Binance Coin (1)

Alles wat je moet weten over Binance Coin (BNB)

In dit artikel zullen we ingaan op de functies van Binance Coin, de cryptocurrency die is gecreëerd door Binance, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld. We zullen bespreken hoe Binance Coin wordt gebruikt als een utility-token op het Binance-platform, wat de voordelen zijn van het gebruik ervan en hoe je Binance Coin kunt verkrijgen. Daarnaast zullen we ook ingaan op welke blockchain wordt gebruikt en wie er achter Binance Coin zit. Tot slot zullen we de conclusie delen en onze mening geven over de aantrekkelijkheid van deze cryptomunt voor investeerders.

Transpareng BG TG door Frank Kruit
op 22 februari 2018 - laatste update: 5 december 2023
Binancecoin
Onze review

3,5/5

Binance Coin

Ben jij al in het bezit van BNB? Overweeg het muntje ook eens te kopen!

Ben jij al in het bezit van BNB? Overweeg het muntje ook eens te kopen!

Koop vandaag nog Binance Coin

Profiteer van korting op transactiekosten en investeer in de toekomst van Binance. Krijg jouw Binance Coins nu o.a. via Bitvavo.

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's

Wat is Binance Coin?

Binance Coin is een cryptocurrency die is gecreëerd door Binance, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld. Het wordt gebruikt als een utility-token op het Binance-platform, wat betekent dat het verschillende functies heeft binnen het Binance-ecosysteem.

Een van de belangrijkste functies van Binance Coin is het betalen van transactiekosten op het Binance-platform. Door Binance Coins te gebruiken om transactiekosten te betalen, kunnen gebruikers kortingen krijgen op deze kosten. Bovendien wordt Binance Coin gebruikt als beloning voor gebruikers die nieuwe gebruikers naar het platform verwijzen.

Binance Coin heeft ook verschillende andere toepassingen, zoals het gebruik ervan om te investeren in nieuwe projecten die worden gelanceerd op het Binance Launchpad-platform. Het kan ook worden gebruikt om merchandise te kopen in de Binance-winkel en om te betalen voor andere diensten die worden aangeboden door Binance.

Over het algemeen is Binance Coin een cryptocurrency met meerdere functies die is ontworpen om gebruikers van het Binance-platform te helpen bij het uitvoeren van verschillende taken en transacties.

Binance Coin: wat kun je ermee?

De Binance Coin (BNB) is een token die wordt gebruikt als de native token van het Binance-platform. Binance is een van de grootste cryptocurrency-beurzen ter wereld en BNB wordt gebruikt als een manier om transactiekosten te betalen en als een investering in het platform zelf.

Korting op transactiekosten

Een van de voordelen van het gebruik van BNB op het Binance-platform is de korting op transactiekosten. Tijdens het eerste jaar na aanschaf van BNB krijgen gebruikers een korting van 50% op de transactiekosten. In het tweede jaar wordt deze korting verminderd tot 25% en in de daaropvolgende jaren tot respectievelijk 12,5% en 6,75%. Na deze periode van vier jaar vervalt de korting volledig.

Schaarste vergroten

Naast de voordelen voor gebruikers, heeft Binance ook een strategie om de schaarste van BNB te vergroten. Het bedrijf koopt elk kwartaal een deel van de tokens op de markt terug en vernietigt deze. Dit proces zal doorgaan totdat er 100 miljoen tokens zijn vernietigd, wat zal leiden tot een verminderd aanbod en mogelijk een hogere waarde van de resterende tokens.

Het gebruik van BNB op het Binance-platform heeft dus verschillende voordelen, zoals korting op transactiekosten en de mogelijkheid om te investeren in het platform zelf. Bovendien zorgt het terugkopen en vernietigen van de tokens voor schaarste en mogelijk een hogere waarde van de resterende tokens.

Welke blockchain gebruikt Binance Coin?

Binance Coin (BNB) maakt gebruik van de Binance Chain-blockchain, die specifiek is ontworpen voor het Binance-ecosysteem en de uitwisseling van digitale activa. De Binance Chain is ontwikkeld door Binance en is gebaseerd op de Tendermint-technologie. Het is een gedecentraliseerde, openbare blockchain die wordt gebruikt om transacties te verwerken en slimme contracten uit te voeren.

Binance heeft ook een andere blockchain genaamd Binance Smart Chain (BSC), die is gebaseerd op de Ethereum-blockchain en ook wordt gebruikt voor het uitvoeren van slimme contracten en het ondersteunen van gedecentraliseerde toepassingen (dApps).

Changpeng Zhao
Changpeng Zhao

Team achter Binance Coin

Achter de Binance Coin zit een heel team van ontwikkelaars en adviseurs, waaronder Roger Ver. Het team bestaat uit verschillende professionals met diverse achtergronden en ervaringen in de cryptocurrency-industrie.

Changpeng Zhao, CEO

Een van de belangrijkste leden van het team is Changpeng Zhao, de CEO van Binance. Hij heeft in de jaren hiervoor al actief gewerkt binnen de crypto gemeenschap en was oprichter van BijiTech, een in de cloud gestationeerd exchange systeem dat meer dan 30 exchanges voorziet van input. Nadat Binance zijn ICO beëindigde, heeft Zhao al zijn managementtaken bij BijiTech neergelegd en overgedragen, maar bezit hij nog wel aandelen. Daarnaast stond Zhao aan het roer bij OKcoin en heeft hij het gehele platform aldaar opgestart.

Roger Wang, CTO

Een ander belangrijk lid van het team is Roger Wang, de CTO van Binance. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring binnen de financiële sector en werkte net als Zhao voor BijiTech. In zijn geval was hij verantwoordelijk voor het opbouwen van de exchange en het team eromheen. Voor BijiTech werkte Roger voor de grootste investeringsbank in Japan en was hij onder andere verantwoordelijk voor het creditboeking systeem, waarmee hij duizenden handelaren ondersteunde.

Samen met de andere leden van het team zetten Zhao en Wang zich in om Binance Coin te laten groeien en een toonaangevende positie te geven in de wereldwijde cryptocurrency-markt.

Hoe kom je aan BNB?

Een van de manieren om Binance Coin (BNB) te verkrijgen, is door deze aan te schaffen via een cryptocurrency exchange, zoals Bitvavo. Bij Bitvavo is het mogelijk om euro's te storten en deze vervolgens om te wisselen voor BNB. Naast het kopen van BNB via Bitvavo, kun je ook BNB verdienen via het referral programma van Binance en door deel te nemen aan verschillende activiteiten op het Binance-platform. BNB is een utility token op het Binance-platform en kan worden gebruikt om transactiekosten te betalen, te stemmen in community voting events en deel te nemen aan ICO's op het platform.

Conclusie Binance Coin

Al met al kunnen we concluderen dat de Binance Coin een nuttige functie heeft en daardoor extra interessant is voor frequente handelaren die gebruikmaken van Binance. Door de Binance tokens te houden, kunnen zij transactiekosten verlagen en in de komende jaren kan de munt in waarde stijgen vanwege de verbranding van een deel van de tokens.

Hoewel de munt met name aantrekkelijk is voor daghandelaren, vanwege het kostenbesparende aspect, zal het aantal gebruikers wellicht dalen na afloop van de korting op transactiekosten.

Toch blijft de Binance Coin een interessante optie voor beleggers die willen investeren in een cryptomunten die daadwerkelijk een functie heeft en daarom potentieel waardevol kan blijven

on air