Brunsie Gaat Fietsen 2

Brunsie gaat fietsen

Voorbeschouwing en wedtips Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne – Brussel – Kuurne

Met het naderen van de datum van de Omloop Het Nieuwsblad, nadert ook de komst van het klassieke wielervoorjaar en meer nog: de lente! In de rubriek ‘Brunsie gaat fietsen' beschouwen we dit jaar in samenwerking met Bingoal de belangrijkste wielerwedstrijden voor.

En dat doen we niet zomaar: jij maakt kans op een free bet! Onderaan deze voorbeschouwing lees je wat je daarvoor moet doen!

Transparent Bg1@72X geplaatst in Sport door Hans van Brunschot
op 8 februari 2023
Brunsie Gaat Fietsen 2

Vandaag aflevering 1: het openingsweekend

Hoewel er natuurlijk al vanaf januari in andere delen van de wereld gefietst wordt, gaat het wielerbloed bij vele volgers pas echt sneller stromen als er over Vlaamse wegen en kasseistroken gekoerst wordt. Daar zijn er in de Omloop Het Nieuwsblad al flink wat van te vinden!

De wedstrijd tussen Gent en Ninove kent dit jaar negen kasseistroken met een totale lengte van 14,85 kilometer op een stand van 204 kilometer. 

Daarnaast moeten er 14 hellingen beklommen worden. De finale begint op circa 55 kilometer van de streep als de Wolvenberg beklommen wordt. Daarna volgen de kasseistroken van Kerkgate en De Jagerij.

De Molenberg ontbreekt dit jaar in het parcours en wordt in deze fase van de wedstrijd vervangen door de Marlboroughstraat. Daarna volgt voor de tweede keer in de wedstrijd de kasseistrook van de Haaghoek. 

De finale van omloop het Nieuwsblad

In de laatste 25 kilometer worden er smallere wegen opgezocht en moet ook de Muur van Geraardsbergen beklommen worden. De weersverwachting ziet er best positief uit. Het lijkt er in ieder geval op dat de renners het grootste gedeelte van de wedstrijd droog kunnen rijden. 

De grootste favoriet is Wout van Aert. De renner van Jumbo-Visma start zijn opbouw richting de Ronde van Vlaanderen in Gent en gaat vervolgens Parijs – Nice rijden.

Quick Step – Alpha Vinyl heeft al aangegeven de regie van de koers aan Jumbo-Visma te laten. De Belgische ploeg heeft met Kaspar Asgreen, Yves Lampaert, Zdenek Stybar en Florian Sénéchal vier favorieten.

Ook de derde grote World Tour-ploeg heeft een favoriet in de gelederen. De Brit Tom Pidcock is eigenlijk beter in wedstrijden als de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race, maar is na het behalen van de wereldtitel in het veldrijden direct doorgestart richting het wegseizoen. De INEOS-renner kijkt enorm uit naar het koersen in Vlaanderen. ‘Het wordt weer met kippenvel koersen,' zegt de Brit in de Gazet van Antwerpen.

1280Px 15E Etape Tour France 2020 Route D30 Brenaz Arviere En Valromey FR01 2020 09 13 30
Wout van Aert, hier in actie in de Tour, is onze favoriet voor het winnen van Omloop Het Nieuwsblad. Fotocredit: WikiCommons

Brunsie's Bingoal vijf sterren voor omloop het Nieuwsblad

3 sterren
Wout van Aert (3.25)

2 sterren
Tom Pidcock (10.00) | Kasper Asgreen (12.00)

1 ster
Jasper Stuyven (18.00) | Sonny Colbrelli (25.00)

Ik kan voor deze koers niet anders dan de favorietenrol bij Jumbo-Visma neerleggen. Het team heeft zich versterkt om in de voorjaarsklassiekers beter en breder voor de dag te komen. In normale koersomstandigheden zou Wout van Aert degene moeten zijn die het werk van zijn ploeg afmaakt. 

Tom Pidcock neemt een enorm goede vorm mee vanuit het veldrijden en is goed gestart in de Ronde van de Algarve. Zijn eerste hoofddoel is over een dikke week de Strade Bianche, maar met goede benen kan Pidcock ver komen in de Omloop. 

Iedereen zal toch opnieuw kijken naar de ploeg van Quick Step – Alpha Vinyl. Kasper Asgreen is waarschijnlijk de renner die het in de finale op moet nemen tegen de concurrenten. Onder die concurrenten zijn ook Jasper Stuyven en de Italiaanse Parijs-Roubaix winnaar Sonny Colbrelli, die met Bahrain Victorious over een verrassend sterke ploeg beschikt. 

Wedden op Omloop Het Nieuwsblad doe je bij Bingoal, de bookmaker met veel ervaring in het wielrennen. Heb je nog geen Bingoal account, maak er dan direct een aan via OneTime en profiteer van extra voordeel en odds boosts.

Kuurne - Brussel - Kuurne

Kuurne – Brussel – Kuurne is de koers die van oudsher dient als de revanche voor de renners die in de Omloop daags ervoor de slag gemist hebben. Later werd de wedstrijd meer een sprintersbal. De laatste jaren wordt de wedstrijd echter gewonnen door een aanvaller die vaak het aanstormende peloton nipt voor blijft. 

De editie van 2022 kent dertien hellingen, maar de finale is vlak. De laatste berg, De Kluisberg, ligt op iets meer dan vijftig kilometer van de streep. De organisatie heeft de Oude Kwaremont uit het parcours geschrapt omdat deze helling al zo vaak wordt aangedaan in het Vlaamse voorjaar. Daarvoor in de plaats zijn nieuwe hellingen opgenomen in de passage door Henegouwen, waar mogelijk een vroege schifting plaats kan vinden. 

In de laatste vijftig kilometer gaat het parcours op en neer richting de plaatselijke ronde. Op de Brugsesteenweg wordt het hoogstwaarschijnlijk een nieuwe massasprint.

Quick Step – Alpha Vinyl is topfavoriet. Die ploeg leverde al vaak de winnaar en Tom Boonen heeft vaak gewonnen. Twee van de laatste drie edities werden gewonnen door een Quick Step-coureur. Echter, Bob Jungels en Kasper Asgreen wonnen niet in de sprint.

1280Px VAL 4841 49521285651
Fabio Jakobsen is onze topfavoriet voor Kuurne – Brussel – Kuurne.

Brunsie's Bingoal vijf sterren voor Kuurne - Brussel - Kuurne

3 sterren
Fabio Jakobsen

2 sterren
Arnaud Démare | Mads Pedersen

1 ster
Dylan Groenewegen | Sonny Colbrelli

Wanneer ik sprinten en Quick Step bij elkaar optel kan ik niet anders dan Fabio Jakobsen tot de grootste favoriet voor Kuurne 2022 benoemen. De Nederlandse sprinter is goed in vorm en maakte het in de voorbereidingskoersen in onder andere Portugal al vier keer af voor zijn ploeg. 

Op pure snelheid is Arnaud Démare wellicht de grootste concurrent voor Jakobsen, al heeft de Fransman het laatste jaar ongelooflijk veel moeite om wedstrijden af te maken. Mads Pedersen won vorig jaar en zal ongetwijfeld opnieuw door zijn team Trek-Segafredo naar voren geschoven worden. 

Ex-winnaar Dylan Groenewegen verruilde Jumbo-Visma voor de frisse wind van Team BikeExchange en zal zijn nieuwe werkgever al vroeg in het seizoen een aansprekende zege willen schenken.

Colbrelli kan ook goed sprinten, zeker na een loodzware koers. De Italiaan zal hoogstwaarschijnlijk een dubbel programma rijden omdat in de ploeg van Bahrain het coronavirus een aantal renners voorlopig uit wedstrijden houdt. 

Wedden op Kuurne – Brussel – Kuurne doe je bij Bingoal, de bookmaker met veel ervaring in het wielrennen. Heb je nog geen Bingoal account, maak er dan direct een aan via OneTime en profiteer van extra voordeel en odds boosts.

Onetime special

Lukt het jou om zowel de winnaar de Omloop Het Nieuwsblad als de winnaar op Kuurne – Brussel – Kuurne goed te voorspellen? Dan maak je kans op de OneTime Special! Dit is een freebet ter waarde van € 5,- op de Strade Bianche. Deel jouw wedcoupon in Brunsie's Sportsbar op het OneTime Forum en maak kans op de OneTime special. Een account op het Forum is zo aangemaakt. Wedden op wielrennen is immers nog leuker als je het samen doet!

on air