Ark (1)

Hoe Ark de blockchain-industrie kan veranderen

Wil je meer weten over de mogelijkheden van blockchain-technologie? Lees dan verder over het project Ark, dat verschillende blockchain-projecten met elkaar verbindt om samenwerking en communicatie te verbeteren. In deze tekst behandelen we de SmartBridge-technologie, snelheid van transacties, verschillende soorten wallets en het team achter Ark. Ontdek waarom investeren in Ark een investering in de toekomst van blockchaintechnologie kan zijn.

Transpareng BG TG door Frank Kruit
op 27 januari 2018 - laatste update: 20 juni 2023
Ark Crypto

Ook Ark of andere cryptocurrencies willen aankopen?

Via een van onderstaande websites is het mogelijk ARK aan te schaffen

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's

Wat is Ark?

Ark is een project waarbij een aantal oprichters betrokken waren bij de ontwikkeling van Lisk. Hun missie is om een brug te slaan tussen de verschillende blockchain-projecten die er momenteel bestaan. Momenteel werken honderden projecten allemaal afzonderlijk van elkaar, en Ark wil een ecosysteem creëren waarin deze projecten zowel individueel als gezamenlijk kunnen samenwerken. Hierdoor kan Ark worden vergeleken met Ripple, dat banken met elkaar verbindt.

Net als Ripple verbindt Ark verschillende entiteiten met elkaar om een ​​betere communicatie en samenwerking mogelijk te maken. Terwijl Ripple zich richt op banken, richt Ark zich op de blockchain-industrie. De verschillende blockchain-projecten kunnen op dit moment moeilijk met elkaar communiceren omdat ze verschillende systemen gebruiken. Ark wil deze barrières doorbreken door middel van hun technologie en zo een samenwerkingsverband tussen de verschillende projecten creëren.

Samen sterker

Door deze samenwerking kunnen de verschillende projecten profiteren van de sterke punten van elkaar. Dit kan leiden tot snellere en efficiëntere ontwikkeling van nieuwe technologieën en toepassingen, wat uiteindelijk ten goede komt aan de hele blockchain-industrie. Ark is dus een veelbelovend project dat de potentie heeft om de blockchain-industrie te veranderen en te verbeteren door een betere samenwerking en communicatie tussen de verschillende projecten mogelijk te maken.

Smartbridge

De oplossing hiervoor heet Ark SmartBridge. SmartBridge zou ervoor moeten zorgen dat er tussen verschillende cryptovaluta kan worden gecommuniceerd, zodat verschillende cryptomunten elkaar kunnen versterken.

Hiervoor is het noodzakelijk dat deze cryptovaluta aangesloten zijn bij Ark's SmartBridge. Om vervolgens een brug te slaan tussen meerdere op SmartBridge aangesloten valuta, heb je Ark nodig. Dit is als het ware de olie tussen deze cryptovaluta!

Snelheid Van Transacties
Snelheid van transacties

Snelheid van transacties

Om dit alles mogelijk te maken en soepel te laten verlopen, is het belangrijk dat Ark transacties snel kan verwerken. En dat is het geval bij Ark. Transacties kunnen, volgens eigen zeggen, worden verwerkt binnen een bloktijd van 8 seconden. Dat is behoorlijk snel. Het is belangrijk dat dit in de toekomst ook wordt volgehouden. Schaalbaarheid is hierbij een belangrijk aspect.

Ark zou de transactiesnelheid moeten kunnen handhaven door niet-belangrijke functies via SmartBridges over te dragen aan een van de vele sidechains. Ark maakt namelijk geen gebruik van slechts één blockchain, maar is opgedeeld in verschillende delen. Hierdoor wordt niet slechts één blockchain belast, zoals bij Ethereum het geval is.

ARK Wallet
ARK wallet

Ark wallets

Ark heeft verschillende soorten wallets beschikbaar gesteld:

  • Desktop wallet;
  • Paper wallet;
  • Web lite wallet (Arkvault).

De meest veilige optie uit dit rijtje is de paper wallet. Hiermee creëer je namelijk een code op een stuk papier, dat je bijvoorbeeld in een kluis kunt bewaren. Het voordeel hiervan is dat het niet op een computer staat en daardoor erg veilig is.

Als je liever geen paper wallet gebruikt om Ark te bewaren, dan kunnen we de desktop versie aanbevelen. Hiervoor download je de software en noteer je een aantal woorden, die je moet bewaren. Door een aantal van deze woorden in te typen, kun je je eigen wallet instellen.

Team achter Ark

Het team achter Ark bestaat uit verschillende professionals met diverse achtergronden en vaardigheden. François-Xavier Thoorens is medeoprichter, maar hij stopte in 2021. Hij heeft eerder gewerkt aan projecten zoals Ethereum en Lisk.

Andere belangrijke leden van het Ark-team zijn onder meer CTO en mede-oprichter, Kristjan Košič, die uitgebreide ervaring heeft met blockchain-technologie en softwareontwikkeling. Daarnaast omvat het team verschillende ontwikkelaars, marketeers en community managers, die allemaal bijdragen aan de ontwikkeling en het succes van het Ark-project.

Het Ark-team is gevestigd in Frankrijk (Villeneuve-sous-Pymont) en heeft ook leden in andere delen van de wereld. Het team heeft een sterke focus op open communicatie en transparantie, en houdt de gemeenschap regelmatig op de hoogte van de voortgang en ontwikkelingen van het project.

Conclusie

Investeren in deze munt is investeren in de toekomst van blockchaintechnologie. Ark heeft namelijk andere partners nodig om te kunnen overleven. De techniek erachter is uitstekend, evenals het team en de sterke gemeenschap. Mocht(en) andere cryptovaluta de toekomst worden, dan verwachten we dat Ark hierop kan meeliften om uiteindelijk te fungeren als de olie tussen deze verschillende projecten.

Onze review

4,1/5

Ark

Koop jij ARK dan investeer je indirect in blockchain-technologie!

Koop jij ARK dan investeer je indirect in blockchain-technologie!

on air