Wanchain

Wanchain: de verbindende factor tussen alle blockchains

Wanchain (WAN) is een blockchain-project dat als doel heeft om een naadloze interoperabiliteit tussen verschillende blockchains te creëren, waardoor het mogelijk wordt om waarde uit te wisselen tussen cryptocurrencies en digitale assets. Met hun gedecentraliseerde aanpak en democratische structuur is Wanchain goed op weg om deze visie te verwezenlijken. In dit artikel lees je meer over de visie van Wanchain, hoe het werkt en welke partners het heeft, evenals informatie over de Wanchain wallets en het potentieel van het project.

Transpareng BG TG door Frank Kruit
op 12 juni 2018 - laatste update: 19 juli 2023
Wanchain (1)

Wanchain (WAN) kopen?

Investeer in de toekomst van blockchain met Wanchain

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €10.000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
Visie Van Wanchain
visie van wanchain

Wat is Wanchain

Wanchain is een ambitieus project dat zich volledig richt op het creëren van een naadloze interoperabiliteit tussen verschillende blockchains. Met behulp van volledig gedecentraliseerde bruggen, maakt Wanchain het mogelijk voor alle blockchains om met elkaar te communiceren en waarde uit te wisselen tussen crypto en digitale assets.

Het mooie van Wanchain is dat het geen centrale hub of relay chain nodig heeft om deze directe bruggen tussen blockchains te bouwen. De brug nodes zijn gedecentraliseerd, toestemmingsloos en niet-custodiaal, wat betekent dat iedereen een Wanchain brug node kan deployen. Bovendien worden de nodes op maandelijkse basis geroteerd en herkozen, zodat het netwerk volledig democratisch is.

Decentrale exchange

Naast de bruggen tussen blockchains, heeft Wanchain ook een eigen decentrale exchange en universele wallet ontwikkeld. Deze tools maken het voor consumenten gemakkelijk om cryptovaluta op te slaan en om te zetten. 

Het uiteindelijke doel van Wanchain is om de verbindende factor te worden van alle blockchains. Door de schaalbaarheid van digitale betalingen te verbeteren en de interoperabiliteit tussen verschillende blockchains te garanderen, zal Wanchain een belangrijke rol spelen in de toekomst van de blockchain-technologie. En met hun gedecentraliseerde aanpak en democratische structuur, hebben ze alle tools in handen om deze visie te verwezenlijken.

Wanchain
Visie van Wanchain

Blockchains met elkaar laten communiceren

Wanchain streeft ernaar om alle blockchains met elkaar te laten communiceren. Het fundamentele principe van blockchain is dat er geen centrale autoriteit of persoon nodig is om transacties te valideren. Desondanks ontbreekt er nog een cruciale schakel: het vermogen om te communiceren tussen verschillende blockchains.

Momenteel is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een smart contract dat op de Ethereum blockchain is gebouwd uit te voeren op een NEO blockchain. Hoewel er verschillende projecten zijn die soortgelijke problemen aanpakken, zoals Ark en ICON, gaat Wanchain nog een stap verder. Het zal anonieme blockchains ook in staat stellen om deel uit te maken van hun netwerk.

Anoniem smart contract

Zoals eerder aangegeven, heeft Wanchain als doel om anonieme cryptovaluta op te nemen in de blockchain. Door deze anonieme valuta toe te voegen, wordt het voor gebruikers mogelijk om anonieme transacties uit te voeren. Het mooie is dat deze optie kan worden aan- en uitgezet, waardoor gebruikers de keuze hebben om hun transacties publiekelijk of anoniem te laten uitvoeren.

Anonimiteit blijkt een eigenschap te zijn waar veel waarde aan wordt gehecht. Dit blijkt ook uit de populariteit van anonieme cryptovaluta, zoals Monero en Verge. Maar de anonimiteit beperkt zich niet alleen tot transacties. Wanchain streeft er ook naar om smart contracts volledig anoniem te maken.

Dit betekent dat andere gebruikers geen inzage kunnen krijgen in de afspraken die zijn vastgelegd in het smart contract. Dit is een perfecte oplossing voor bedrijven die bedrijfsgeheimen willen opslaan, zonder dat deze openbaar worden. Op deze manier kunnen bedrijven met een gerust hart gebruik maken van de voordelen van blockchain-technologie, zonder zich zorgen te hoeven maken over het delen van vertrouwelijke informatie.

Wanchain
Wanchain

Krachten bundelen: Samenwerking

Als een innovatieve blockchain-technologie werkt Wanchain samen met een breed scala aan partners in verschillende sectoren. Het heeft partnerships opgezet met grote spelers in de industrie, waaronder Open Finance-platforms, gedecentraliseerde beurzen, en blockchain-bedrijven. Enkele van de belangrijkste partners van Wanchain zijn:

  • MakerDAO: Wanchain werkt samen met MakerDAO om de Dai-stabiele munt op het Wanchain-netwerk te brengen. Dit maakt het mogelijk om naadloze conversie tussen Dai en Wanchain's eigen stablecoin, Wancoin, te realiseren.
  • Chainlink: Wanchain maakt gebruik van Chainlink-orakels om gegevens van externe bronnen te verkrijgen en deze gegevens te integreren in de slimme contracten die op het Wanchain-netwerk draaien.
  • Kyber Network: Wanchain werkt samen met Kyber Network om snelle, efficiënte en naadloze conversies tussen verschillende digitale activa mogelijk te maken.
  • Pundi X: Wanchain werkt samen met Pundi X om cryptocurrency-betalingen op een wereldwijde schaal te faciliteren.

Hoewel Wanchain een innovatieve blockchain-technologie is die in veel verschillende sectoren wordt toegepast, is het niet de enige speler in de markt. Er zijn verschillende concurrenten die soortgelijke technologieën aanbieden, waaronder Aion, Icon en Komodo. Echter, dankzij zijn brede scala aan partners en toepassingen heeft Wanchain zich gevestigd als een toonaangevende speler in de blockchain-ruimte en blijft het innoveren en evolueren om aan de behoeften van de gebruikers te voldoen.

Wanchain wallets: opties

Als je op zoek bent naar de veiligste manier om je coins, tokens en assets te beheren, dan kun je voor Wanchain een aantal hardware wallets gebruiken zoals Ledger en Trezor. Maar dat is nog niet alles, Wanchain heeft ook een aantal eigen wallets ontwikkeld, zoals WanMask, MyWanWallet, Trust Wallet, Rabby Wallet en meer.

De desktop wallet van Wanchain, genaamd WanWallet Desktop, is een all-in-one oplossing voor het beheren van meerdere assets, nodes en applicaties.

Met de mobiele wallet van Wanchain, WanWallet Mobile, kan je eenvoudig je assets en applicaties beheren op zowel Android als iOS. En als je liever in je browser werkt, dan kan je de MetaMask extensie downloaden om te interacteren met blockchain-based applicaties op Wanchain.

Tot slot

Wanchain heeft als doel de financiële sector te decentraliseren. Door het gebruik van de technologie van Wanchain moet het onder andere mogelijk worden om als bedrijf blockchain-applicaties te maken voor allerhande financiële diensten, zoals het uitlenen van geld, betalingen, investeringen en financieringen.

Het project is ambitieus en zal niet zonder slag of stoot verlopen. Toch is er vertrouwen, ook omdat de grondlegger al eerder heeft laten zien dat hij goed is in wat hij doet.

Als het project zijn doelstellingen kan waarmaken, kan het een mooie toekomst tegemoet gaan. Er is immers veel vraag naar een verbindende factor tussen alle blockchain-oplossingen. Het is dan ook goed dat Wanchain een aantal partijen heeft aangetrokken om samen sterker te staan.

Toch is er niet alleen lof voor Wanchain, aangezien het een fork is van Ethereum. Het nadeel van Ethereum is de schaalbaarheid, en als hier niets aan wordt veranderd, zal Wanchain hier ook onder lijden. Wel is Ethereum duidelijk over de toekomst en zegt het dat de schaalbaarheid flink zal worden verbeterd.

Onze review

3,9/5

Wanchain

Ontdek hoe Wanchain naadloze interoperabiliteit tussen blockchains mogelijk maakt en investeer nu in dit innovatieve project

Ontdek hoe Wanchain naadloze interoperabiliteit tussen blockchains mogelijk maakt en investeer nu in dit innovatieve project

on air