeeld hiervan is Dextools.io, dé plek voor de aankoop van kleine, nog onbekende muntjes.

Maar let wel op: het merendeel van deze coins is helaas niet van hoge kwaliteit, en je moet oppassen dat je niet in de val loopt van een scammer.

Filter Toepassen
Filter toepassen op Dextools.io

Filters gebruiken

Het mooie aan Dextools is dat je allerlei filters kunt gebruiken om het aanbod memecoins te doorzoeken. Je kunt filteren op de leeftijd van een coin, het dagelijkse handelsvolume, de totale marktkapitalisatie en de score die gebruikers hebben gegeven aan een munt.

Ook kun je via Dextools precies zien of een munt een zogenaamde 'honeypot' is, een term voor een scam waarbij de ontwikkelaars je lokken met valse beloften en andere belangrijke informatie, en je enkel kunt kopen, maar niet kunt verkopen.

Ook krijg je hier inzage in het contract (geverifieerd of niet), of je tijdens de koop en/of verkoop van coins belasting moet betalen en nog veel meer belangrijke zaken. 

Hoeveel procent heeft de ontwikkelaar?

Om dit te ontdekken kun je gebruik maken van Etherscan, een block explorer voor het Ethereum netwerk. Hier kun je het smart contract van de munt vinden en zien hoeveel van de totale supply in handen is van de ontwikkelaar.

Dit is belangrijk om te weten, want als de ontwikkelaar een te groot percentage bezit, kan hij of zij alles dumpen, wat de prijs doet instorten.

Daarnaast bestaat er een tool 'Tokensniffer' die heel handig inzage geeft in de hoeveelheid tokens per adres, door dit visueel weer te geven in een 'bubble map'.

Hoe koop je memecoins?

1Stap 1: Maak een MetaMask wallet aan

2Stap 2: Koop Ethereum via bijvoorbeeld Bitvavo

3Stap 3: Voeg je MetaMask wallet toe aan het adresboek van Bitvavo

4Stap 4: Stuur Ethereum naar MetaMask

5Stap 5: Koppel MetaMask aan Dextools.io en zoek een potentiele munt uit

6Stap 6: Koop jouw munt met Ethereum (WETH)

Hoe zorg je dat je niet teveel aan Gas fees betaalt?

Ethereum Gas fees zijn de kosten die je betaalt voor transacties op het Ethereum netwerk. Deze kosten kunnen soms hoog oplopen, vooral tijdens piekmomenten. Gelukkig zijn er manieren om deze kosten te minimaliseren. Allereerst kun je proberen transacties te doen tijdens daluren.

De kosten zijn namelijk afhankelijk van de vraag en aanbod op het netwerk. Daarnaast kun je de 'Gas price' die je bereid bent te betalen zelf instellen in MetaMask, alhoewel dit het risico met zich meebrengt dat je transactie niet wordt uitgevoerd als de prijs te laag is.

Conclusie

Het vinden en kopen van een memecoin met potentieel om x100 te gaan is geen gemakkelijke taak en gaat gepaard met aanzienlijke risico's. Het vereist grondig onderzoek, geduld en een goed begrip van de crypto markt.

Echter, met de juiste kennis en voorbereiding kun je deze risico's minimaliseren en mogelijk een aanzienlijk rendement behalen. Vergeet niet, investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen en doe altijd je eigen onderzoek voordat je een investeringsbeslissing neemt. Succes met je crypto avontuur!

Koop Ethereum en start jouw memecoin avontuur
Bitvavo Red

Bitvavo

Meer dan 180 crypto's
Finst (1)

Finst

Meer dan 40 crypto's
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
on air