Cryptonieuws Week 25

Cryptonieuws: Binance sluit in Nederland, Bitcoin stijgt, lichtpuntje voor Tether

Ben je geïnteresseerd in het handelen in cryptocurrency? Ik neem je mee in het laatste cryptonieuws, met speciale aandacht voor het nieuws dat Binance stopt in Nederland, gevolgd door de directe gevolgen voor gebruikers.

Daarnaast lees je over de recente prijsstijging van Bitcoin en een nieuw lichtpuntje voor Tether. Blijf op de hoogte en lees verder voor de laatste ontwikkelingen in de crypto-wereld!

Transpareng BG TG geplaatst in Crypto door Frank Kruit
op 23 juni 2023
laatste update: 23 juni 2023
Cryptonieuws Week 25

Veilig in crypto handelen?

Wil jij starten met het handelen in crypto? Onetime heeft de beste crypto exchanges voor je geselecteerd. 

Bitvavo Red

Bitvavo

Handel eerste €1000 gratis!
Finst (1)

Finst

Actie: €10 Cash Bonus
Blox (1)

BLOX

Meer dan 75 crypto's

Binance stopt in Nederland: de directe gevolgen

Net nadat we vorige week het crypto weeknieuws publiceerden, kwam Binance met het verrassende nieuws naar buiten te stoppen in Nederland. Op 16 juni bracht het bedrijf een persbericht uit waarin de plotselinge beslissing werd aangekondigd.

De reden? Binance is er niet in geslaagd om te voldoen aan de registratievereisten van De Nederlandsche Bank als aanbieder van virtuele activadiensten (VASP).

17 juli stopt het

Dit betekent dat vanaf 17 juli 2023 om 00:00 UTC (02:00 Nederlandse tijd), bestaande Nederlandse gebruikers alleen nog maar hun activa kunnen opnemen van het Binance-platform. Verdere aankopen, handelsactiviteiten of stortingen zullen niet meer mogelijk zijn. Klanten wordt aangeraden om passende maatregelen te nemen door hun activa van hun Binance-accounts op te nemen.

Ondanks deze teleurstellende wending, benadrukte Binance in hun mededeling dat ze de dialoog met De Nederlandsche Bank actief zullen blijven voortzetten. Het bedrijf blijft streven naar de benodigde vergunningen om haar producten en diensten weer aan Nederlandse gebruikers te kunnen aanbieden.

Bitvavo Crypto Exchange Nederland 1024X576
Bitvavo

Overstappen naar Bitvavo: nieuwe welkomstbonus

Voor Binance-gebruikers die zich afvragen waar ze nu terecht kunnen, kan Bitvavo een aantrekkelijke optie zijn. Enkele dagen geleden zagen we dat Bitvavo hun welkomstbonus heeft aangepast.

Waar je voorheen tot €1.000 gratis kon verhandelen, kun je nu tot wel €10.000 gratis verhandelen. Dit houdt in dat je in de eerste 7 dagen na registratie geen transactiekosten hoeft te betalen over de eerste €10.000 die je verhandelt.

Besparing van maximaal €25

Normaliter betaal je bij Bitvavo tot maximaal 0,25% aan transactiekosten. Op een bedrag van €10.000 komt dat neer op een besparing van €25 aan kosten.

Interessant is dat Bitvavo deze verandering in hun welkomstbonus niet zelf heeft aangekondigd. De onaangekondigde actie lijkt samen te vallen met het vertrek van Binance uit Nederland en kan ook verband houden met de nieuwe concurrentie van Finst, de nieuwste Nederlandse cryptoaanbieder die momenteel een actie heeft waarbij je tot €5.000 gratis kunt verhandelen.

Het is nog onduidelijk of deze nieuwe welkomstbonus van Bitvavo een blijvende verandering is.

Bitcoin breekt uit en bereikt hoogste prijs in maanden dankzij institutionele steun

Bitcoin bewoog al wekenlang binnen een relatief nauwe range van $26.000 tot $27.000. Echter, begin deze week vond er een opmerkelijke verandering plaats toen de prijs van bitcoin aanzienlijk begon te stijgen. Afgelopen woensdag bereikte bitcoin zelfs een hoogtepunt van $30.769,50, wat de hoogste prijs was sinds medio april. Deze prijsstijging heeft verschillende redenen.

Positieve berichtgeving

Een belangrijke factor is de positieve berichtgeving vanuit de traditionele financiële wereld. Het begon met de aanvraag van een bitcoin exchange-traded fund (ETF) door BlackRock, 's werelds grootste vermogensbeheerder. Deze ontwikkeling heeft het vertrouwen van meerdere bedrijven in bitcoin versterkt en heeft mogelijk bijgedragen aan de prijsstijging.

Daarnaast speelt ook het recente commentaar van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell een rol. Ondanks zijn bezorgdheid over de inflatie, erkende Powell het uithoudingsvermogen van crypto als een activaklasse en beschouwt de Federal Reserve stablecoins als een vorm van geld.

Na de piek van afgelopen woensdag is de prijs van bitcoin inmiddels weer teruggezakt naar ongeveer $30.000.

Tether Kava
Tether & Kava (Screenshot via: Tether.to)

Nieuw lichtpuntje voor Tether (USDT)

Vorige week werden er nog zorgen geuit over de stablecoin Tether (USDT), maar er is nu ook een nieuw lichtpuntje te melden. Tether is al beschikbaar op verschillende blockchains, en er is recentelijk een nieuwe blockchain aan de lijst toegevoegd. Het gaat hierbij om de Kava blockchain (KAVA), wat goed nieuws is voor Tether en zijn gebruikers.

Kava

Kava is een blockchain die de flexibiliteit van de Ethereum Virtual Machine (EVM) combineert met de snelheid, lage transactiekosten en interoperabiliteit van de softwareontwikkelingskit van Cosmos (ATOM). Dit biedt nieuwe mogelijkheden en een bredere toegankelijkheid voor Tether-gebruikers.

Ondanks dit goede nieuws zijn de zorgen rondom Tether echter nog niet volledig verdwenen.

Meepraten over crypto?

Volg het laatste populaire crypto nieuws via Onetime of via het allerleukste crypto forum van Nederland! Zien we jou daar?

on air