Cryptonieuws Week 21

Litebit stopt, mogelijke doorstart FTX & Bitcoin koers schommelt

In dit cryptonieuws: cryptobroker Litebit beëindigt na tien jaar zijn bedrijfsactiviteiten vanwege uitdagende marktomstandigheden en toenemende concurrentie. Daarnaast wordt er gespeculeerd over een mogelijke herstart van de failliete cryptobeurs FTX.

Wat doet de Bitcoin koers deze week? Ik neem je mee in het laatste cryptonieuws.

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 26 mei 2023
laatste update: 26 mei 2023
Cryptonieuws Week 21

Litebit beëindigt bedrijfsactiviteiten na tien jaar: samenwerking met Bitvavo

Na tien jaar actief te zijn geweest als cryptobroker, heeft het Nederlandse bedrijf Litebit aangekondigd dat het zijn bedrijfsactiviteiten zal beëindigen. Dit besluit is het gevolg van uitdagende marktomstandigheden en toenemende concurrentie in de cryptowereld.

De bevoegde toezichthouders zijn op de hoogte gesteld van de geplande samenwerking met Bitvavo, die momenteel wordt herzien. Klanten zullen worden geïnformeerd over de details van deze samenwerking zodra deze service volledig is geïmplementeerd.

Dit nieuws heeft ook andere Nederlandse cryptobrokers zoals BLOX en BCM (Bitcoin Meester) ertoe aangezet om zichzelf op te werpen als potentiële opvolgers voor Litebit-klanten.

Deze brokers hebben aangeboden om Litebit-klanten te ondersteunen bij de overstap naar hun platformen, en een veilige haven te bieden voor de digitale activa van Litebit-gebruikers.

Bitvavo Red

Bitvavo

€1000 gratis verhandelen
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
Finst (1)

Finst

Verhandel €5000 kosteloos
Pepe Coin En Floki Bitvavo
Pepe Coin & Floki

Bitvavo voegt Floki (FLOKI) en Pepe Coin (PEPE) toe aan het platform

Bitvavo heeft geluisterd naar de aanvragen vanuit de crypto-community en heeft gereageerd door maar liefst twee populaire memecoins toe te voegen. Bitvavo heeft besloten om zowel Floki (FLOKI) als Pepe Coin (PEPE) op te nemen.

Floki is een memecoin geïnspireerd op internetcultuur en memes, terwijl Pepe Coin gebaseerd is op de bekende internetmeme Pepe the Frog.

Het is belangrijk op te merken dat het handelen in memecoins zoals deze risico's met zich meebrengt. Op het moment van schrijven is Pepe Coin bijvoorbeeld sterk gedaald in marktomvang, van een top van 1,5 miljard dollar naar 550 miljoen dollar. De prijs van Pepe is met 67% gedaald ten opzichte van de all-time high.

FTX: mogelijke herstart van failliete cryptobeurs

FTX, de cryptobeurs die vorig jaar failliet ging, heeft mogelijk plannen om opnieuw te starten. Recente documenten en activiteiten van de nieuwe CEO, John J. Ray III, wijzen op de ontwikkeling van een herstartplan. Er wordt gesproken over een mogelijk biedingsproces en herstructurering van het platform.

De cryptogemeenschap volgt met interesse de ontwikkelingen rondom FTX en de mogelijke terugkeer. Het is goed om te weten dat FTX altijd illegaal is geweest in Nederland vanwege het ontbreken van registratie bij De Nederlandsche Bank. Verdere aankondigingen en details over FTX 2.0 worden verwacht.

Koers van bitcoin schommelt o.a. door macro-economisch nieuws en verspreiding van nepnieuws

De koers van bitcoin heeft deze week enkele schommelingen ondergaan, mede door de impact van macro-economisch nieuws en de verspreiding van nepnieuws. De prijs van bitcoin beweegt zich tussen de $26.000 en $27.000, met als dieptepunt op woensdag 24 mei een prijs van $26.106,58.

Het macro-economische nieuws speelt een rol bij het beïnvloeden van het sentiment op de markt. Verschillende economische indicatoren en ontwikkelingen, zoals tegenvallende inflatiecijfers in het Verenigd Koninkrijk en de voortdurende onzekerheid rond het Amerikaanse schuldenplafond, dragen bij aan de negatieve sfeer onder investeerders.

Daarnaast zorgde de verspreiding van nepnieuws voor tijdelijke onrust in de markt. Een afbeelding van een explosie nabij het Pentagon, gegenereerd door artificial intelligence (AI), leidde tot angst en een verhoogde verkoopdruk. Na het ontkrachten van het "nieuws" zagen veel investeerders echter een koopkans, waardoor bitcoin snel herstelde.

Op dit moment handelt bitcoin rond de $26.462,18, met de koers die nog steeds fluctueert binnen het genoemde bereik. De markt blijft onzeker en investeerders volgen de ontwikkelingen nauwlettend. De lage volatiliteit en het lage handelsvolume op crypto exchanges dragen bij aan de onzekerheid en de beperkte liquiditeit op de markt.

Wil jij je laten onderdompelen in de wereld van crypto?

Maak dan een account aan op het Onetime forum en deel jouw ervaringen met crypto of lees wat anderen te vertellen hebben.

on air