Cryptonieuws Week 19

Cryptonieuws updates: faillissement, memecoins en Ethereum staking

Op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in de cryptowereld? Belangrijke ontwikkelingen spelen zich af: faillissement van Bittrex, gegevensdeling tussen crypto-bedrijven en belastingdiensten, de opkomst van memecoins en de aantrekkelijkheid van Ethereum staking.

Benieuwd naar alle details? Lees verder en ontdek de laatste updates die ik met je deel!

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 12 mei 2023
laatste update: 12 mei 2023
Cryptonieuws Week 19

Bittrex vraagt faillissement aan vanwege juridische problemen

Bittrex heeft faillissement aangevraagd als gevolg van een reeks juridische problemen waarmee het te maken had. Onder andere werd het geconfronteerd met aanklachten van de Securities and Exchange Commission (SEC) en schendingen van de Bank Secrecy Act.

Deze uitdagingen waren te veel voor het bedrijf, waardoor het genoodzaakt was om bescherming te zoeken onder chapter 11 van het faillissementsrecht. Dit nieuws is de zoveelste domper voor de crypto-industrie die de afgelopen tijd al meerdere faillissementen heeft gezien. Vooraanstaande spelers zoals FTX, Celsius en BlockFi gingen al eerder ten onder.

Julien Vallet (1)
Julien Vallet, CEO en mede-oprichter van Finst

Europese Parlement roept op tot gegevensdeling tussen crypto-bedrijven en belastingdiensten

Het Europese Parlement heeft aangegeven dat crypto-bedrijven mogelijk data moeten delen met belastingdiensten van EU-landen om belastingontduiking tegen te gaan. Deze maatregel is onderdeel van de aanstaande MiCA-wetgeving, die constructief beleid wil introduceren in de crypto-industrie.

Julien Vallet, mede-eigenaar van Finst, benadrukte in een interview met Onetime dat de MiCA-wetgeving een stap in de goede richting is. Hij gaf aan dat de wetgeving de branche verder zal professionaliseren en meer veiligheid zal bieden aan investeerders. Het is een positieve ontwikkeling die bijdraagt aan de adoptie van crypto en het creëren van een veilige omgeving voor beleggers.

Ethereum
Ethereum

Ethereum staking extra aantrekkelijk

Halverwege april vond er een belangrijke update plaats op het Ethereum-netwerk genaamd de "Shapella" update. Deze update markeerde een significante mijlpaal in de overgang van Ethereum naar een volledig functionerend proof-of-stake (PoS) protocol.

Eén van de belangrijkste veranderingen die de Shapella-update met zich meebracht, was de mogelijkheid voor stakers om hun ETH weer uit het stakingcontract te halen.

Nu, een maand later, kunnen we zien dat het staken van Ethereum ongekend populair is geworden. Dit komt o.a. door de groeiende populariteit van memecoins, zoals PEPE, bijgedragen aan de populariteit van het staken van Ethereum.

Memecoins hebben een grote vraag gecreëerd op het Ethereum-netwerk, waardoor de transactiekosten zijn gestegen. Validators profiteren van deze hoge transactiekosten, aangezien zij beloond worden voor het verwerken van transacties. Dit heeft het staken van Ethereum nog aantrekkelijker gemaakt, aangezien het rendement verder is gestegen.

Zelf handelen in crypto?

Dat was het cryptonieuws weer voor deze week. Het was een rustige week qua nieuws, maar dat kan altijd elk moment veranderen. Volgende week weer een nieuwe update!

Kijk je uit naar ons cryptonieuws en durf jij de sprong in het diepe te wagen? Handel via een betrouwbaar platform die toegestaan zijn in Nederland:

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
on air