Kucoin

Alles wat je moet weten over KuCoin Tokens (KCS)

Als je geïnteresseerd bent in cryptocurrency en het KuCoin Exchange-platform, dan wil je zeker weten wat KuCoin Tokens (KCS) zijn en hoe je ze kunt kopen. KCS is een utility token dat gebruikt wordt op het KuCoin-platform en biedt verschillende voordelen voor beleggers en gebruikers, zoals kortingen op handelskosten, bonusuitkeringen en investeringsmogelijkheden. Lees verder om meer te weten te komen over KuCoin Shares, de voordelen en hoe je ze kunt kopen.

Transpareng BG TG door Frank Kruit
op 15 juni 2018 - laatste update: 5 december 2023
Kucoin Token
Onze review

2,4/5

KuCoin Token

Profiteer van kortingen en bonussen op het KuCoin-platform. Registreer vandaag nog een account op KuCoin en koop jouw KCS

Profiteer van kortingen en bonussen op het KuCoin-platform. Registreer vandaag nog een account op KuCoin en koop jouw KCS

Investeren in utility tokens?

Dit kan ondermeer via de volgende exchanges:

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's

Wat is Kucoin Token?

KuCoin Token (KCS) is een utility token die gebruikt wordt op het KuCoin Exchange-platform. Het wordt uitgegeven door de KuCoin cryptocurrency exchange en wordt gebruikt om de kosten van het handelen op het platform te verlagen. KCS kan ook worden gebruikt om beloningen te verdienen door middel van een loyaliteitsprogramma dat wordt aangeboden door KuCoin.

KuCoin Token (eerder bekend onder Kucoin Shares) is opgericht in 2017 en is sindsdien gegroeid in populariteit. Het heeft een totale aanbodlimiet van 200 miljoen KCS-tokens. KCS is vergelijkbaar met andere exchange-tokens, zoals Binance Coin (BNB) en Huobi Token (HT), die worden uitgegeven door de Binance en Huobi exchanges.

KuCoin Shares biedt voordelen voor beleggers die KCS bezitten, zoals kortingen op handelskosten en toegang tot exclusieve investeringsmogelijkheden op het platform.

Voordelen van Kucoin tokens

Kucoin Shares is de native token van het KuCoin-beursplatform en biedt verschillende voordelen, waaronder:

  1. Kortingen op handelskosten: Houders van Kucoin Shares kunnen profiteren van kortingen op handelskosten op het KuCoin-beursplatform. Deze kortingen kunnen oplopen tot 30% van de oorspronkelijke handelskosten.
  2. Bonusuitkeringen: KuCoin deelt een deel van zijn inkomsten met houders van Kucoin Shares in de vorm van bonusuitkeringen. Dit betekent dat houders van de token extra inkomsten kunnen ontvangen.
  3. Investeringskansen: Met Kucoin Shares kunnen beleggers ook investeren in nieuwe projecten die via het KuCoin Launchpad-platform worden aangeboden.
  4. Stemrecht: Kucoin Share-houders hebben ook stemrecht bij beslissingen over het platform, zoals het toevoegen van nieuwe tokens of het wijzigen van handelsvoorwaarden.
  5. Passieve inkomsten: Houders van Kucoin Shares kunnen ook passieve inkomsten genereren door de tokens te staken of te houden in een KuCoin Soft Staking-account.

Over het algemeen biedt Kucoin Shares dus verschillende voordelen voor beleggers en gebruikers van het KuCoin-platform.

Token burn

Kucoin Shares voert periodieke token burns uit om het totale aanbod van KCS te verminderen en de waarde van de resterende KCS-tokens te verhogen. Deze token burns vinden elke kwartaal plaats en worden uitgevoerd door het Kucoin-team.

Het aantal tokens dat wordt verbrand, wordt bepaald aan de hand van de handelsvolumes op Kucoin en het aantal KCS-tokens dat wordt gebruikt om kortingen op transactiekosten te ontvangen. Hoe meer KCS-tokens er worden gebruikt op het platform, hoe groter de hoeveelheid tokens die wordt verbrand.

De verbranding zelf vindt plaats door het verzenden van de te verbranden tokens naar een adres waar geen privésleutel van bekend is. Dit zorgt ervoor dat de tokens permanent uit de circulatie worden verwijderd en niet meer kunnen worden gebruikt.

Na elke token burn wordt er een aankondiging gedaan op de officiële website van Kucoin, waarin het aantal verbrande tokens wordt vermeld en de datum waarop de verbranding heeft plaatsgevonden.

KCS kopen: hoe doe je dat?

KuCoin Shares (KCS) zijn verkrijgbaar op verschillende cryptocurrency-exchanges, waaronder KuCoin zelf. Als je KCS wilt kopen, kun je beginnen met het registreren van een account op KuCoin of een andere exchange die KCS aanbiedt.

Als je ervoor kiest om KCS te kopen op KuCoin, dan kun je simpelweg BTC of USDT vanuit een andere exchange zoals Bitvavo overmaken naar je KuCoin-account en deze omwisselen voor KCS.

Een andere optie om KCS te kopen is via HitBTC, een andere populaire cryptocurrency-exchange. Om KCS op HitBTC te kopen, dien je ook een account te registreren en BTC of USDT over te maken naar je account om deze te kunnen omwisselen voor KCS.

Verschillende handelsparen

Het is belangrijk om te onthouden dat cryptocurrency-exchanges verschillende handelsparen kunnen aanbieden. Bijvoorbeeld, als je KCS wilt kopen met BTC, dan dien je te zoeken naar de KCS/BTC-handelspaar. Als je KCS wilt kopen met USDT, dan dien je te zoeken naar de KCS/USDT-handelspaar. Het is raadzaam om de verschillende handelsparen te bekijken en te kiezen welke het meest geschikt is voor jouw behoeften.

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van KuCoin Shares (KCS), dan is het belangrijk om te onderzoeken welke exchange de beste optie voor jou is, en om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om je cryptomunten veilig op te slaan en te beveiligen.

Conclusie

Kucoin Shares is de native token van de Kucoin cryptocurrency exchange en biedt verschillende voordelen voor beleggers en gebruikers van het platform, zoals kortingen op handelskosten, bonusuitkeringen, investeringsmogelijkheden en stemrecht bij beslissingen over het platform. Bovendien voert Kucoin Shares periodieke token burns uit om het totale aanbod van KCS te verminderen en de waarde van de resterende KCS-tokens te verhogen.

De groei van Kucoin Shares valt samen met de populariteit van de exchange zelf, maar het is belangrijk op te merken dat slecht nieuws de munt onderuit kan halen, zoals we hebben gezien bij FTT, de token van FTX. Kucoin Shares behoort tot de grotere utility tokens, samen met de tokens van Okex en Binance

on air