Oceanex

Oceanex: onze review van deze exchange

Oceanex is een door Artificial Intelligence (AI) aangedreven crypto exchange. De exchange is gelanceerd dor BitOcean, een bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van Bitcoin ATM-machines. De exchange is o.a. ontwikkeld om de tokens in het VeCainThor-ecosysteem een boost te geven.

Oceanex

Wat is Oceanex?

OceanEx kun je gebruiken als exchange en er kan gehandeld worden met behulp van (op dit moment) 12 handelsparen, die ontstaan zijn uit o.a. de volgende cryptovaluta:

Het betreffen enkel crypto naar crypto-handelsparen, er komt geen fiatgeld aan te pas.

De AI aangedreven exchange valt onder het VeChainThor-ecosysteem waardoor zowel Vechain als Vethor Tokens een voordeel hebben. Transacties met handelsparen van Vechain zullen 50% minder betalen aan handelskosten. De opnamekosten worden voor zowel Vechain als Vethor Token verminderd met 50%.

OceanEx zet verder in op een exchange met de best mogelijke bescherming (SSL-beveiligingstechnologie op bankniveau) , volwaardige en kwantitatieve handelsmogelijkheden en de mogelijkheid te beschikken over een groot aantal investeringsinstrumenten en de beste beleggingsstrategieën.

Ook moet het bij OceanEx mogelijk zijn snel te kunnen handelen: het platform zou in staat moeten zijn 1,2 miljoen orders per minuut te kunnen verwerken.

Registreren Bij Oceanex
Registreren bij Oceanex

Kenmerken van Oceanex

OceanBrain

Dit is het AI-systeem dat ervoor zorgt dat het platform beveiligd blijft en is in staat kwaadwillende transacties te onderscheppen en gelden van klanten te beveiligen. OceanBrain is in alle lagen van het platform opgenomen en heeft een belangrijke functie binnen het geheel. Zeker gezien er in het verleden -en nog steeds – hacks plaatsvinden op exchanges.

OceanBrain is in staat gegevens uit het verleden te gebruiken om voorspellingen te doen voor de toekomst. Het fungeert anders dan de meeste AI-gestuurde systemen en doet niet louter voorspellingen op basis van gegevens. OceanBrain opereert in een hybride modus, en combineert menselijke kennis met gegevens.

Bovendien is het systeem in staat het leervermogen door te ontwikkelen en dit vermogen ook in te zetten op andere vlakken en komt daarmee in de buurt van het menselijke leren.

OceanMarket

Voor handelaren die weinig tijd en energie willen steken in het ontwikkelen van handelsstrategieën is er de mogelijkheid mee te liften op strategieën van andere communityleden. Iedereen kan namelijk strategieën publiceren in Oceanmarket en andere gebruikers toestaan hen te volgen en erin te investeren. Leden die een strategie hebben ontwikkeld en open toegankelijk hebben gezet, kunnen commissies verdienen op basis van hun prestaties.

Historisch resultaten zullen open en toegankelijk zijn voor andere gebruikers, waardoor het anderen in staat stelt hier hun keuze op te kunnen baseren.

OceanMarket wordt gecontroleerd door OceanBrain waardoor kwaadaardig handelsgedrag voorkomen wordt. Aan de hand van een analyse door OceanBrain wordt er een kredietsysteem ontwikkeld  die de veiligheid waarborgt. OceanMarket is nu nog niet in bedrijf, maar zal later worden toegevoegd als een van de services. Voor nu zou je kunnen uitwijken naar Cryptohopper, een vergelijkbare dienst.

OceanLab

OceanLab is het interne team dat onderzoek doet op het gebied van productinnovaties en werkt samen met academische onderzoekslaboratoria. Op die manier probeert OceanEx de voorsprong op de markt te vergroten.

Tokencoin
Uitbetalingsgrenzen tabel

Registreren bij Oceanex

Registreren kan bij OceanEx via ‘sign up'. Hier dien je enkel een e-mailadres en een wachtwoord in te vullen. Direct daarna krijg je een e-mail, daarin moet je de activatie-link aanklikken en vervolgens krijg je een laatste e-mail. In deze e-mail vind je de code die nodig is om in te loggen. Deze vul je in, waarna je aan de slag kunt gaan. De keren daarna dien je iedere keer in te loggen met een code die je in je email-postvak krijgt. Deze code is slechts 30 minuten geldig. Om het account nog beter te beschermen is ons advies 2FA in te schakelen. Dit kun je inschakelen bij ‘settings' in je account. Daarvoor heb je de Google authenticator nodig die je in de Appstore als ook bij Google Play kunt downloaden.

Verificatie

OceanEx geeft als advies jezelf tijdig bekend te maken, aangezien er enige tijd overheen kan gaan opdat je door het verificatieproces (KYC) heen bent. Storten van geld kan altijd bij deze exchange, het kan enkel noodzakelijk zijn bekend te zijn bij de exchange op het moment dat je bepaalde uitbetalingsgrenzen overschrijdt:

Storten van Cryptovaluta

Indien je reeds beschikt over een van de verhandelbare cryptovaluta van OceanEx, kun je dit rechtstreeks storten naar je OceanEx account. Als je nog niet over een van de cryptovaluta beschikt, dan is er de mogelijkheid dit via een andere weg aan te schaffen. Zelf vinden we Bitvavo daar een geschikte partner voor, deze Nederlandse exchange is makkelijk in gebruik. Zelf hebben wij de volgende stappen genomen om een kleine hoeveelheid Ethereum naar OceanEx te sturen:

 • Aankoop van Ethereum via Bitvavo;
 • Ga naar Funds, Deposit en klik op Ethereum;
 • Kopieer het adres naar bv. Bitvavo en klik op versturen;
 • Vervolgens is het afwachten en kun je de status in de gaten blijven houden;
 • Bij een succesvolle storting krijg je een e-mail.
Storten Bij Oceanex
Storten bij Oceanex

Handelen bij Oceanex: onze uitleg

Wanneer jouw Ethereum (of andere valuta) is aangekomen, kun je starten met handelen. In ons voorbeeld hebben we reeds Ethereum in ons bezit en willen we een andere cryptomunt aankopen. We klikken het trading pair VET/Eth aan voor de aankoop van Vechain.

Deze stappen dien je te volgen voor de aankoop van Vechain:

 • Ga naar ‘exchange' in het hoofdmenu;
 • Klik op VET/Eth;
 • Je kunt vervolgens handelen, rechts onderin;
 • Daar geef je de hoeveelheid VET op die je wilt kopen;
 • Daarna druk je op ‘buy VET'.

Mocht het zo zijn dat je limiet nog niet is behaald, dan komt de order te staan bij ‘open orders'. Dit kun je aan de linkerzijde van de pagina terugvinden. Mocht de aankoopprijs niet worden aangetikt, is er de mogelijkheid de order te annuleren. Vervolgens kun je een nieuwe ‘buy order' inleggen.

Geld opnemen

Bij OceanEx kun je je cryptovaluta opnemen om het vervolgens bij een andere broker neer te zetten. Een reden kan zijn dat je het wilt omzetten in fiatgeld, aangezien OceanEx niet over die mogelijkheid beschikt. In ons geval hebben wij VET eerst omgezet in Eth, omdat dit een gangbare munt is om in te wisselen in fiatgeld.

Cointokentabel
Kosten voor uitbetalen

Fee voor uitbetalen

 • Ga naar ‘funds' en dan naar ‘balances';
 • Klik achter Eth op ‘withdraw';
 • Daar geef je de ontvangstadres in (van bijvoorbeeld Bitvavo);
 • De gewenste hoeveelheid;
 • Bevestig en voer de code in die per e-mail is toegezonden;
 • Tot slot gaat er enige tijd overheen opdat de betaling is verzonden en krijg je bericht indien de opname is gelukt.

Voor een uitbetaling wordt een fee gerekend en voor de verschillende cryptovaluta is deze als volgt:

Team

Bekijk het team.

Xiaoning Nan (oprichter & CEO)

Xiaoning is oprichter van BitOcean en Chief Advisor bij de VeChain Foundation en als sinds 2013 actief in de markt van cryptocurrencies. Hij is een van de eerste crypto leveranciers in tijden van de opkomst van het digitale geld in China. Hij heeft enorm veel ervaring in de ontwikkeling van crypto ATM's en staat aan kop van de eerste franchise mining farm in China.

Jiayu Zhou (medeoprichter & CTO)

Jiayu is het brein achter een van de belangrijkste peilers van OceanEx: kunstmatige intelligentie. Hij is expert op dat gebied. Hij heeft leiding gegeven aan een team van mensen binnen Samsung en hield zich bezig met gerichte advertenties aan miljoenen gebruikers van Samsung SmartTV. Door de jaren heen heeft Jiayu enorm veel kennis opgedaan op het gebied van zelflerende machines.

Wei Wang (medeoprichter & COO)

Wei is de financiële man in het bedrijf en heeft uitgebreide ervaring in financiën, media en IT. Hij werkte jarenlang voor het gerenommeerde Deloitte. Hij heeft zich voornamelijk bezig gehouden met het verstrekken van financieringsadviezen voor bedrijven van over heel de wereld.

Competitie
Competitie

Trading Battles

Bij OceanEx kun je meedoen aan zogenaamde Trading Battles, ofwel handelen met crypto's in competitieverband. In de aankondiging wordt prijsgegeven met welke munt je gedurende een periode moet handelen. Er wordt gekeken naar het handelsvolume van de betreffende munt en het aandeel per speler hierin. De top 10 (meeste handelsvolume) wordt beloond met een speciale prijs.

Daarnaast kan er een extra bonus (niet voor top 10-noteringen) worden verdiend indien je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Iedereen kan hieraan meedoen, dus ook niet-KYC-gebruikers. Alle beloningen worden binnen 7 werkdagen verdeeld over de winnende accounts.

Conclusie

Het idee achter dit project is het mogelijk maken van sterke verbetering op het gebied van beveiliging, als ook snelle transacties en het aanbieden van financiële hulpmiddelen. Ze zijn hard aan de weg aan het timmeren en het is nog even wachten opdat gebruikers gebruik kunnen maken van de OceanMarket. Toch heeft deze exchange niets nieuws te bieden en is het maar de vraag of het weerstand kan bieden tegen de sterk concurrerende markt. Uiteraard proberen ze middels OceanLabs continu te verbeteren en te innoveren.

De exchange is beperkt qua aantal handelsparen en om hier een volwaardige exchange van te maken , zullen er op ten duur meerdere cryptovaluta aan toe moeten worden gevoegd. Wel is het prettig dat je als Vechain en Vetor Token – houder een voordeeltje krijgt bij de handel in digitale valuta. Voorts is de fee die wordt gerekend bij een opname marktconform en dus prima te noemen.

De exchange is gebruiksvriendelijk en wat we graag zouden willen zien is dat OceanMarket ook deze prettige gebruikerservaring zal bieden in de toekomst. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de handel in cryptovaluta meer toegankelijk wordt.

on air