Cryptonieuws Week 22

Rusland omarmt cryptocurrencies, cryptobedrijven klagen DNB aan, Binance verwijdert privacy coins

Rusland omarmt cryptocurrencies en wordt een belangrijke speler in de crypto-miningsector, ondanks eerdere speculaties over een mogelijk verbod. Daarnaast lees je over cryptobedrijven die De Nederlandsche Bank aanklagen, Binance die privacy coins verwijdert van zijn platform en het opmerkelijke succes van BTC Direct.

Ik neem je mee in de continu veranderende wereld van cryptocurrencies.

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 2 juni 2023
laatste update: 2 juni 2023
Cryptonieuws Week 22

Rusland laat plannen voor nationale crypto-exchange varen, pro-cryptobeleid in opmars

Rusland heeft recentelijk de plannen om een nationale crypto exchange op te zetten achter zich gelaten. Het land heeft in plaats daarvan een pro-cryptobeleid aangenomen en is zelfs uitgegroeid tot een belangrijke speler in de crypto-mining sector. Dit komt als een verrassing, gezien eerdere speculaties dat crypto mogelijk verboden zou worden in Rusland.

Met een aanzienlijke miningcapaciteit is het land nu de op één na grootste Bitcoin miner ter wereld, na de Verenigde Staten. Deze groeiende betrokkenheid bij crypto en mining laat zien dat de houding van Rusland ten opzichte van cryptocurrencies aanzienlijk is veranderd.

Deze verschuiving in het beleid kan te maken hebben met de geopolitieke en economische context. Het land is geconfronteerd met sancties en beperkingen op het internationale betalingsverkeer, waardoor de interesse in cryptocurrencies als alternatieve betalingsmethode is toegenomen.

Bovendien heeft Rusland de voordelen van crypto-mining erkend, zoals het creëren van werkgelegenheid en het genereren van inkomsten uit de energie-intensieve activiteit.

Greep Uit Geregistreerde Cryptobedrijven Bij DNB
Register (DNB) met cryptobedrijven

Cryptobedrijven klagen De Nederlandsche Bank aan

Elf cryptobedrijven hebben besloten om De Nederlandsche Bank (DNB) aan te klagen vanwege hun rol in de crypto-industrie. DNB fungeert als toezichthouder en reguleert de activiteiten van cryptobedrijven in Nederland.

De bedrijven beweren dat DNB zich niet aan de wet houdt en dat de kosten voor het toezicht buitensporig hoog zijn. Ze stellen dat de kosten niet in verhouding staan tot de diensten die DNB levert en dat dit een oneerlijk speelveld creëert voor de sector.

Vorige week werd bekend dat Litebit, een prominent Nederlands cryptobedrijf, heeft besloten om zijn bedrijfsactiviteiten te beëindigen. Een van de genoemde redenen hiervoor was dat de kosten van het toezicht door DNB te hoog waren en niet haalbaar voor het bedrijf.

Binance heeft aangekondigd enkele privacy coins te verwijderen

Privacy coins liggen momenteel onder vuur vanwege bezorgdheid over hun potentieel voor het vergemakkelijken van illegale activiteiten, zoals witwassen van geld.

Deze bezorgdheid is versterkt door de goedkeuring van de Markets in Crypto-assets (MiCA) wetgeving in Europa, die tot doel heeft de regelgeving voor crypto-activa te verbeteren en criminele activiteiten tegen te gaan. De wetgeving richt zich specifiek op het reguleren van de cryptomarkt en het tegengaan van witwassen en terrorismefinanciering.

Als reactie op deze ontwikkelingen heeft Binance, 's werelds grootste cryptocurrency-beurs, aangekondigd dat het enkele privacy coins zal verwijderen van zijn handelsplatform. Dit geldt (vooraslnog) voor landen als Spanje, Polen, Italië en Frankrijk.

Privacy coins zoals Monero, Dash en Zcash stellen gebruikers in staat om anonieme transacties uit te voeren, wat het moeilijker kan maken om witwaspraktijken te identificeren en te voorkomen.

Binance lijkt voorlopig de enige exchange te zijn die tot deze actie overgaat, mogelijk vanwege de frequente kritiek en regelgevende druk waarmee de exchange vaak wordt geconfronteerd.

Op het moment van schrijven, kun je alle genoemde coins nog gewoon verhandelen op Binance en heeft de koers van deze munten niet of nauwelijks gereageerd op dit slechte nieuws.

Salaris In Bitcoin

BTC betaalt medewerkers al 5 jaar lang uit in Bitcoin

BTC Direct, een Nederlandse crypto broker gevestigd in Nijmegen en geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, heeft al vijf jaar lang een opmerkelijke benadering als het gaat om de uitbetaling van salarissen aan hun medewerkers.

Een deel van het salaris wordt namelijk uitbetaald in Bitcoin. Deze gedurfde stap heeft geleid tot indrukwekkende resultaten, met een rendement van meer dan 250% voor de werknemers.

Sinds 2018 is BTC Direct het eerste bedrijf in Europa dat ervoor koos om salarissen deels in Bitcoin uit te betalen. In de afgelopen vijf jaar heeft BTC Direct hun expertise en ervaring op dit gebied uitgebreid en hebben ze de mogelijkheid gecreëerd voor andere bedrijven om dezelfde aanpak te volgen.

Dit heeft geresulteerd in een groeiend aantal bedrijven dat deze innovatieve trend omarmt, waaronder diverse Nederlandse filialen van Domino's Pizza.

Crypto partners

Wil jij handelen in crypto? Via onderstaande aanbieders kun je eenvoudig en snel beginnen met het traden in crypto. 

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's
on air